SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

SPANIA - CROAȚIA 22-20 // Regina nu se schimbă! Spania e din nou campioană europeană la handbal masculin

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 19:51

Spania a reușit să-și păstreze coroana continentală după o finală dramatică, extrem de dipsutată. Croația pierde pentru a treia oară șansa de a fi campioană.

Spania a reușit duminică seara, la Stockholm, să-și păstreze titlul european cucerit acum doi ani, în Croația. Adversarii din finală au fost chiar croații, cei care erau la a treia finală din istorie și căutau aurul pentru prima dată.

A fost o finală dramatică, intensă și extrem de disputată. Cele două echipe s-au succedat la conducere, au dat pe teren tot ce au putut în tentativa de a obține și biletul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Vlăguiți după semifinala epuizantă cu Norvegia, în care au trebuit să joace 20 de minute în plus față de cele 60 de minute regulamentare, croații s-au sufocat pe finalul disputei cu Spania. 

Portarul Perez de Vargas a făcut și el minuni între buturi. Domagoj Duvnjak, MVP-ul turneului final și-a pierdut și el din strălucire, nu a mai avut soluții, iar Spania a câștigat la final, 22-20. 

Nici măcar "Mago di Umago" (Magul din Umag), legendarul antrenor de 69 de ani al Croației nu a mai putut face o minune. Tehnicianul care are aurul olimpic și mondial, nu reușește să ducă naționala țării sale și spre aurul continental. 

+10 FOTO

Norvegia a câștigat bronzul continental după 28-20 cu Slovenia, prinzând ultima treaptă a podiumului.

Spania 22
Aleix Gomez 5, Maqueda 3, R. Entrerrios 3, A. Dujshebaev 2, Sarmiento 2, Aguinagalde 2, Angel Fernandez 1, Sole 1, Goni 1, Figueras 1, Canellas 1. Antrenor: Jordi Rivera

Croația 20
Duvnjak 5, Karacici 4, Stepancici 3, Marici 3, Mandici 2, Horvat 1, Mamici 1, Brozovici 1. Antrenor: Lino Cervar

Superlativele turneului

  • Portar: Perez de Vargas (Spania)
  • Extremă stânga: Magnus Joendal (Norvegia)
  • Inter stânga: Sander Sagosen (Norvegia)
  • Centru: Igor Karacici (Croația)
  • Pivot: Bence Banhidi (Ungaria)
  • Inter dreapta: Jorge Maqueda (Spania)
  • Extremă dreapta: Blaz Janc (Slovenia)
  • Cel mai bun apărător: Henrik Pekeler (Germania)
  • MVP: Domagoj Duvnjak (Croația)
  • Golgeter: Sander Sagosen (Norvegia), 65 de goluri

Citește și:

EXCLUSIV Totul pleacă de la bani? Explicațiile colapsului incredibil de la CSM

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
robby73
robby73  •  27 Ianuarie 2020, 12:49

A castigat echipa mai buna. Croatia a avut mult noroc pe parcursul acestui turneu. Mai ales in meciul cu Germania.

ceaiuri
ceaiuri  •  26 Ianuarie 2020, 22:32

croatia joaca finala cu o zi..inainte(nordicii i-au stors de putere)astazi minutele in plus au contat(ibericii au avut o banca mai lunga si un meci mult mai usor in semifinala)si rez se decide in ultimile minute

valyomanid4
valyomanid4  •  26 Ianuarie 2020, 20:47
Postat de Dan Dumitrescu pe 26 Ianuarie 2020, 20:24

Croatia are vocatia looser-ului, pierde finale pe banda rulanta. Pe de alta parte la sporturile de echipa, fotbal, handbal, polo, baschet, etc., sunt un miracol. Ar trebui sa vedem si noi cum este sustinut sportul la ei si sa invatam. O tara mai mica de cinci ori decat Romania, atat ca teritoriu cat si ca populatie, face minuni in sport. Este o tema de reflectie.

E in gena lor ..Apropo, toate cele sase tari care au facut parte din fosta Yugoslavie au fost calificate la acest european...Alta cultura, alta infrastructura, de mentalitate nu mai vorbesc..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează