SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID - GYOR 30-27

EXCLUSIV „Sunt prea multe jucătoare străine la Rapid” » Fostul selecționer al României atrage atenția, după victoria de colecție cu Gyor: „Să nu ne uităm prea departe”

Campioana României s-a impus acasă în fața cvintuplei câștigătoare a Ligii, Gyor / FOTO: Raed Krishan +22   FOTO
Campioana României s-a impus acasă în fața cvintuplei câștigătoare a Ligii, Gyor / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 15:28 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 20:43

Radu Voina (72 de ani), fost selecționer al naționalei feminine, descifrează într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor supervictoria reușită de Rapid în fața lui Gyor, scor 30-27, în grupele Ligii Campionilor.

Fost antrenor al primei reprezentative, handbalist important al României în anii '70-'80, Radu Voina evidențiază jocul colectiv al echipei lui Carlos Viver, salută destrămarea „mitului invincibilității lui Gyor”, dar nu omite să menționeze marele său regret: faptul că echipele de top din „Liga Florilor” se bazează preponderent pe jucătoare străine.

Radu Voina: „Rapid a dat dovadă de un joc de echipă de invidiat”

- Domnule Voina, apelez la ochiul dumneavoastră de specialist și aș dori să vă întreb ce ați remarcat în victoria Rapidului cu Gyor? Unde credeți că s-a făcut diferența? 
- E de lăudat. Felicitări tuturor celor care se ocupă de Rapid, de la jucătoare, antrenori până la conducători! A fost o victorie nesperată nici de cei mai optimiști oameni de handbal, o victorie absolut meritată și muncită. Felicitări încă o dată pentru ceea ce au realizat. Nu mai vorbim de publicul ăsta care împinge echipa de la spate, pentru că este extrem de important să ai o sală atât de frumoasă cum a avut Rapidul.

- Continuați, vă ascult.
- În orice caz, Rapidul a dat dovadă de un joc de echipă de invidiat, iar acest mit al invincibilității Gyor-ului a fost oarecum spulberat. Uite că și vedetele acelea de la Gyor, echipa asta multinațională, demonstrează că sunt pământence și ele și că o echipă bine pusă la punct poate să le înfrângă. În orice caz, a fost o victorie superbă! Să continue, dacă se poate, pe aceeași linie.

- Poate visa Rapidul foarte frumos? Spre Final Four, poate? Sau e un obiectiv mult prea îndrăzneț? 
- Eu zic să fim modești. De putut, se poate, da, dar eu zic că trebuie să rămânem, totuși, cu picioarele pe pământ și să ne bucurăm de prezent. Și să nu ne uităm chiar prea departe, că ar fi prea, prea frumos.

Sorina Grozav despre evoluția de senzație din Rapid - Gyor: „Diferența o face sufletul pe care-l punem”. Kapitanovic, dezlănțuită: „Ador să joc aici, știam ce trebuie să facem”
RAPID
Sorina Grozav despre evoluția de senzație din Rapid - Gyor: „Diferența o face sufletul pe care-l punem”. Kapitanovic, dezlănțuită: „Ador să joc aici, știam ce trebuie să facem”

Radu Voina: „E veșnicul of... sunt prea multe jucătoare străine la Rapid!”

- Atunci vă adresez o întrebare un pic mai realistă. E acesta un moment care să ne dea speranțe și pentru viitorul naționalei? Deși vorbim de un contingent important de jucătoare străine și în cazul Rapidului, însă tot așteptăm... 
- E veșnicul of, care nu e doar al meu, dar acum vorbesc în numele meu. E veșnicul of al jucătoarelor străine. Și la Gyor, dar și la noi, la Rapid, sunt prea multe jucătoare străine. Să nu visăm prea departe. Cine a fost de la noi? Au fost Grozav, Buceschi... Cum marea majoritate sunt doar jucătoare străine, demonstrăm încă o dată că mai e mult până departe.

8 jucătoare străineși 7 autohtone a avut Rapid în lot pentru confruntarea cu Gyor

- Putem vorbi în acest moment despre existența unei piese esențiale în angrenajul Rapidului? Sigur, vorbeați mai devreme despre puterea și rolul echipei, dar mă gândesc că ați remarcat pe cineva care face lucrurile să meargă... 
- Eu am fost mereu adeptul jocului colectiv. La sporturile de echipă, vorbim despre jocul colectiv. Dacă în cadrul jocului colectiv se evidențiază cineva, este foarte bine. Ieri, ca să fim obiectivi, pionul principal a fost echipa, care a jucat foarte bine, iar din cadrul jocului echipei, portărița a făcut un joc bun (n.r. - Ivana Kapitanovic). Grozav s-a evidențiat, Buceschi s-a evidențiat. Eu nu sunt adeptul opusului, ca o jucătoare sau un jucător să marcheze „n” goluri, dar echipa să piardă. Sunt adeptul jocului colectiv, iar dacă cineva se evidențiază, foarte bine.

16 mingidin 43 de aruncări a apărat portarul Ivana Kapitanovic, ea având o eficacitate de 37,21%

„Sunt prea multe jucătoare străine la Rapid” » Fostul selecționer al României atrage atenția, după victoria de colecție cu Gyor: „Să nu ne uităm prea departe”
Radu Voina

Rapid, victorie fantastică în fața lui Gyor

Rapidistele au îngenuncheat duminică seara puternica echipă maghiară Gyor, câștigătoare a 3 dintre ultimele 5 Ligi ale Campionilor, și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea directă în „sferturile” Champions League. Portarul Ivana Kapitanovic a fost decisivă, salvând 16 mingi.

Gyor nu mai pierduse în fața unei echipe românești din ianuarie 2018 încoace.

„Sunt prea multe jucătoare străine la Rapid” » Fostul selecționer al României atrage atenția, după victoria de colecție cu Gyor: „Să nu ne uităm prea departe”

Rapid București, campioana României, mai are 6 meciuri de disputat în faza grupelor Ligii Campionilor. Mai jos, programul complet al formației din Giulești.

  • Storhamar - Rapid: 17 decembrie, ora 19:00
  • Rapid - Buducnost: 8 ianuarie, ora 17:00
  • Esbjerg - Rapid: 15 ianuarie, ora 17:00
  • Rapid - Kastamonu: 22 ianuarie, ora 17:00
  • Metz - Rapid: 4 februarie, ora 19:00
  • Rapid - Lokomotiva Zagreb: 12 februarie, ora 17:00
+18 FOTO
  • FOTO: Raed Krishan (GSP)

VIDEO Cum s-a trăit în „Polivalentă” victoria reușită de Rapid în fața lui Gyor

Citește și alte știri despre victoria Rapidului cu Gyor: 

EXCLUSIV Sorina Grozav despre evoluția de senzație din Rapid - Gyor: „Diferența o face sufletul pe care-l punem”. Kapitanovic, dezlănțuită: „Ador să joc aici, știam ce trebuie să facem”

VIDEO + FOTO Ce victorie la București! Rapid o învinge pe Gyor, de 5 ori campioana Europei, și are avantaj la „directe”!

VIDEO Cristi Săpunaru, dezlănțuit la „Polivalentă” » Imagini spectaculoase cu căpitanul Rapidului: ultras veritabil la duelul handbalistelor cu Gyor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează