SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

România, victorie clară în al doilea meci de la Trofeul Carpați 2022! Decizia curajoasă prin care Pera a decis meciul cu Serbia

România și Serbia se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în al doilea meci al „tricolorelor” de la Trofeul Carpați 2022. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro Arena.
România și Serbia se întâlnesc astăzi, de la ora 20:00, în al doilea meci al „tricolorelor” de la Trofeul Carpați 2022. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro Arena.

Articol de - Publicat vineri, 30 septembrie 2022 21:54 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2022 22:25

România a învins Serbia, scor 26-20, în al doilea meci al „tricolorelor” de la Trofeul Carpați 2022. 

România a jucat al doilea meci de la această ediție a tradiționalului Trofeu Carpați împotriva Serbiei, echipă calificată la Campionatul European din noiembrie și care va evolua în grupa B cu Danemarca, Suedia și Slovenia. 

O creștere graduală a importanței adversarei, după ce în prima partidă tricolorele au înfruntat Austria, pe care o învinseseră în preliminariile pentru Euro. Și cu care au încheiat la egalitate în ultimele clipe ale unei înfruntări tensionate, pline de carențe.

România, victoria cu Serbia la Trofeul Carpați

La fel au arătat lucrurile și astăzi, cel puțin până la jumătatea reprizei întâi. Antrenorul Florentin Pera, aflat la primele partide pe banca naționalei, a început cu distribuția de greutate, dar lucrurile nu s-au legat. Adversarele au condus din primul minut, după aruncarea de la 7 metri transformată de Jovovici, iar româncele au trebuit să vină din urmă. 

Observând haosul din atac, Pera a cerut timeout, apoi a introdus altă linie pe teren, lăsându-le pe bancă după 13-14 minute pe Neagu, Pintea și Buceschi. În schimb, Grozav, Ostase și Bazaliu, apoi Harabagiu au rămas în joc până la final.

O mutare care a produs, după câteva ezitări, mai multă coeziune în ofensivă. Spre deosebire de meciul anterior, apărarea a mers vizibil mai bine, însă în fața unei oponente care a pus mai o presiune mai redusă decât Austria. 

Florentin Pera a schimbat liniile

Astfel, până la final, jucătoarele lui Uros Bregar au înscris doar 20 de goluri, 10 pe repriză. Atacul tricolor a arătat o Sorina Grozav inspirată la aruncări surprinzătoare, o Bianca Bazaliu care a plasat câteva torpile marcă proprie absolut năucitoare, dar care a și pasat spre pivotul Lorena Ostase, atentă la jocul pe semicerc.

Prima parte s-a închis cu România într-un avantaj fragil, 11-10, însă în jumătatea secundă lucrurile au luat din ce în ce mai mult avânt. Păstrând aceeași idee, de a le vedea colaborând pe jucătoarele mai tinere, Pera a rămas cu Grozav, Bazaliu și Harabagiu, de asemenea Seraficeanu în extrema dreaptă, Sonia lăsând în urmă o greșeală ușoară din repriza întâi și făcând apoi un meci solid, cu reușite. Distanțarea s-a produs din primele minute, 14-11, apoi s-a ajuns la plus 4, 17-13, când Bazaliu a avut două aruncări-trăznet consecutive.

7 intervențiiau avut portarii români aseară, 5 reușite de Diana Ciucă, între care și o aruncare de la 7 metri, și 2 de Daciana Hosu

Parcă a fost semnalul desprinderii decisive. Într-adevăr, scorul a crescut în favoarea României, a intrat și Zamfirescu la 9 metri, tânăra Lupei în extrema stângă, selecționerul transmițând la timeout-uri indicații pe o voce egală și amintindu-le mereu jucătoarelor să rămână calme. Până a urmă, a fost 26-20, ultimul gol, din aruncare de la 7 metri, fiind înscris de principala marcatoare, Sorina Grozav, care a adunat 7 reușite.

FINAL » România - Serbia 26-20

  • Au marcat pentru România: Grozav 7, Ostase 4, Seraficeanu 3, Harabagiu 3, Bazaliu 3, Neagu 1, Buceschi 1, Dincă 1, Dindiligan 1, Moroianu 1, Lupei 1
  • Au marcat pentru Serbia: Agbaba 6, Jovovici 4, Radevici 4, Janjusevici 3, Cetkovici 1, Stosici 1, Vukajlovici 1

România s-a impus, scor 26-20.
min. 47: Aflată în inferioritate, România marchează prin Harabagiu. 20-15
min. 40: Bazaliu aruncă direct în vinclu. 16-13
min. 33: Sorina Grozav evită superb două jucătoare și marchează din zona centrală. 13-11
A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!
min. 29: Bianca Bazaliu aruncă sub bara transversală. 11-10
min. 26: Dindiligan înscrie cu un lob superb din extrema stângă. 10-9
min. 22: Diana Ciucă apără o aruncare de la 7 metri. 8-8
min. 20: Grozav aruncă devastator de la peste 10 metri. 6-6
min. 15: Florentin Pera cere timp de odihnă. Lorena Ostase înscrie imediat după. 4-4
min. 12: Pristavița înscrie, dar lovește portărița adversă în față și este eliminată. Golul este anulat. 3-4
min. 2: Moroianu înscrie spectaculos din extremă. 1-1
Serbia a avut lovitura de start!

Ediția din 2022 a Trofeului Carpați se dispută în sala Polivalentă „Unirea”, din Bistrița. Ieri, la debutul lui Florentin Pera în calitate de selecționer, România a remizat 32-32 împotriva Austriei. 

Cristina Neagu și compania pregătesc Campionatul European programat între 4 și 20 noiembrie în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. „Tricolorele” fac parte din grupa C, alături de Franța, Olanda și Macedonia de Nord. Primele 3 clasate avansează în faza grupelor principale.

Programul și rezultatele ediției 2022 de la Trofeul Carpați

  • Serbia - Spania 30-28
  • România - Austria 32-32
  • Austria - Spania 27-32
  • România - Serbia 26-20
  • Serbia - Austria (1 octombrie, 17:30)
  • România - Spania (1 octombrie, 20:00)

Lotul naționalei României pentru trofeul Carpați:

  • Portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)
  • Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea), Andra Moroianu (Gloria Buzău)
  • Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău)
  • Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Sorina Grozav (CS Rapid), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Miţicuş (fostă Polocoşer) (CS Minaur Baia Mare)
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Pivoţi: Lorena Ostase (CS Rapid), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Andreea Ţârle (CS Minaur Baia Mare)

Citește și alte știri din sportul românesc:

VIDEO Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc din senin în Singapore! Panică în zona boxelor

FOTO România - Ungaria se joacă în noua Polivalentă de 30 de milioane de euro: „Mai modernă decât cea de la Cluj, concurează cu orice sală din Europa!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
flob
flob  •  30 Septembrie 2022, 21:30

Sper că cei care au încurcat steagul României și nu au fost în stare să pună imnul, a fost concediat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează