SPORTURI  »  HANDBAL  »  DERBY

STEAUA - DINAMO // Derby-ul handbalului românesc se joacă astăzi! Ce decizie a luat FRH în legătură cu fanii dinamoviști

Articol de - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 11:48

Steaua - Dinamo, derby-ul orgoliilor din handbalul masculin românesc, se joacă astăzi, de la 18:25.

  • Steaua - Dinamo va fi LIVE pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Steaua-Dinamo, derby-ul de tradiție în handbalul românesc, își consumă încă un episod miercuri, de la ora 18:25, la Chiajna, acolo unde „militarii” joacă meciurile de pe teren propriu. 

Dinamo, campioana entitre, a început și actualul sezon excelent. A câștigat Supercupa României și a bifat deja 7 victorii în Liga Zimbrilor. Bonusul a venit din Liga Campionilor, acolo unde „câinii” au 3 victorii și un rezultate de egalitate. Steaua a terminat pe 6 sezonul trecut, iar în actuala ediție a suferit două înfrângeri în cele 7 etape disputate, fiind pe locul 4, cu 13 puncte. 

„Nu au adversar în România!”

Vasile Stângă, fosta glorie a Stelei, acum președintele secției de handbal a clubului din Ghencea, e conștient de valoarea adversarului. "Dinamo este pe val, sunt într-o formă senzațională. Dar noi sperăm ca într-un meci să putem face o surpriză. În campionat nu s-au forțat prea tare, au câștigat la două goluri cu Bacău, două cu Călărași, la fel cu Timișoara, poate profităm de starea lor de oboseală pentru că au jucat din trei în trei zile, iar acum vin după o deplasare grea, la Moscova", a declarat Stângă.  

Fostul golgeter al Stelei povestește cum îi motivează pe jucătorii străini înaintea unui astfel de derby. „Acum, că avem mulți străini în echipă, și ei nu înțeleg întotdeauna rivalitatea dintre noi și Dinamo, le vorbim și facem tot felul de comparații. Ba între Barcelona și Real Madrid, ba între Boca Juniors și River Plate. Brazilienilor le-am transmis că e un Palmeiras-Corinthians”, a spus zâmbind Stângă.  

Steaua are drept obiectiv participarea într-o cupă europeană la finalul anului, dar Stângă e convins că numai Dinamo poate fi campioană. "La ce lot au, la cum joacă, nu văd cum pot pierde titlul. După părerea mea nu au adversar în România", a încheiat Stângă. 

„Cu Steaua se poate întâmpla orice!” 

Antrenorul lui Dinamo, Constantin Ștefan, e mai rezervat în declarații. Echipa sa joacă bine, dar e și obosită. "Am avut o deplasare grea în Rusia, de când ne-am întors am avut timp de două antrenamente. Și vine meciul cu Steaua, unul special. Ne dorim să ne păstrăm seria de invincibilitate, dar nu va fi tocmai ușor. După Steaua, duminică mergem în Polonia, pentru disputa cu Wisla Plock. Trebuie să rulez tot lotul, pentru a nu interveni și mai rău oboseala la anumiți jucători", spune Ștefan. 

Își aduce aminte de derbyurile cu Steaua, când era jucător. "Atunci eram numai români, ne montam, știam că pentru suporteri e meciul care contează cel mai mult. Acum, jucătorii străini care sunt de mult la echipă au văzut cum se trăiește un astfel de derby. Pe cei noi i-am dus recent la fotbal, în tribune, la Steaua-Dinamo, pe «Arena Națională». Au stat în galerie și au înțeles importanța partidei", a explicat Ștefan. 

Dinamo, fără galerie 

Conform protocolului semnat între cele două cluburi, la meciurile Steaua-Dinamo, echipele oaspete nu au voie cu galerie. S-a ajuns la această măsură pentru a nu mai exista incidente între cele două galerii. Ultima dată când suporterii rivalelor s-au întâlnit a fost în această primăvară, la Focșani, în Final Four-ul Cupei României. Meciul a fost întrerupt, iar suporterii evacuați. Astfel, la Chiajna, doar Steaua va avea galerie, Dinamo putând fi încurajată doar de cei 50 de oficiali și apropiați ai echipei care pot intra pe bază de invitații. 

16 titluria cucerit Dinamo, dar "câinii" și le-au acontat pe ultimele patru

28 de titluriare în palmares Steaua, dar ultimul a venit acum 11 ani, în 2008

Ultimele 10 partide între rivale (Scor 5-5) 

  • 12.11.2017 Steaua-Dinamo 31-28
  • 11.03.2018 Dinamo-Steaua 31-23
  • 17.05.2018 Steaua-Dinamo 25-27
  • 23.05.2018 Dinamo-Steaua 26-27
  • 31.05.2018 Steaua-Dinamo 19-22
  • 14.11.2018 Steaua-Dinamo 35-30
  • 09.03.2019 Steaua-Dinamo 26-25
  • 18.03.2019 Dinamo-Steaua 34-29
  • 25.04.2019 Steaua-Dinamo 24-28
  • 08.05.2019 Dinamo-Steaua 34-35

Vezi și:

CSM București și SCM Rm. Vâlcea continuă lupta pentru titlu! Ambele au câștigat meciurile de astăzi

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
chris_bu67
chris_bu67  •  16 Octombrie 2019, 16:44

Forza Dinamo!Cred că avem cel mai greu meci din campionat!

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  16 Octombrie 2019, 13:16

Derby doar in tribuna din păcate (dar nici acolo acum ca dinamoviștii nu pot veni cu galeria) , pe teren Dinamo au o echipa fantastica in acest moment, trebuie sa fim fair play și sa recunoaștem! Desigur, avem și noi șansa noastră, dacă vom reuși sa scoatem un rezultat bun ar fi extraordinar. Forza Steaua!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează