SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Super-transfer reușit de CSM București! » „Tigroaicele” au adus o campioană mondială, europeană și olimpică

Kalidiatou Niakate
Foto: Imago
Kalidiatou Niakate Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 14:26 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 14:44

După ce i-a prelungit contractul Cristinei Neagu, CSM București a mai reușit o nouă lovitură pe piaţa transferurilor. „Tigroaicele” au reușit transferul handbalistei Kalidiatou Niakate (26 de ani), de la Brest Bretagne Handball, campioană olimpică, europeană şi mondială cu selecţionata Franţei.

Anunțul a venit pe pagina oficială a echipei de handabl din Capitală, interul stânga urmând a evolua pentru CSM București în următoarele două sezoane. Aceasta i se va alătura lotului condus de Adrian Vasile abia în vară.

Clubul Sportiv Municipal București are plăcerea să anunțe un nou transfer de marcă pentru echipa noastră feminină de handbal! Și nu este vorba despre un transfer oarecare! CSM București a obținut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakaté, interul-stânga de 26 de ani (1,77 m, 72 kg), campioană europeană, mondială și olimpică cu naționala Franței, componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a tigroaicelor în actuala ediție e DELO EHF Champions League! Kalidiatou Niakaté a semnat cu CSM București un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023
-comunicat CSM București

Kalidiatou Niakate, noua jucătoare a celor de la CSM București

Născută la Paris, în 15 martie 1995, Kalidiatou Niakaté a început handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa. O etapă importantă a junioratului său a fost reprezentată și de perioada petrecută la Châtenay-Malabry. A urmat, la 16 ani, pasul către Issy-Paris Hand, unde a și semnat primul său contract profesionist. 

În 2017 a semnat cu Nantes, pentru ca după doar doi ani, Kalidiatou Niakaté să accepte oferta celor de la Brest Bretagne Handball. Kalidiatou Niakaté a debutat în naționala Franței în 9 octombrie 2014 într-o partidă cu Danemarca! Au urmat ani de vis în tricoul primei reprezentative a Franței. 

Kalidiatou a făcut parte din echipa Franței care a cucerit, în ordine, titlul mondial (2018), titlul european (2019) și tiltul olimpic (2021)! În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM București și Brest s-au întâlnit la București, în 30 octombrie.

Formația franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu și Kalidiatou Niakaté. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoarea ale meciului. Brest și CSM București se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022, la „Brest Arena” din Brest!

Citește alte știri din handbal:

Prima mare surpriză a Europeanului de handbal s-a petrecut chiar în sala de 220 de milioane de euro a maghiarilor! Rezultatele zilei

Despărțire-șoc în handbalul feminin » A luat Cupa și Supercupa, dar a fost demis după rezultatul ciudat din week-end

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
111574821348411
Adrian Ucv  •  16 Ianuarie 2022, 00:47
Postat de Constantin Mosnegutu pe 14 Ianuarie 2022, 20:11

Credeam ca se intampla ceva cu caldura si apa calda in bucuresti. Vad insa ca se continua cu o nonsalanta demna de carte recordurilor, sa se rispeasca banii bucurestenilor si nu numai in acest proiect faraonic de imbuibare a unor fosile care nu-si gasesc locul pe alte meleaguri si a unor neispraviti gen vasile si aalte personaje din conducerea acestui club mafiot. Cand oare va indrazni cineva sa cerceteze mai in amanunt ce-i cu afacerea asta mai mult decat dubioasa numita csm? Ce naiba face clubul asta ana de an in afara de de a sifona si risipi banul public in folosul unor neispraviti, parveniti si rubedenii?

Crezi cam multe tâmpenii! Care sunt “fosilele” astea de care spui?

111574821348411
Adrian Ucv  •  16 Ianuarie 2022, 00:45
Postat de Conache Pavel pe 15 Ianuarie 2022, 05:28

Titlul corect este : Cetatenii din Bucuresti , platitori de taxe si impozite, au transferat-o pe Niakate care, astfel, intra in categoria bugetarilor de lux. Nicusor Dan a promis ca se va ocupa de acest club inutil dar nu a facut-o, oare de ce ?

Cine ți-a zis ție că Nicușor Dan “se va ocupa” de echipa asta? Și ce înseamnă asta? Voi chiar vreți să dispară echipa CSM București?

137729076992236
Conache Pavel  •  15 Ianuarie 2022, 05:28

Titlul corect este : Cetatenii din Bucuresti , platitori de taxe si impozite, au transferat-o pe Niakate care, astfel, intra in categoria bugetarilor de lux. Nicusor Dan a promis ca se va ocupa de acest club inutil dar nu a facut-o, oare de ce ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează