SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

Corespondență din Japonia David Popovici pregătește surprize și e convins: „Sunt mulți băieți buni și eu sunt unul dintre ei” + Mesaj pentru români

David Popovici (foto: Raed Krishan - Tokyo)
David Popovici (foto: Raed Krishan - Tokyo)

Articol de - Publicat joi, 29 iulie 2021 10:59 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 11:44

David Popovici (16 ani) a încheiat pe locul 7 proba de 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice. În urmă cu două zile, înotătorul român a fost la doar două sutimi de medalia de bronz la proba de 200m liber.

  • Corespondentul Gazetei Sporturilor în Japonia, Marian Ursescu, transmite de la Tokyo reacția lui David Popovici după cursă.
  • Popovici concurează și vineri, de la 13:12, în serii, la proba de 50 de metri liber

Popovici e determinat să progreseze și promite surprize pentru viitor. Așa cum a obișnuit, românul are un mesaj plin de încredere.

„M-am simțit destul de rapid, dar uite că nu mi-a ieșit. Dar nu-i nimic, învăț. Încă am de reflectat la ce am de învățat din acest turneu olimpic și încă o să am pentru că încă nu am terminat. E frumos, suntem la Olimpiadă, ne bucurăm de ea.

David Popovici, încrezător în potențialul său: „Sunt mulți băieți buni și eu sunt unul dintre ei”

O să încerc de toate, nu e ca și cum mă opresc doar la probele astea. Noi le antrenăm pe toate. Vor fi câteva surprize pe viitor”, a spus David.

Întrebat despre concurența acerbă din acest sport, Popovici a spus: „Da, concurența e extrem de puternică, sunt mulți băieți buni și eu sunt unul dintre ei. Cred că o să schimb puțin modul în care se privește înotul, crawl-ul, stilul meu cel mai bun. Avem planuri mari, mărețe”.

+17 FOTO

În ceea ce privește strategia adoptată în cursa de 100 de metri liber, unde nu a luat startul așa cum și-ar fi dorit, dar a încheiat în forță, David a spus: „Da, se mai întâmplă și d-astea, dar după cum am mai spus, o să vorbesc cu antrenorul meu, o să văd ce am greșit și... îmbunătățim.

Mesajul lui David Popovici pentru români

Sunt bucuros, am scăpat de aceste probe între ghilimele. M-am bucurat de ele, am fost în cel mai mare spotlight posibil și asta e, e frumos”.

Mulțumesc că v-ați trezit din nou, iar vă mulțumesc și nu știu, cam atât, doar vă mulțumesc.
- David Popovici, mesaj pentru românii care l-au încurajat de acasă

David Popovici, după calificarea în finala olimpică la 100m liber: „Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel 

„Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta. Am vrut doar să-l sperii puțin (n.r- pe Caleb Dressel) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul”, a spus Popovici pentru TVR 1.

Universitățile americane îi dau târcoale lui David Popovici

Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici a făcut să tresară o mulțime de universități americane, care vor deja să și-l treacă în portofoliu pe băiatul care e noua senzație mondială a natației. 

„Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei", spune Adrian Rădulescu.

David Popovici, cel mai tânăr membru al delegației României la JO de la Tokyo: „Punctul meu forte este psihicul”

Citește și alte articole de la Jocurile Olimpice: 

VIDEO Dressel nu s-a speriat de Popovici, dar a plâns după finală: „A fost tare-tare greu pentru mine”

David Popovici, elogiat de ministrul Eduard Novak: „Un exemplu! Trebuie să îl ajutăm, să îl îngrijim”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
elgabri
elgabri  •  29 Iulie 2021, 14:05

Asta se pare ca vrea sa l sperie pe american si mai rau ;)))

22robert03
22robert03  •  29 Iulie 2021, 12:28

2 finale la Olimpiada la 16 ani. Potential este. Bv lui.

sandrafan2012
sandrafan2012  •  29 Iulie 2021, 11:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează