SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Florentin Pera este noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României » Prima reacție a antrenorului: „Obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”

Florentin Pera, noul selecționer al României
Florentin Pera, noul selecționer al României

Articol de - Publicat marti, 09 august 2022 13:32 / Actualizat marti, 09 august 2022 14:48

Florentin Pera (42 de ani) îl va înlocui pe Adi Vasile în funcția de selecționer al naționalei feminine de handbal.

În cursul zilei de azi, Pera a primit 12 voturi din 13 ale antrenorilor prezenți din Liga Florilor și o abținere venită chiar din partea lui Adi Vasile, antrenorul  lui CSM București, și va deveni noul selecționer. Decizia a fost luată în ședința de azi, care s-a desfășurat online. 

În acest moment, votul validat de Consiliul de Administrație al FRH pentru ca totul să devină oficial. Propunerea ca Pera să devină selecționer a fost făcută de conducerea FRH, prin antrenoarea federală Nicoleta Alexandrescu.

Florentin Pera: „Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”

Pera a oferit o reacție pentru GSP.ro, imediat după ce a fost numit ca selecționer al României. 

„Echipa națională reprezintă pentru mine o mare onoare dar și o mare responsabilitate. Vin la echipa națională cu sufletul deschis, gândul și dorința de a forma un climat prorice performanței, totodată voi pune accent pe unitatea grupului care să aibă ca elemente de bază munca, disciplina și spiritul de sacrificiu pentru culorile echipei naționale. 

Obiectivul pe termen scurt este de a valorifica la maxim potențialul jucătoarelor și de a forma o echipă competitivă care să lupte pentru fiecare minge pana la ultima picătură de energie indiferent de adversar. Sunt un antrenor care se dedică 100% la fiecare meci și a acest lucru vreau sa îl transmit și sa îl vad pe teren la toate jucătoarele. 

Eu consider că valoarea grupului învinge valoare individuală și datorită acestui fapt voi urmări să îmbunătățim jocul colectiv la nivelul așteptărilor propriilor suporteri. Obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a declarat Pera.

Pera îl înlocuiește pe Adi Vasile după ce antrenorului de la CSM București i-a expirat contractul la 30 iunie cu FRH.

17 lunia fost Adrian Vasile antrenorul naționalei feminine, între ianuarie 2021 și iunie 2022

Florentin Pera, noul selecționer al României

Florentin Pera a venit la echipa națională după ce și-a reziliat contractul cu ȚSKA Moscova. 

Acest mai avea un an de contract cu rușii, echipă cu care a câștigat Cupa Rusiei și a fost calificată în „optimile" Ligii Campionilor, unde trebuia să joace cu CSM București, dar din cauza conflictului armat dintre Rusia și Ucraina echipele rusești au fost descalificate din cupele europene de EHF.

Citește și: 

Schimbări uriașe în handbalul românesc » Ce decizii s-au luat în ședința de azi a FRH
REGULAMENT
Schimbări uriașe în handbalul românesc » Ce decizii s-au luat în ședința de azi a FRH
Unde se vede handbalul românesc în următorii 4 ani » Televiziunea a făcut anunțul
TRANSMISIUNI
Unde se vede handbalul românesc în următorii 4 ani » Televiziunea a făcut anunțul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
ccg7octombrie2017
ccg7octombrie2017  •  09 August 2022, 18:15

Traiască Întrecerea Tovărășească 12 din 13! Răspunde cineva de Nerealizările cooperativei... sau ne-am facut că, cu drag muncim... Slavă Dinozaurilor... da și ei au fost trecători prin istorie...

ceaiuri
ceaiuri  •  09 August 2022, 17:12

un antrenor mediu(pe unde a fost ..a fost la limita)dar peste Vasil,grupul conteaza pt el(un mesaj pt ..Neagu sa fie pregatita sa stea si pe banca...dar daca nu joaca cred ca o sa renunte la nationala)echipa,daca o sa faca o selectie numai pe valoarea si forma de moment a jucatoarelor vor veni si rezultatele...deci multa bafta

cosmintpc
cosmintpc  •  09 August 2022, 16:59

Urmaresc handbalul de mai bine de 30ani si, sincer, m-am cam saturat. Singurul obiectiv pe care il au echipele noastre este "sa ne calificam la JO". Nu am auzit niciodata in aceasta perioada: dorim sa castigam o medalie la CE sau CM. Tot ce ne dorim, este sa ne calificam la JO. Si daca nu ne calificam, o luam de la capat. Cum naiba sa nu atragi suporteri, sponsori, copii catre aceste sporturi catre obiective marete. E, daca vreti, ca si cand ma trezesc dimineata si tot ceea ce imi doresc pentru ziua aia e:"sa ajung la serviciu". Ar alerga toti angajatorii dupa mine si nu as mai face fata ofertelor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează