SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ROMÂNIA - COREEA DE SUD 0-4

Reacții dure după meciul naționalei olimpice » Cornel Dinu: „Mi-a fost rușine că sunt român” + CTP: „Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare”

Cornel Dinu reacționează după eșecul României la Jocurile Olimpice +40   FOTO
Cornel Dinu reacționează după eșecul României la Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 iulie 2021 16:36 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 17:57

Cornel Dinu (72 de ani) a vorbit despre meciul naționalei olimpice a României, pierdut în mod rușinos împotriva Coreei de Sud, scor 0-4. „Mister” nu s-a abținut să critice echipa lui Mirel Rădoi după evoluția slabă.

România a pierdut clar al doilea meci de la Jocurile Olimpice. „Tricolorii” lui Rădoi au cedat în fața Coreei de Sud, 0-4, iar soarta calificării în sferturi depinde exclusiv de meciul cu Noua Zeelandă de miercuri. Despre această partidă a vorbit și Cornel Dinu, invitat în emisiunea GSP Live.

Calcule: cum ajunge România în „sferturi” la Jocurile Olimpice » Trebuie îndeplinită o singură condiție!
ROMÂNIA - COREEA DE SUD 0-4
Calcule: cum ajunge România în „sferturi” la Jocurile Olimpice » Trebuie îndeplinită o singură condiție!

Cornel Dinu la GSP Live: „Mi-a fost rușine că sunt român”

„Am văzut până la 2-0, după care mi-a fost frică să nu se termine 10-0 și m-am mai culcat o oră cu câinii, ca să pot să prind chinurile de după-amiază din campionatul intern. Când am văzut că e un fel de șoarecele cu pisica, m-am speriat la ce nivel am putut să ajungem.

De mult n-am mai văzut o atât de mare diferență, din toate punctele de vedere, între 2 echipe, înfiorător de departe de un fotbal mediu acest meci. Mi-a fost rușine că sunt român, asistând la această partidă”, a spus Cornel Dinu la GSP Live.

Cornel Dinu a comentat și cartonașul roșu văzut de Ion Gheorghe:

„Gheorghe e un nume sfânt, al creștinătății, cel care omoară balauri. Păi, noi ne-am omorât între noi. A fost o diferență de educație fotbalistică uriașă între noi și Coreea, care pe mine m-a înspăimântat”

Reacții dure după meciul naționalei olimpice » Cornel Dinu: „Mi-a fost rușine că sunt român” + CTP: „Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare”
Cristian Tudor Popescu

CTP despre meciul României: O ciurdă speriată, vopsită în tricolor

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru GSP evoluția naționalei olimpice.

„Chiar dacă mi-am pus ceva speranțe în Mirel Rădoi, nu pot să n-o spun: așa-zisa reprezentativă olimpică de fotbal a României, ajunsă la Tokyo, stârnește mila. Acesta pare a fi sentimentul care i-a făcut pe coreeni să ne dea doar 4 goluri. 

Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea, fugind ca să nu-i lovească balonul, un portar care o scapă din mâini printre picioare. Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare. O neputință înghesuită pe jumătate de teren, căci de centru trec mai rar. 

Nu înțeleg cum de nu-i crapă obrazul domnului Mirel Rădoi să arate, nouă și lumii întregi, această ciurdă speriată, vopsită în tricolor”. 

  • Pentru „tricolori”, urmează duelul de miercuri cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în „sferturi”. Doar victoria califică România mai departe, într-o grupă încinsă de-a dreptul, cu toate cele patru echipe având trei puncte după primele două meciuri.
  • „Tricolorii” se află acum pe ultima poziție în grupă. Calificarea în sferturi va fi decisă de un criteriu diferit de departajare, la Jocurile Olimpice contând golaverajul înaintea rezultatelor directe.

FOTO România - Coreea de Sud 0-4

România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
+36 FOTO

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Mirel Rădoi recunoaște, după dezastrul cu Coreea de Sud: „Lecție de fotbal și mentalitate, o umilință!”

Reacție bizară a ministrului Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice: „Nici așa nu putea să câștige aurul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
argus
argus  •  27 Iulie 2021, 22:10

Dupa meciul pierdut de echipa nationala (1-4 cu Coreea de Sud) Cornel Dinu se "rusineaza" FARA RUSINE! Face turul redactiilor, declarand ca "...Mi-a fost rușine că sunt român" completata cu "... A fost ceva înfiorător” sau "https://www.prosport.ro/poze/cornel-dinu-i-a-desfiintat-pe-romani-mi-a-fost-rusine-19300201) Pai "coane Dinule (sau dle General...?), nu ti-a fost rusine cand echipa Romaniei a pierdut in 1993, meciul cu echipa Cehiei si Slovaciei cu 2-5? Oare cine antrena echipa, cumva "tizul" lui Cornel Dinu? Dinu, mai nou "dl Rusinica", cel de care se leaga un rezultat cel putin la fel de rusinos cu cel din 1993, sa-si aduca aminte de meciul in care Dinamo conducea la pauza Foresta Falticeni cu 4-0, ca in final sa piarda cu 4-5! (https://tikitaka.ro/dinamo-4-5-foresta/) Unde-i rusinea, dle Cornel Dinu, doar in declaratii? PS pe dl CT Popescu il putem intelege, probabil credea ca a fost un meci de tenis...

farist
farist  •  26 Iulie 2021, 17:29

,,Primitivism, rigiditate,,...Tot ce a afirmat CTP despre cei de pe teren, e valabil pentru el ca ,,jurnalist,,!

ray51
ray51  •  26 Iulie 2021, 10:14

Nu 'moare' lumea de o infrangere... Problema e ca esti o echipa de fotbal. Se aude? Trebuie sa joci fotbal. Se aude? Lasa ca reprezinti Romania, pentru voi oricum nu inseamna nimic. Dar sa te faci de *** intr-o Competitie de amploare globalista (va place termenul?), este de neconceput. Mai bine stai acasa tovarase Burleanu si toti cei ca tine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează