SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SCRIMĂ

UPDATE Reacția Anei Maria Popescu după ce Eduard Novak i-a prezentat scuze: „Este de datoria mea să fac unele precizări”

Carol Eduard Novak și Ana Maria Popescu
Carol Eduard Novak și Ana Maria Popescu

Articol de GSP - Publicat joi, 29 iulie 2021 13:00 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 14:33

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, și-a prezentat scuze față de Ana Maria Popescu (36), medaliată cu argint la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La câteva ore distanță, Popescu a reacționat.

UPDATE ora 13:05 - Ana Maria Popescu răspunde după declarațiile ministrului

Apreciez mesajul domnului ministru Eduard Novak

Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți

Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile și le mulțumesc celor care au înțeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai de grabă, strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții, dar care își dorește ca cei mici să nu mai fie nevoiți să parcurgă aceleași etape... lipsuri materiale, competiții ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme și alte obstacole care îi împiedică încă "din fașă" să-și atingă adevăratul potențial. 

Mesajul meu rămâne același. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucățică, nu vom reuși să fim mai buni! Dacă vom fi interesați de "capra vecinului", doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! 

Și nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm și îndrăzneala să acționăm, nu vom putea ști niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit! Am spus-o în repetate rânduri... când dorința de performanță va fi mai mare decât orgoliile, sportul (și nu numai) va avea de câștigat! Și poate că acest episod este o lecție din care avem cu toții de învățat. 

Și, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020

- Facebook @ Ana-Maria Branza Oficial

Știrea inițială - Eduard Novak i-a prezentat scuze Anei Maria Popescu

Unul dintre cele mai arzătoare subiecte din sportul românesc în ultimele zile a fost disputa rece dintre Ana Maria Popescu, scrimera care a obținut prima medalie a României la Tokyo, și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a cărui reacție după finala de la spadă a fost larg criticată.

Ministrul declarase că nici în cazul în care bugetul Federației de Scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria Popescu nu putea câștiga aurul.

Iritată, Ana Maria Popescu l-a confruntat direct pe ministru la revenirea în țară, iar înaintea discursului l-a lăsat cu mâna întinsă pe Eduard Novak!

Eduard Novak: „Pentru mine, Ana Maria Popescu este campioana de aur”

La două zile distanță, Eduard Novak și-a prezentat scuzele și a spus că declarația sa a fost interpretată greșit. 

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat. 

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Novak la TVR 1.

VIDEO. Ana Maria Popescu a refuzat să-l salute pe șeful sportului românesc

Mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Dressel nu s-a speriat de Popovici, dar a plâns după finală: „A fost tare-tare greu pentru mine”

„Covor roșu îi punem!” » Petrecere mare în satul Ancuței Bodnar, canotoarea de aur: „Borș din sfeclă roșie, șnițel, cartofi prăjiți și tocinei"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (73)
myers
myers  •  30 Iulie 2021, 00:53

Unii comenteaza fara sa cunoasca si arata cat de penibili sunt. Novak are, in fapt, 3 medalii olimpice, 2 de argint si un aur deci stie foarte bine ce sacrificii se fac intr-o cariera de sportiv. Nu a jignit-o absolut deloc pe Ana Maria, omul a spus ca 5 milioane in plus ca si finantare nu ar fi contat intr-o finala olimpica in care valorile au fost asa egale.Chinezoaica a castigat insa putea foarte usor sa castige Ana Maria!Cand se ajunge aici totul tine de concentrare, de managementul oboselii, de noroc.Sunt atat de multe mici chestiuni ce determina rezultatul final mai ales intr-un sport de reactie ca si scrima. A saluta un om care iti ofera mana intinsa e un gest de o minima decenta umana si indiferent ce parere avem sau ce simtim despre cel ce face acest gest, niciodata nu trebuie sa refuzam sa raspundem la salut.E o chestiune ce se invata in primele etape ale educatiei personale.Tine de bun simt, de decenta, de o educatie corecta. Din punctul meu de vedere, inainte sa fim sportivi sau orice altceva suntem oameni iar gestul ei a descalificat-o din punct de vedere uman.Pur si simplu nu se face asa ceva!

967867659924378
Paul Cocos  •  29 Iulie 2021, 23:03

A avut "boase"....30 de secunde, dupa care si-a "revenit".....

dan76cj
dan76cj  •  29 Iulie 2021, 20:26
Postat de misterverde pe 29 Iulie 2021, 15:52

Cu romani ca tine ne meritam imnul "Deșteaptă-te Române " Imaginea ei a fost afectata în momentul în care Novak spune ca putea sa aibă toți banii din lume .. ca tot nu ar fi câștigat .. Dar vine la aeroport sa și facă imagine ... și blegii ca tine .. aplauda ... Novak sa se ducă la csa la Craiova.. acolo o sa fie pupat în dos ... Gen fanii martorii lui talpan ... Talpan salvează steaua ? De asta de 5 ani cheltuim bani de la stat .. sa avem csa 5 ani la amator cu condiții de la stat de 5 stele .. stadion , cantonamente antalia... și pentru ce ? Ei nu au drept de promovare ... pentru ce cheltuie statul banii aceștia ? Pentru scrima .. care mai aduce și medalii nu avem .. și oricum sportivii noștri sunt varza .. asa ca aducem de afara și ii plătim regește toate ciurucurile !! Și de ce spun ca sportivii sunt varza ? Pentru ca statul sabotează sportul făcând bani și imagine (și nu pentru romani.. pentru de al de Mario Iorgulescu) Dar asta dorim .. asta vad la popor.. ei aleg măruță, capatos , acces direct..

N-ai decat sa aplauzi tu proasta crestere, probabil ai primit acelasi gen de educatie...

Vezi toate comentariile (73)
Comentează