SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

Ronnie O'Sullivan răspunde atacului lui Stephen Hendry: „Messi nu e cel mai mare jucător, doar pentru că n-are Campionatul Mondial? Am toate recordurile, în afară de CM”

Ronnie O'Sullivan, foto: Guliver/gettyimages +2   FOTO
Ronnie O'Sullivan, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 15 aprilie 2019 17:38

Ronnie O'Sullivan, numărul 1 mondial în snooker, nu crede că Stephen Hendry, celălalt jucător legendar, are dreptate când spune că singurul record care contează cu adevărat este numărul de titluri de campion mondial pe care un jucător îl are.

Ronnie, 43 de ani, are 5 titluri la Crucible, acolo unde se dispută Campionatul Mondial, în timp ce scoțianul Hendry, retras de 7 ani din activitate, are 7 titluri, record absolut în snooker.

În schimb, Ronnie O'Sullivan a început să doboare aproape toate recordurile importante ale lui Hendry.

L-a egalat la numărul de turnee câștigate (36), l-a depășit la trofee în Tripla Coroană (CM, Campionatul Regatului Unit și Masters), scor 19-18, a devenit primul om cu peste 1000 de breakuri de peste 100, în timp ce Hendry a rămas al doilea, blocat la 775.

O'Sullivan: „Am câștigat 50% din turneele în care am participat, cu jocul B”

„Sunt surprins de câte turnee am câștigat de-a lungul carierei. M-am impus în 50% din turneele în care am jucat, fără să o fac mereu strălucit. Cred că jocul meu la nivel B e destul de solid și îmi acordă șanse, atâta timp cât joc consistent și nu fac prea multe greșeli neforțate.

Am toate recordurile, în afară de cele 7 titluri mondiale. Iar eu am făcut-o într-un mod agresiv, atacând, flamboaiant, iar să câștigi titluri așa nu e deloc ușor. Sunt considerat cel mai bun din istorie? E greu să contrazic asta, palmaresul meu vorbește pentru sine”, a explicat Ronnie O'Sullivan pentru Daily Mail. 

Dacă Ronnie O'Sullivan ia titlul mondial la Crucible în acest an, în turneul de aproape trei săptămâni care începe pe 20 aprilie, englezul îl egalează pe Ray Reardon și Steve Davis, cu 6 trofee, și ajunge la doar unul distanță de Hendry.

ronnie hendry

*Ronnie O'Sullivan și Stephen Hendry s-au întâlnit de câteva ori la Crucible, cu primul aplicându-i câteva înfrângeri umilitoare legendarului scoțian, foto: Guliver/gettyimages

O'Sullivan: „Messi e cel mai mare din lume, chiar dacă nu are CM”

„Jucătorii trebuie judecați după titluri, iar eu sunt cel mai de succes jucător din snooker, deci se poate dezbate dacă cel mai bun din istorie sunt eu sau Hendry. El are 7 trofee mondiale, eu am cinci, dar am și aproape toate celelalte recorduri. E ca și cum ai spune că Messi nu e cel mai bun din lume, fiindcă nu are Campionatul Mondial și ai continua în logica asta. Pentru mine, Messi e cel mai bun din istorie și faptul că nu are CM-ul nu schimbă asta”, a continuat O'Sullivan.

„La acest CM, vreau să câștig sau, dacă nu se poate, să pierd devreme. Nu vreau să pierd în semifinale sau finale, să duc atâta stres degeaba. Ca jucător, cele 17 zile de concurs sunt cele mai neplăcute, dar ca analist și fan al snookerului, competiția e favorita mea. Neil Robertson și Judd Trump au fost excelenți în acest sezon. Nu m-ar surprinde să îl văd acolo și pe Mark Allen, de John Higgins trebuie să ții mereu cont, iar Mark Selby va simți că are ceva de dovedit”, a încheiat Ronnie.

Ce a spus Hendry

„Aș minți dacă aș spune că nu mă enervează (nr. să îmi doboare recordurile). Eu am luptat în cariera mea să dobor recordurile lui Steve Davis, dar când vezi că altcineva îți bate recordurile tale simți regretul. Breakurile, numărul de breakuri maxime sau de turnee câștigate, e clar că toate astea vor fi întrecute. Dar premiul cel mare e Campionatul Mondial, să vedem dacă Ronnie reușește să mă întreacă acolo. Sincer, sper să nu reușească”.

Citește și:

Ronnie O'Sullivan bate record după record și îl scoate din sărite pe Stephen Hendry: „Sper să nu ia Campionatul Mondial”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
sebastian.vettel
sebastian.vettel  •  15 Aprilie 2019, 18:50

Pe scurt, Ronnie e cel mai talentat jucator de snooker all-time. Dar retorica asta nu-i face cinste. Stephen Hendry este un domn, si a avut un discurs onest si percutant. A spus ca detine cel mai important record (e adevarat) si a mai spus ca nu vrea ca acest record sa fie doborat de Ronnie (sincer). Intr-o lume inchistata in ideea "politically correct", declaratia scotianului e de apreciat.

ciclistul
ciclistul  •  16 Aprilie 2019, 01:57

Hendry titluri cu S Davis, J White, Parrott, Thorburn, Ebdon sau Doherty. Si Mark Williams la alt nivel. In anii '90 l-a prins pe unde l-a prins la Mondiale pe Ronnie. Si in fazele inalte. 2002, revine Hendry dupa cativa ani de plictiseala si probleme, i-o trage lui O'Sullivan in mare forma 18-17 in semifinale. Pierde totusi 17-18 la Ebdon, altfel cucerea alt titlu. In afara de 2004, pe unde l-a prins l-a invins Hendry la Mondiale. Si in 2005 a iesit Ronnie la Ebdon, alta dovada ca jucatorii cu joc batranesc, de snooker, inving intotdeauna. Cine a practic si fie numai biliard, cunoaste ca jocul de snooker este cea mai importanta arma in a invinge adversarul in meciuri pe muchie de cutit.

ciclistul
ciclistul  •  16 Aprilie 2019, 01:48

Ronnie, 5 titluri in a "weak era", Hendry 7 titluri. Hendry cam la 35-36 de ani a incetat sa mai joace snooker de calitate din cauza ochilor. O'Sullivan are 43 de ani si inca nu a castigat nici macar 6 titluri mondiale. Un jucator cu lipsuri la jocul de snooker si puturos! Daca juca in era lui Hendry, poate se dadea batut...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează