SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

FRH recunoaște că s-a făcut de râs! De ce a fost anunțată o altă echipă că va juca în Liga Campionilor + Primarul ceruse deja bani pentru transferuri

Președintele FRH, Constantin Din, premiind-o pe Angela Pușcaș, cea mai bună jucătoare de la Tg. Jiu în finala Cupei Foto CSM Tg. Jiu
Președintele FRH, Constantin Din, premiind-o pe Angela Pușcaș, cea mai bună jucătoare de la Tg. Jiu în finala Cupei Foto CSM Tg. Jiu

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 19:03 / Actualizat joi, 25 mai 2023 20:45

Federația Română de Handbal a comis marți o gafă de proporții. Clubul CSM Târgu Jiu, locul 10 în Liga Florilor, a fost înștiințat că ar putea juca în Liga Campionilor în sezonul viitor! În realitate, mesajul trebuia să ajungă la Gloria Bistrița. Explicația: Federația nu își cunoaște propriile regulamente!

CSM Târgu Jiu a pierdut finala Cupei României cu CSM București și are drept de joc în grupele EHF European League, acolo unde a și anunțat că va juca. Dar FRH i-a invitat pe gorjeni în Liga Campionilor, așa cum a dezvăluit ieri Gazeta! Federația a încurcat echipele atunci când a trimis mail-urile cluburilor cu drept de înscriere în cupele europene pentru sezonul viitor. 

Mailul care trebuia trimis echipei Gloria Bistrița, grupare clasată pe locul 3 și care ar putea să joace în Liga Campionilor, a fost direcționat spre formația gorjeană, aflată pe locul 10. Surse din lumea handbalului spun că oamenii din Federație care au trimis invitația se bazau pe un paragraf de regulament care nu mai este valabil! 

Conform acestuia, finalista Cupei poate merge în Liga Campionilor dacă câștigătoarea trofeului e șoi deținătoarea titlului (cazul CSM-ului în acest an). Însă acel paragraf a fost scos din regulament și cu toate acestea, iată, Federația nu își cunoaște propriile reguli!

FRH, gafă uriașă! A anunțat echipa greșită că va juca în Liga Campionilor

Încă din iarnă au apărut informații că Federația Europeană de Handbal dorește să mai aloce locuri în Liga Campionilor federațiilor puternice, cum sunt cele din Danemarca, Franța, Ungaria sau România. Totul din cauza prestațiilor slabe ale echipelor Banik Most și Kastamonu, care au fost primite în competiție deoarece teamurile din Rusia au fost excluse, iar cele două locuri rămase libere au fost redistribuite.

FRH a primit o înștiințare de la EHF că este posibil ca România să aibă în Liga Campionilor trei echipe, în sezonul 2022-2023, iar marți federația a dat mail cluburilor eligibile pentru cupele europene ca să confirme până vineri 26 mai dacă se înscriu în competițiile continentale. Așa a ajuns acea invitație la clubul din Tg. Jiu, deși acesta a terminat campionatul pe locul 10, deși logic ar fi fost să ajungă la Gloria Bistrița, formația mai bine cotată și mai bine clasată (locul 3). 

Surse din Federație susțin că invitația ar fi fost trimisă fără acordul celor de la vârful conducerii. Toate mailurile oficiale cu antetul federației se trimit doar dacă sunt vizate de secretarul general sau de președinte, ceea ce nu s-ar fi întâmplat de această dată, spun oameni din Federație în încercarea de a-i cauționa pe șefi. 

FRH recunoaște că s-a făcut de râs! De ce a fost anunțată o altă echipă că va juca în Liga Campionilor + Primarul ceruse deja bani pentru transferuri

Imediat, pe plan local, la Târgu Jiu s-a iscat o veritabilă tevatură, pentru că inițiativa Federației a suprins-o total pe CSM Tg. Jiu. Primarul orașului, Marcel Romanescu, a declarat după ce a aflat de posibilitatea de a avea echipă în Liga Campionilor: 

Am primit o veste care ne-a lăsat fără aer. Trebuie făcută o analiză, participarea presupune anumite costuri pentru autoritatea locală. Am luat legătura cu președintele Consiliului Județean, pentru că doar primăria nu poate susține aceste costuri. 

Ulterior, într-o conferință de presă, gorjenii au anunțat ieri că echipa va juca în grupele EHF European League. Deci nu vor răspunde invitației eronate din partea FRH de a merge în Liga Campionilor. 

FRH, sat fără câini?

Gafa incredibilă a FRH arată că în Federație sunt în continuare probleme majore de organizare și de repartizare a sarcinilor. "E un  management defectuos și nu se respectă ierarhiile", spun oameni din interior. 

Sursele Gazetei Sporturilor au povestit nu mai puțin de 17 persoane știu parolele de acces la site-ul federației. Asta deși de întreținerea și actualizarea site-ului se ocupă maximum 4-5 persoane din cele 30 angajate in FRH și plătite sub diferite forme. 

Citește și: 

Românii au început bine Campionatele Europene » 6 bărci direct în finale
CANOTAJ
Românii au început bine Campionatele Europene » 6 bărci direct în finale
Româncele și-au aflat adversarele la Roland Garros » Sorți blânzi în primul tur
ROLAND GARROS
Româncele și-au aflat adversarele la Roland Garros » Sorți blânzi în primul tur

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
razvyyc
razvyyc  •  25 Mai 2023, 22:21

Slabi mai sunteți cu articolele astea. Toate echipele calificate în cupele europene au posibilitatea de a cere upgrade. Nu este nimic greșit în adresă. Aveți voi probleme la CRBL.

danut.petnaise
danut.petnaise  •  25 Mai 2023, 21:07

Cuvântul este "asumînd", care trebuia scris "asumând"

danut.petnaise
danut.petnaise  •  25 Mai 2023, 21:05

Bolșevicii lui Dedu. Dacă vă uitați la comunicat, veți observa că un cuvânt este scris cu î din i în mijlocul cuvântului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează