SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Lazar Kukic, centrul lui Dinamo: „În România mă simt ca acasă!”

Lazar Kukic pregătindu-se să arunce la poartă în meciul cu Wisla Foto Cristi Preda
Lazar Kukic pregătindu-se să arunce la poartă în meciul cu Wisla Foto Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 02 decembrie 2022 18:11 / Actualizat vineri, 02 decembrie 2022 18:41

Sârbul Lazar Kukic s-a acomodat bine la București și își dorește o perfomanță bună sezonul acesta cu Dinamo în competiția supremă continentală

Kukic este unul dintre cele mai bune transferuri făcute de Dinamo în ultima decadă. Venit în vară de la Benfica Lisabona, după ce câștigase cu lusitanii EHF European League, acesta s-a acomodat rapid în Ștefan cel Mare și a făcut deja partide memorabile în Liga Campionilor.

Serbia, țara talentelor sportive

Lazar spune că Serbia nu este o țară mare, dar sârbilor le plac foarte mult sporturile de echipă și din acest motiv au rezultate bune la baschet, fotbal, polo, handbal, volei, cărora li se adaugă excepția din sporturile individuale, superstarul din tenis Novak Djokovic. Fanii trăiesc alături de sportivi fiecare moment cu multă pasiune, le place sportul și împreună formează un ambient original.

„Acum este mai bine și cu handbalul față de acum cinci-șase ani. Avem trei-patru echipe care se bat pentru titlu, s-a investit mai mult, formațiile au crescut. A contat mult și selecționerul spaniol de la lot, Antonio Gerona, care ne-a modelat după sistemul iberic. Antrenorii tineri au învățat de la el și au implementat la cluburi, și sper că în viitor va fi mult mai bine pentru handbalul din Serbia", a spus Kukici în dialogul pentru Gazeta Sporturilor.

Lazar Kukic driblează interesul lui Kiel și Veszprem!

A început handbalul la 8 ani, fiind dus la sport de tatăl său, și s-a format la juniorii lui Partizan Belgrad. Considerat un talent extraordinar, a confirmat repede și la 21 de ani a fost transferat în Spania, chiar dacă i-a fost greu să plece de lângă părinți și prieteni.

„Am jucat trei ani la La Rioja, apoi două sezoane în Portugalia, la Benefica, cu care am câștigat EHF European League. A fost senzațional! Am venit la Dinamo pentru că mi-a plăcut proiectul, cu antrenorul Xavi Pascual. Este un club mare cu suporteri extraordinari, ceea ce este foarte important pentru un jucător profesionist și, bineînțeles, mi-am dorit să joc în Liga Campionilor împotriva celor mai bune echipe", a explicat handbalistul care va împlini 27 de ani pe 12 decembrie.

Coordonatorul sârb este mulțumit de nivelul handbalului din România și consideră că strategia gândită și coordonată de Xavi Pascual va da roade atât la echipa sa de club, cât și la națională. Partidele excelente făcute de Kukic la Dinamo au atras atenția granzilor Kiel și Veszprem, care și l-ar dori din vara viitoare. Sârbul a negat aceste zvonuri, spunând că are contract pe două sezoane cu Dinamo și că-și dorește să intre între primele 12 echipe ale Ligii Campionilor.

„Avem o echipă bună, ne pregătim foarte bine și odată cu trecerea timpului ne vom cunoaște mai bine și vom putea obține rezultate mari, cel puțin pe teren propriu. În acest sezon trebuie să trecem de grupe", a confirmat Kukic.

Lazar Kukic, centrul lui Dinamo: „În România mă simt ca acasă!”
Sârbul se salută cu egipteanul Mohamed Shebib la intrarea pe teren Foto Cristi Preda

În penultimul meci din Liga Campionilor, cel de săptămâna trecută cu Wisla, el a jucat excelent, a marcat 7 goluri și a reușit deseori să rezolve în atacul pozițional faze care păreau pierdute. Jucător de creație și de ultima pasă, a încântat prin prestația sa.

București, la fel ca Belgrad

Sârbul s-a acomodat nu numai cu handbalul din România, dar și cu Bucureștiul, pe care-l aseamănă foarte mult cu Belgradul.

„Viața la București se aseamănă mult cu cea de la Belgrad, mentalități aproape la fel. Mă simt ca acasă aici. La Lisabona vremea era mai bună și, bineînțeles, acolo e marea, dar eu mă simt foarte bine în București. Viața este bună, chiar dacă traficul uneori este incredibil, dar m-am obișnuit", s-a destăinuit Lazar.

Apoi a povestit cum arată o zi din viața sa în București. „După antrenament merg cu Kuduz și cu Kasparek la o cafea, la prânz, apoi acasă, odihnă. Și mă uit la televizor la sport, fotbal, handbal, baschet, nu contează, sport să fie. Când sunt liber merg cu viitoarea mea soție prin oraș, descoperim locuri noi. Și ea se simte foarte bine în București. Ca la Belgrad. Dintre mâncăruri ne plac micii, și noi în Serbia avem o specialitate numită pleșcavița. Îmi place mâncarea cu carne, și în România se mănâncă bine", a încheiat el.

CV Lazar Kukic

  • Născut pe 12 decembrie 1995 la Belgrad
  • Are 1,88 m
  • Poziție: centru
  • A jucat la RK Partizan (2013-2016), BM Logrono La Rioja (2017-2020), SL Benfica (2020-2022), Dinamo București (2022-prezent)
  • A câștigat EHF European League cu Benfica în sezonul 2021-2022
  • Internațional sârb din 2016

Citește și alte știri din sporturi

Dinamo, victorie mare și pe terenul lui Wisla Plock! Pas ferm pentru optimile Ligii Campionilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  04 Decembrie 2022, 08:05
Postat de 81mada pe 02 Decembrie 2022, 23:42

Un handbalist ce poate fi model si pentru tinerii handbalisti romani, foarte motivat in joc, pune suflet, mare castig pentru Dinamo, e o placere sa l vezi jucand. BRAVO

Un sârb cu o voință extraordinară. Rezolva faze in ultima reacție. Un sportiv model. Barvo kukic!

81mada
81mada  •  02 Decembrie 2022, 23:42

Un handbalist ce poate fi model si pentru tinerii handbalisti romani, foarte motivat in joc, pune suflet, mare castig pentru Dinamo, e o placere sa l vezi jucand. BRAVO

Vezi toate comentariile (2)
Comentează