SPORTURI  »  RUGBY  »  COVID-19

Un jucător de la Știința Baia Mare, revenit din Africa de Sud, a fost depistat cu COVID

Avionul cu care Știința Baia Mare a revenit în România
Avionul cu care Știința Baia Mare a revenit în România

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 20:13 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 20:27

Știința Baia Mare a reușit să ajungă ieri în România, însă are parte de noi probleme. Un jucător revenit din Africa de Sud a fost testat pozitiv la COVID pe aeroportul din Maramureș.

  • CONTEXT: Zborurile din Africa de Sud către Europa au fost anulate după apariția unei noi variante de coronavirus, Omicron, extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de știință.
  • Aflată în orașul Bloemfontein pentru turneul de rugby „Toyota Challenge Cup”, delegația campioanei României, CSM Știința Baia Mare, a rămas astfel blocată în țara africană timp de 3 zile.
  • Marți, jucătorii echipei au reușit să revină în țară.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș va verifica tipul de tulpină cu care a fost infectat jucătorul băimărenilor: „Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino» București”.

Speriată de varianta Omicron a coronavirusului, Simona Halep și-a schimbat planurile: „Aici mă antrenez, nu mai plec nicăieri!”
WTA
Speriată de varianta Omicron a coronavirusului, Simona Halep și-a schimbat planurile: „Aici mă antrenez, nu mai plec nicăieri!”

Încă o misiune de repatriere a cetățenilor români și a altor cetățeni europeni încheiată cu succes! La sfârșitul a 11 ore de zbor, plus o escală tehnică efectuată în Kenya, la Mombasa, suntem mândri să anunțăm că 70 de pasageri au sosit în România, din Johannesburg, Africa de Sud. 

Suntem, ca de obicei, la înălțime și vrem să ne asigurăm, ca de fiecare dată, de faptul că pasagerii TAROM sunt transportați în cele mai bune și sigure condiții, subliniind astfel importanța companiei aeriene naționale. 

Mulțumim celor 3 echipaje de zbor #TAROM pentru faptul că au dat tot ce au avut mai bun, misiunea necesitând costumarea lor aproape 24 ore în combinezoane, purtarea a două măști de protecție, plus vizieră!

Comunicat TAROM (ieri)

Un jucător de la Știința Baia Mare, revenit din Africa de Sud, a fost depistat cu COVID
Echipajul TAROM care i-a adus din Africa de Sud

Carantină 14 zile

CSM Ştiinţa Baia Mare fusese învinsă de Toyota Cheetahs, cu scorul de 54-5 (12-5), vineri, la Bloemfontein, în al doilea său meci-test din turneul pe care îl susţine în Africa de Sud. În primul său meci-test din emisfera sudică, Ştiinţa Baia Mare a surclasat-o pe Free State XV cu 72-14.

Băimărenii ar trebui să dispute pe 11 decembrie finala Cupei României, la București, contra celor de la SC Timișoara, dar meciul e sub semnul întrebării. La revenirea în țară, va trebui ca rugbyștii și oficialii de la Știința să petreacă 14 zile în carantină, conform dispozițiilor făcute publice de ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri de actualitate:

Tadici, plângere împotriva jucătoarei care îl vrea exclus din handbal

Mircea Rednic și Steliano Filip, discuție bărbătească » Decizia finală

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
2254271094823421
Michele Marinela  •  02 Decembrie 2021, 07:11

Felicitari tuturor pentru eforturile facute de a repatria acesti romani! E un lucru extraordinar, pe care merita sa il mediatizati.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează