SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Tomas Ryde e girat doar de Alexandru Dedu » Antrenorii loturilor naționale de senioare și tineret nu au fost validați regulamentar

Articol de - Publicat vineri, 08 noiembrie 2019 13:00

Antrenorii loturilor naționale de senioare și tineret nu au fost propuși de Comisia Tehnică și validați de Consiliul de Administrație, cum prevede statutul Federației Române de Handbal. Tomas Ryde a fost adus de Alexandru Dedu, cel care și-a pus și finul antrenor principal la lotul feminin de tineret.

Rechemat la naționala feminină a României după plecarea lui Ambros Martin, suedezul Tomas Ryde a preluat reprezentativa de senioare în mai anul acesta.  
De atunci însă, nu a fost convocată Comisia Tehnică pentru a formaliza numirea. Abia în luna octombrie, la ședința convocată la Cluj Napoca, s-a discutat tangențial subiectul și membrii Comisiei Tehnice au aprobat mai mult tacit colectivele tehnice de la cele două loturi, fără a se mai supune la vot propunerile. 

În mod normal, potrivit Statutului FRH, colectivele tehnice ale loturilor naționale sunt propuse de Comisia Tehnică, sunt aprobate de Comitetul Director și apoi sunt validate de Consiliul de Administrație. În cazul colectivelor tehnice de la loturile feminine de senioare și tineret nu a fost parcursă această procedură. 

Într-o explicație dată membrilor Consiliului de Administrație, secretarul general al FRH, fosta jucătoare internațională Cristina Vărzaru, a motivat că tehnicienii naționalei au fost validați odată cu ratificarea hotărârilor de Comitet Director prin care s-a aflat componența loturilor care au participat la diferite turnee. 
De altfel, pe site-ul FRH nu există nicio hotărâre a Consiliului de Administrație privind validarea colectivelor tehnice la loturile feminine de senioare și tineret, așa cum s-a întâmplat în cazul colectivelor tehnice de la loturile masculine de seniori și tineret, validate de Consiliul de Administrație în ședința din 2 octombrie 2019. 

Câțiva dintre membrii Comisiei Tehnice a FRH au dat detalii și despre  propunerile antrenorilor loturilor naționale. 

„La ultima Comisie Tehnică feminină au fost 12 din cei 14 antrenori din Liga Națională. Dedu s-a speriat, a crezut că am venit să invalidăm stafful. Dar de teamă că nu o să validăm stafful nu a mai discutat nimic. I-a spus, la un moment-dat, antrenorului federal Nicoleta Gâscă Alexandrescu: «S-au validat loturile lărgite, componența lor, înseamnă că s-au validat și colectivele tehnice. Ori nu e vorba de așa ceva», au explicat tehnicienii.  

Pe lângă Tomas Ryde, suedezul neagreat de mulți dintre oamenii de handbal, mai ales după ce a plecat de la CSM București, și Dragoș Dobrescu, antrenorul lotului feminin de tineret, finul președintelui FRH, Alexandru Dedu, este în aceeași situație. Numirea sa nu a fost niciodată validată de Consiliul de Administrație. Cu toate acestea, Dobrescu a condus lotul la ultimul Campionat European U 19 și s-a întors de acolo cu cel mai bun loc al vreunui lot național, în ultimul an, locul 5. 

Vezi și:

Alexandru Dedu, șeful FRH, amenință GSP cu tribunalul, după dezvăluirile din scandalul convocărilor la Mondial

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
424036781712259
Claudio Florian  •  09 Noiembrie 2019, 09:53
Postat de Mihai Grandori pe 08 Noiembrie 2019, 16:42

Si totusi , se mai poate face ceva in timp util , mai pot fi aduse Tarca si Moisa la lot eventual Kader ? Bebe Perianu , Pristavita , Madalina , Seraficeanu nu prea au ce sa caute in lot ...Cum e posibil sa ne vrem noi raul ?

Nu se poate. Decat daca Doamne fereste se vor accidenta doua.

424036781712259
Claudio Florian  •  09 Noiembrie 2019, 09:51
Postat de Bolon Yokte pe 08 Noiembrie 2019, 14:24

Dedu face abuzuri mari! Pe fata Marianei Târcă de la Brașov,golgetera campionatului feminin de handbal prima liga nu a convocat-o la lotul național!

Nu Dedu face selectia. Nici Ryde. Un mare rol il joaca Gusi, a facut selectia si la U19, saracul Dobrescu nu cunostea fetele la inceput. Dar totusi omul a facut treaba, a stiut sa roteasca lotul, sa odihneasca jucatoare important e chiar in meciurile grele. Valoarea lotului i-a permis aceasta. De aceea a si reusit un rezultat bun.

1037235313056897
Mihai Grandori  •  08 Noiembrie 2019, 16:42

Si totusi , se mai poate face ceva in timp util , mai pot fi aduse Tarca si Moisa la lot eventual Kader ? Bebe Perianu , Pristavita , Madalina , Seraficeanu nu prea au ce sa caute in lot ...Cum e posibil sa ne vrem noi raul ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează