SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

VIDEO + FOTO Ce victorie la București! Rapid o învinge pe Gyor, de 5 ori campioana Europei, și are avantaj la „directe”!

Rapid - Gyor // foto: Raed Krishan, GSP +22   FOTO
Rapid - Gyor // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 16:34 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 19:04

Ce victorie! Susținută activ din tribune, Rapid București, campioana României, a învins-o pe Gyor, finalistă în Liga Campionilor sezonul trecut, scor 30-27. Din 2018 nu mai bătuse o echipă românească pe Gyor, de când CSM o învingea în grupe!

La o săptămână distanță, două confruntări cu puternica Gyor și ceea ce înflorise temporar în deplasare a izbucnit, în Sala Polivalentă bucureșteană, având în spate o galerie fidelă, fierbinte și sonoră. De data aceasta, Carlos Viver a tranșat în favoarea sa duelul cu compatriotul Ambros Martin, cel care a pregătit naționala României între 2016 și 2019.

Rapid a demarat bine partida și avea deja 3 goluri în față în minutul 8, 5-2. Diferența a crescut la 4, apoi la 5 goluri la borna 22 a cronometrului, 14-9, după ce campioana României a desfășurat un joc amplu, cu reușite de la 9 metri, dar și prelungiri eficiente la extremele Lopez și Badea. 

În defensivă, Ivana Kapitanovic a pus deseori lacăt, în fața unei defensive îndârjite și mobile. Au venit apoi câteva minute confuze, cu greșeli individuale în serie, care le-au permis adversarelor de la Gyor să revină și chiar să încheie prima parte în avantaj, 16-15.

+18 FOTO

Eliza Buceschi a perforat de 7 ori poarta celor de la Gyor

Startul jumătății secunde a prelungit deruta de la finalul celei anterioare. Minute bune a luptat Rapid să recupereze un deficit de 3 goluri și a reușit grație insistenței arătate de Buceschi și Grozav, principalele marcatoare, aruncărilor surprinzătoare ale lui Kanor, exactității Martei Lopez sau aparițiilor inspirate pe semicerc reușite de Ostase. Nu doar au absorbit diferența, ci i-au pus un plus 3 în față când mai erau 5 minute din meci. Kapitanovic, care a jucat tot meciul, a continuat să apere brav poarta și așa s-a pecetluit o victorie istorică, 30-27.

Gyor nu mai pierduse în fața unei echipe românești din ianuarie 2018 încoace, când o bătea CSM, acasă, 28-22, în grupele principale. Lui Rapid, debutantă în acest format al Ligii Campionilor, îi crește cota, echipa vișinie ajungând la egalitate de puncte, 12, cu Gyor și Esbjerg. Echipe mai experimentate, pe care le-a învins deja însă. Mai are un meci anul acesta, sâmbătă, în deplasarea de la Storhamar, și șanse mari să se bată pentru unul dintre cele două locuri calificante direct în "sferturi".

Nu mă așteptam să facem un meci bun, dar speram. Știam că putem, fiindcă meciul de la Gyor a fost pe muchie de cuțit. Diferența s-a făcut la sufletul pe care l-am pus, am luptat până la final și am câștigat. Eu spun că suntem invincibile pe teren propriu, cu fanii pe care-i avem și căror le mulțumim pentru ajutor și atmosferă
- Sorina Grozav pentru GSP

16 mingidin 43 de aruncări a apărat portarul Ivana Kapitanovici, ea având o eficacitate de 37,21%

VIDEO. Ce victorie la București! Rapid o învinge pe Gyor, de 5 ori campioana Europei, și are avantaj la „directe”!

Clasamentul grupei B

Ce victorie la București! Rapid o învinge pe Gyor, de 5 ori campioana Europei, și are avantaj la „directe”!
Sutrsă foto: Flashscore

Ce meciuri mai are de disputat Rapid București în Liga Campionilor 

Rapid București, campioana României, mai are 6 meciuri de disputat în faza grupelor Ligii Campionilor. Mai jos, programul complet al formației din Giulești. 

  • Storhamar - Rapid: 17 decembrie, ora 19:00
  • Rapid - Buducnost: 8 ianuarie, ora 17:00
  • Esbjerg - Rapid: 15 ianuarie, ora 17:00 
  • Rapid - Kastamonu: 22 ianuarie, ora 17:00
  • Metz - Rapid: 4 februarie, ora 19:00
  • Rapid - Lokomotiva Zagreb: 12 februarie, ora 17:00
La o zi după inaugurare, anunță probleme mari la noul stadion din Superligă: „Nici nu putem spune că am jucat acasă! Foarte rău”
SIBIU
La o zi după inaugurare, anunță probleme mari la noul stadion din Superligă: „Nici nu putem spune că am jucat acasă! Foarte rău”

Ce victorie pentru Rapid București! 30-27 cu Gyor în grupele Ligii Campionilor

În minutul 56, a ajuns să conducă la 3 puncte, 29-26, diferență pe care a păstrat-o până la final, scor 30-27.

După victoria de astăzi, Rapid a ajuns la 12 puncte în grupa B, la fel de multe ca Gyor și Esbjerg, unul sub Metz. Dar campioana României are acum avantajul rezultatelor directe față de Gyor, principalul criteriu de departajare în grupe!

Primele două echipe din grupă merg direct în sferturi, următoarele 4 în play-off.

Eliza Buceschi și Sorina Grozav, ambele cu câte 7 goluri, au fost cele mai bune marcatoare din tabăra Rapidului.

Mai multe știri din handbal: 

Mihaela Evi, cea mai sexy antrenoare din România: „Primesc și cereri în căsătorie, și propuneri indecente. Viața mea e handbalul, nu pe Instagram”

„Gata, a venit vestea cea mare!” » CSM București a anunțat transferul stelar care rezolvă problema ultimelor sezoane

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
Burunicolae69
Burunicolae69  •  12 Decembrie 2022, 10:03

Rapid București campioană țări care ne face mîndri peste hotare,aviz circotasilor.

Burunicolae69
Burunicolae69  •  12 Decembrie 2022, 10:03

Rapid București campioană țări care ne face mîndri peste hotare,aviz circotasilor.

Burunicolae69
Burunicolae69  •  12 Decembrie 2022, 08:32

10seb-isti mulți și proști ,Rapid București campioana Ro care ne face cinste în lume ,restul este cancan!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează