SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SPADĂ

VIDEO Cum a aterizat la București, Ana Maria Popescu s-a luat de ministrul Novak, aflat chiar lângă ea: „Unde-i cecul ăla de 5 milioane?”

Articol de , , - Publicat marti, 27 iulie 2021 14:42 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 06:56

Ana Maria Popescu a aterizat azi la București, de la Jocurile Olimpice. Primită în Salonul Oficial de la Henri Coandă cu flori și diplome de un alai în frunte cu ministrul Eduard Novak, sportiva medaliată cu argint la Tokyo nu l-a menajat pe șeful Sportului din România, taxând declarațiile făcute de acesta imediat după finala de la spadă.

Singura medaliată de până acum a României la Jocurile Olimpice, Ana Maria Popescu a aterizat la București unde a fost întâmpinată de reporteri și de ministrul Sportului, Eduard Novak, pe care nu l-a menajat.

Spadasina de 36 de ani a început discursul cu o glumă, referitoare la multitudinea de microfoane îndreptate spre ea. „Sigur nu vine domnul Borcea de undeva, că sigur sunt prea multe microfoane?”, a spus Ana în fața jurnaliștilor. Apoi a trecut la lucrurile serioase. 

Ana Maria Popescu nu l-a iertat pe ministrul Eduard Novak: „Mergeți dumneavoastră să luați aurul”

De la câțiva pași de ministru, Ana Maria Popescu s-a arătat deranjată de declarațiile lui Eduard Novak, de după finală. Acesta a spus că nici în cazul în care bugetul Federației de Scrimă era cu 5 milioane mai mare, Ana Maria Popescu nu putea câștiga aurul. 

„Domnule Novak, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alții. Îmi doresc foarte mult ca dumneavoastră sa ajungeți la Tokyo si să luați aurul ăla pe care eu nu am fost în stare sa-l iau! Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp”, a spus Ana.

„Simplul fapt ca te-ai calificat la Jocurile Olimpice este un loc câștigat. Mi-aș dori ca de acum înainte sa vorbim de sportivii români, indiferent că sunt la fotbal și probabil sunt cei din echipa a doua, indiferent că suntem la alt sport, să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Indiferent dacă ne întoarcem cu medalii sau fără, noi muncim la fel”, a mai spus sportiva. 

  • Novak, ciclist paralimpic, a participat, în total, la 4 ediții ale celei mei importante competiții din lume. În 2012, a câștigat aurul la Jocurile Paralimpice de la Londra. La Beijing, în 2008, a obținut argintul în proba de contratimp pe șosea. De asemenea, șeful MTS are performanțe bune la Mondiale și Europene. În 2020, a reușit să vină cu trei medalii de la Mondialele Paralimpice din Canada, iar în 2019 cu un bronz din Olanda.
David Popovici, după calificarea în semifinale la 100m liber: „Știu să înot mai repede, o să vedeți”
ÎNOT
David Popovici, după calificarea în semifinale la 100m liber: „Știu să înot mai repede, o să vedeți”

Ana Maria Popescu, alt duel cu presa din România

„Povestea acestei aventuri e uriasă, am trecut prin atâtea. A fost atât de greu, dar asta vreau să se înțeleagă, nu contează culoarea medaliei. Mi-am demonstrat mie, nu am mai vrut să confirm, am mers acolo să văd dacă sunt în stare să fac ceva pt mine și am făcut.

FOTO. Imagini de la sosirea Anei Maria Popescu la București: 

+45 FOTO

Este al naibii de greu să fii acolo, să știi că ai concurs, și să citesti un titlu care poate aduce 3 click-uri, dar poate dărâma castelul din cărți de joc al unui sportiv. Citeam undeva despre Kosovo și Filipine că au medalii de aur la Tokyo și România nu are.  Poate e și vina noastră, dar e oare doar vina sportivilor și antrenorilor?”.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

David Popovici, după calificarea în semifinale la 100m liber: „Știu să înot mai repede, o să vedeți”

Suspiciuni de mâncare radioactivă la Tokyo » Au refuzat hrana japonezilor!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (113)
ovidiu1
ovidiu1  •  31 Iulie 2021, 13:55
Postat de Liliana Balasoiu pe 31 Iulie 2021, 10:20

Foarte bine a procedat. Nu vad , de ce este atat de criticata de unii oameni. Dar politicienii nostri ca ne mint si ne prostesc pe fata la tv . Cu ei, cum ramane? Astia prostesc o tara intreaga.

Da, am citit si eu declaratia Anei si nu e nimic in neregula cu ea, ministrul chiar trebuia sa o astepte cu banii pentru finantarea scrimei. Eduard a facut si el performante , e trist ca a venit cu astfel de afirmatii la adresa altei sportive de performanta, oameni de treaba care se calca in picioare, trist.

elgabri
elgabri  •  31 Iulie 2021, 11:42

Respekt domnului Novak !! Este un sportiv desavarsit .

1432374767119083
Liliana Balasoiu  •  31 Iulie 2021, 10:20

Foarte bine a procedat. Nu vad , de ce este atat de criticata de unii oameni. Dar politicienii nostri ca ne mint si ne prostesc pe fata la tv . Cu ei, cum ramane? Astia prostesc o tara intreaga.

Vezi toate comentariile (113)
Comentează
Close