SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Vâlcea continuă seria de victorii » Baia Mare i-a dat însă emoții

Fetele de la SCM Rm. Vâlcea după meciul de azi
Fetele de la SCM Rm. Vâlcea după meciul de azi

Articol de - Publicat duminica, 10 februarie 2019 20:05

Liderul Ligii Naționale, SCM Rm. Vâlcea, s-a impus cu 26-24 în meciul cu Minaur Baia Mare după ce a condus cu 25-19. Pe final a tremurat.

SCM Rm. Vâlcea a reușit duminică a 14-a victorie consecutivă în Liga Națională, 26-24 cu Minaur Baia Mare.

Ca și în turul campionatului, băimărencele le-au ridicat cele mai multe probleme oltencelor dintre toate echipele întâlnite. Vâlcea a condus în permanență, chiar și la 6 lungimi avans, dar oaspetele au revenit de fiecare dată. Echipa lui Florin Pera a alternat perioadele bune cu cele mai puțin bune. După 16-12 la pauză, Vâlcea s-a desprins la 18-13. Au urmat însă 10 minute fără gol marcat de gazde, și Baia Mare a venit la 17-18.

Macedoneanca Șteriova și poloneza Lysewska au fost cele mai bune jucătoare ale gazdelor, cele două marcând împreună 15 goluri. De partea cealaltă, Vâlcea a trăit din acțiunile Aliciei Fraga Fernandez (7 goluri), dar și ale extremelor Lopez, Ana Maria Popa sau Cristina Florica.
Oltencele s-au desprins încă o dată la 25-19, dar în ultimele 10 minute au marcat o singură dată și au primit 5!

Cum-necum, Vâlcea a mai put trei puncte în clasament și ține la distanță de trei puncte campioana CSM București. Pentru Vâlcea, umează Derby de Oltenia, la Craiova, meciul cu deținătoarea Cupei EHF, joi 14 fevruarie, ora 17:30 (direct TVR 1).

Brăila a bătut Zalăul

Tot în etapa a 16-a a Ligii Florilor, Brăila a mai făcut o victimă, Dunărea învingând clar cu 27-21 pe HC Zalău, Echipa pregătită de Aurelian Roșca s-a apropiat doar la trei lungimi distanță de locul 10, cel care nu duce la barajul de promovare-retrogradare.

Corona Brașov a învins CSM Slatina, 29-24, iar Gloria Bistrița a învins la Cluj, pe Universitatea, cu 28-27. Ultimele meciuri ale etapei, CSM Galați-CSM București și Măgura Cisnădie-Gloria Buzău se joacă pe 13, respectiv 15 februarie.

Citește și:

THURINGER HC - CSM BUCUREȘTI 30-38 // VIDEO CSM București, dezlănțuită în Germania! ”Tigroaicele” s-au distrat cu Thuringer și s-au calificat matematic în sferturile Ligii

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  13 Februarie 2019, 12:39

meci dificil(inca nu sunt toate jucat la forma consacrata)apararea da semne de slabiciune(nici poarta nu a mers cum trebuie)antrenorul pune presiune pe ele(campionatul inca se joaca)maine un joc greu unde se castiga greu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează