SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Gloria Bistrița - HC Odense 25-23 // Bistrița eroică! Gloria a învins liderul grupei în Cupa EHF

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 20:32

Gloria a reușit o mare victorie în grupa C a Cupei EHF, trecând de danezele de la Odense, o multinațională plină de vedete internaționale.

Ce meci a reușit Gloria Bistrița în etapa a 4-a a Cupei EHF! În fața danezelor de la Odense, echipa care avea maximum de puncte după trei etape, bistrițencele au jucat la un nivel incredibil și, la final, au sărbătorit victoria alături de cei peste 1.200 de fani care au umplut Sala Sporturilor din localitate.

Gloria nu s-a speriat de vedetele echipei daneze, cu olandezele Tess Wester și Cornelia Groot, norvegianca Ingvild Bakkerud, danezele Kathrine Heindahl, Mie Hojlund, Freja Cohr Kyndboel sau Trine Jensen Ostergaard.

Portarul Ljubica Nenezici a fost peste campioana mondială Tess Wester, Valentina Elisei Ardean a arătat încă o dată la 37 de ani că nu contează vârsta biologică pe teren, iar bielorusa Natalia Vasileuskaia a fost cu adevărat tunarul echipei. Pivotul Dana Rațiu a hărțuit și ea în permanență apărarea adversă, iar Gloria a condus de la un capăt la altul. 

Calificarea se va juca însă în ultima etapă, în Ungaria, bistrițencele având nevoie de un rezultat bun la Erd. Până atunci, Gloria va juca în etapa a 5-a pe teren propriu cu MKS Lublin, campioana Poloniei.

Gloria Bistrița 25
Vasileuskaia 8, M. Costa 6, Rațiu 5, Dincă 3, Elisei 2, Pristăvița 1. Antrenor: Horațiu Pașca

HC Odense 23
Kyndboel 7, Jensen 4, Groot 4, Offendal 2, S. Jorgensen 2, Bakkerud 2, Hojlund 1, Heindahl 1. Antrenor: Karen Brodsgaard

Grupa C

1.Odense HC4301111-896
2.Erd KC4211110-1005
3.Gloria Bistrița412191-954
4.Perla Lublin401387-1151

* primele două echipe se califică în "sferturi"
Etapa a 4-a: Lublin-Erd 23-29, Bistrița-Odense 25-23

MĂGURA CISNĂDIE: Au condus cu 7 goluri, dar tot au pierdut

Măgura Cisnădie a făcut cel mai bun meci în actuala ediție a Cupei EHF. Cu antrenorul Alexandru Weber suspendat, după cartonașul roșu încasat în etapa trecută, la Copenhaga, sibiencele au făcut o primă repriză incredibilă în fața echipei de pe locul 2 în Danemarca! 

Copenhaga Handball, echipa care a venit la Cisnădie cu campioanele mondiale Debie Bont și Larissa Nusser, s-au văzut conduse cu 19-12 în minutul 23!

Portarul Elena Voicu a apărat incredibil, Cisnădie a avut trei goluri la pauză, 20-17, dar a căzut total în partea a doua. Danezele au câștigat cu 33-28, provocând Măgurei a 10-a înfrângere consecutivă în grupele Cupei EHF!

Citește și:

SPANIA - CROAȚIA 22-20 // Regina nu se schimbă! Spania e din nou campioană europeană la handbal masculin

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează