SPORTURI  »  RUGBY  »  CSM BUCUREȘTI

Decizie RADICALĂ la CSM București: rugbyul și voleiul masculin sunt istorie » Discuții aprinse la sediul clubului: Gabriela Szabo, redusă la tăcere

Gabriela Szabo // foto: Gazeta Sporturilor
Gabriela Szabo // foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 13 august 2019 17:54

Gabriela Szabo, directorul general al CSM București, i-a anunțat azi pe managerii secțiilor de rugby și volei că nu mai poate susține financiar echipele, iar jucătorii pot pleca.

La sediul CSM București, clubul patronat de Primăria Capitalei, a fost azi fierbere mare. Rugbyștii au mers in corpore să discute cu directorul general al CSM, Gabriela Szabo, despre viitorul echipei care sezonul trecut câștiga atât Cupa României, cât și Cupa Regelui. 

"De trei luni auzim numai minciuni, suntem duși de nas. Că să fim liniștiți, că nu se întâmplă nimic! Pe de altă parte, citim prin presă că nu sunt bani, că ne desființăm", au spus câțiva dintre jucători. Gabriela Szabo s-a speriat întrucâtva de presiunea pusă de jucători. 

"Eu nu vreau să iau măsuri radicale! Nu pot decide eu dacă desființez sau nu o echipă!", le-a spus fosta mare atletă. Pe de altă parte, directorul general le-a transmis că, în acest moment, clubul nu mai are puterea să susțină echipa și că jucătorii care doresc pot să plece. 

Consiliul de Administrație va decide miercuri?

Miercuri este programat, la sediul CSM, un Consiliu de Administrație al clubului. Acesta ar fi trebuit să aibă loc lunea trecută, dar a fost amânat pentru că mai mulți membri ai CA nu au fost prezenți. E foarte probabil ca și miercuri să se întâmple la fel! Ca și atunci, nici acum nu va fi anunțată o hotărâre definitivă în privința echipei de rugby. 

Până una alta, Gabriela Szabo nu a semnat hârtia prin care echipa de rugby a clubului să fie înscrisă în Cupa României. "Nu mă interesează Cupa României! Cupa României nu punctează în clasamentul pe puncte al clubului", a fost auzită spunând fosta atletă. Un membru al staffului de la rugby a avut însă curajul să o înfrunte:

"Dar la handbal feminin de ce ați făcut, doamnă, petrecere după ce echipa a câștigat Cupa României?". Gabriela Szabo a fost redusă la tăcere!  

Florin Matei, secretarul general al FRR, a fost și el să discute cu Gabriela Szabo, săptămâna trecută, cu gândul de a o îmbuna pe directoare și să mențină echipa. 

S-a lovit însă, se pare, de refuzul categoric. "O să înghețăm echipa, nu o să o desființăm, iar de anul viitor, când vom avea bani, vom redeschide secția", a transmis, se pare, Gabi Szabo.

Și voleiul are aceeași soartă?

Nu numai rugbyul este pe marginea prăpastiei. Echipa masculină de volei a CSM e și ea în prag de desființare. CSM mai are doar câțiva jucători sub contract, iar propunerile de transfer aduse de managerul echipei, Gabriel Gancea, nu au fost acceptate de Gabriela Szabo. "Nu mai avem bani să facem niciun transfer!", a transmis Szabo

"Doar la handbal feminin se poate!"

Managerii secțiilor de rugby și volei sunt revoltați că la CSM București s-au găsit resurse financiare doar pentru handbal feminin, omorând, în schimb, celelalte echipe. Se vorbește că la echipa feminină, bugetul față de sezonul trecut a crescut chiar cu 20%! 

"Doar la handbal feminin se poate. Nu avem nimic cu handbalul, dar nici ele nu și-au realizat obiectivele. În plus, au făcut cantonamente numai în afara României, cantonamente de sute de mii de euro, iar noi avem salariile neplătite din luna martie", au spus câțiva dintre voleibaliști

Vezi și: 

Cazul ciudat de la o secție din CSM București: cine-l ține în brațe pe ”Garcea?”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
mihneadds
mihneadds  •  26 August 2019, 14:09

in ultimii ani, vad ca s-au pus cu "topoarele " pe Rugby. HUO!!!!

137729076992236
Conache Pavel  •  14 August 2019, 05:37

Acest club, CSM Bucuresti, a fost de la inceput o " facatura", un mod de a cheltui aiurea bani publici; cu "manager" ca szabo gabriela (ce o recomnda pentru asemenea functie ?) sfarsitul este previzibil. La infiintare trebuiau sa fie intrebati bucurestenii daca sunt de acord cu asa ceva, dar in buna traditie romaneasca dupa ce sunt alesi "politicienii" se cred stapani atotputernici, RUSINE !!!

317270529078800
Danny Pedr  •  13 August 2019, 23:57

Bine ca neagu &co castiga salarii de NBA fără rezultate, cum adica ,cu bani publici grăbită hotărăște cine traieste si cine moare, închideți tot si acasă Rusine de club si management defectuos.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează