SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DE LA TOKYO Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, lecție de viață după argintul de la Tokyo: „La început abia prindeam finalele, acum suntem cea mai bună echipă din lume!”

Marius Cozmiuc (28 de ani) și Ciprian Tudosă (24 de ani) au obținut în această dimineață medalia de argint în finala la dublu rame masculin. +25   FOTO
Marius Cozmiuc (28 de ani) și Ciprian Tudosă (24 de ani) au obținut în această dimineață medalia de argint în finala la dublu rame masculin.

Articol de , - Publicat joi, 29 iulie 2021 04:47 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 04:55

Marius Cozmiuc (28 de ani) și Ciprian Tudosă (24 de ani) au obținut în această dimineață medalia de argint în finala de dublu rame, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Cei doi vicecampioni olimpici au explicat, în exclusivitate pentru GSP.ro, care a fost strategia câștigătoare din finală și au adus aminte despre anii de sacrificii din spate. 

Ciprian Tudosă, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice: „Au fost momente grele, dar acum suntem cea mai bună echipă din lume!”

„E un vis devenit realitate, după un ciclu olimpic foarte lung, în care am învățat multe lucruri noi, în care m-am autodepășit. Au fost momente foarte grele în acest ciclu, dar le-am depășit cu brio. A fost stilul nostru, am tot încercat mereu să plecăm tare, dar se pare că asta e cel mai potrivit pentru pentru noi. 

Am recuperat pe parcurs, dar croații au profitat de avantajul din prima parte. Chiar au anunțat înainte de Olimpiadă că vor lăsa proba de două rame după acest concurs. Ne predau nouă ștafeta”, a spus cu zâmbetul pe buze Ciprian Tudosă, după cursa de argint de la Tokyo. 

Poate la televizor nu pare că durează mult momentul de pe podium, dar pentru mine durează o veșnicie. A meritat pe deplin tot. Pregătirea din acest an ne-a făcut să zburăm. Suntem cea mai bună echipă din lume!
- Ciprian Tudosă

Marius Cozmiuc, după medalia de argint de la Jocurile Olimpice: „Trebuie să lupți pentru visul tău! Fără regrete”

„O cursă excepțională. Mi-a plăcut foarte mult. Am reușit să creștem viteză de la lovitură la lovitură, dar frații Sinkovic ne-au ținut puțin sub control. În final s-a terminat cu bine. Suntem singurii care au reușit să îi bată în ultimii ani. Suntem foarte fericiți pentru parcursul nostru.

Când mă gândesc la momentul în care am început, ce încredere sau ce speranțe aveam, ce rezultate... Practic nu erau. Până acum ne calificam cu greu, dar nu aveam nicio șansă pentru finala A. Acum nu doar că am intrat în finală, dar am luat și medalie. Trebuie să nu cedezi niciodată! Să lupți tot timpul pentru visul tău, fără regrete”, a spus Marius Cozmiuc, după argintul olimpic. 

VIDEO Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc, cursă de argint olimpic la Tokyo

Medaliile cucerite de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ProbăSportiviMedalie
Canotaj - dublu vâsle femininSimona Radiș și Ancuța BodnarAur
Canotaj - patru rame masculinMihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari Argint
Scrimă - spadăAna Maria PopescuArgint
Canotaj - dublu rame masculinMarius Cozmiuc - Ciprian TudosăArgint

VIDEO VIDEO Ana Maria Popescu, prima medaliată revenită în România: „Nu renunțați la visul vostru! Dacă eu am putut, poate oricine”

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Claudia Nechita rămâne cu un gust amar după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Dacă nu era japoneză, aș fi câștigat”

Pe ce loc se află România la capitolul medalii câștigate la Jocurile Olimpice » Diferența uriașă față de primul loc

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
1947___forumer
1947___forumer  •  29 Iulie 2021, 11:10
Postat de joze_maurinio pe 29 Iulie 2021, 06:15

Ok, rezultatul e fabulos, argintul e bun, dar cum naiba sunteti cea mai buna echipa din lume pe locul 2???? Numai la Romanika. Suntem campioni!!! -Pai pe cine ati batut? -N-am batut, am pierdut in finala, deci suntem cei mai buni!

Au "meciurile" lor cu fratii Sinkovic, probabil si in presa. I-au batut la Europene, dar au pierdut in fata croatilor la Mondiale si Olimpice. Interesant e ca la JO, in semifinale, romanii au avut cel mai bun timp al concursului, mai bun decat al croatilor din finala. Probabil de-aia se considera cei mai buni. Daca ar fi repetat in finala timpul din semifinala, erau campioni. Cred ca asta voiau sa spuna, ca sunt capabili de cel mai bun timp. Fratii Sinkovic daca am inteles bine se vor retrage.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  29 Iulie 2021, 06:15

Ok, rezultatul e fabulos, argintul e bun, dar cum naiba sunteti cea mai buna echipa din lume pe locul 2???? Numai la Romanika. Suntem campioni!!! -Pai pe cine ati batut? -N-am batut, am pierdut in finala, deci suntem cei mai buni!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează