SPORTURI  »  TENIS  »  REVENIRE

Alexandra Dulgheru și recuperarea senzațiilor de pe teren: „Nu a fost dificil, eram pregătită fizic”

Alexandra Dulgheru și Irina Begu pe stadionul Tineretului, la pregătire
Alexandra Dulgheru și Irina Begu pe stadionul Tineretului, la pregătire

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2020 19:18

După două luni de izolare, jucătorii s-au întors la antrenamente, căutând să se obișnuiască din nou cu ritmul. Alexandra Dulgheru, fost număr 26 WTA, povestește cum a fost pentru ea

Timid, cu pași mici, tenisul încearcă să revină la normal. Tabloul întreg e departe însă de a fi complet, însă în multe țări jucătorii și jucătoarele au început să-și reia antrenamentele. De fiecare dată, în condiții stricte, cu păstrarea distanței și respectarea măsurilor de siguranță și dezinfecție. 

De câteva zile deja, rețelele de socializare s-au îmbogățit cu poze și mărturii ale revenirii pe teren, ale senzației de a avea racheta în mâini și de a lovi mingea peste fileu, nu la perete. Între cei care gustă această bucurie sunt Rafael Nadal, Elise Mertens, Elina Svitolina sau Kristina Mladenovic. Dar și Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian.

90% a contat aerul liber

Alexandra Dulgheru spune că pentru ea întoarcerea nu a fost atât de dificilă pentru că a avut noroc din punctul de vedere al pregătirii fizice. „A fost bine pentru că am făcut încontinuu pregătire fizică, am și un stadion în apropiere, la doi pași, iar când am încercat să joc tenis eram cât de cât OK fizic. Aveam o anume formă, nu ca atunci când mă pregăteam normal, dar mergea mâna. Eram bucuroasă să alerg, să transpir, nu a fost atât de mare diferența”, a explicat ea pentru Gazetă. 

„Dacă aș fi stat mai mult și nu făceam decât mișcare prin casă, cred că mi-ar fi fost mult mai greu. 90 la sută a contat aerul liber, altfel ar fi fost mult mai rău, dar de trei-patru ori pe săptămână eram pe stadion, alergam, făceam sprinturi lansate, exerciții specifice. Cei care nu au avut oportunitatea aceasta au făcut doar în casă și nu este același lucru”, a punctat fostul număr 26 mondial. 

Tendinita o sâcâie

Remarcă însă și că „a fost greu ca motivație. Nu e ca atunci când ai un obiectiv, chiar mă gândeam câteodată, trag de una singură, poate nu fac chiar bine, pauzele erau mai mari. Dar tot mi-a prins bine. Am început serios de miercuri, mergem pe stadionul Tineretului. Eu și Irina Begu avem același preparator fizic, pe Marian Lupu, și mi s-a părut extraordinar să-ți spună cineva ce să faci, să te țină în priză, e total altceva”, a detaliat Piti.

Cât despre tenis, a mai jucat câte puțin, în curte, și a reluat săptămâna aceasta, însă a fost nevoită să se oprească din nou. „Am o tendinită la mâna dreaptă de prin februarie și am crezut că mi-a trecut după pauza asta de o lună și jumătate. Mă rog, a trecut în mare parte, dar cum am mai încercat câte ceva, s-a întețit iar. Trebuie să decid dacă încep săptămâna viitoare sau nu”, a spus Dulgheru.

Regula greu de pus în practică

Unde o va face, la Centrul Național al federației? Acolo măsurile sunt cele stabilite de MTS, astfel încât să se elimine pe cât posibil riscul de contagiere cu noul coronavirus. „Cred că o să merg la Ramada, săptămâna aceasta acolo trebuia să joc, e aproape de apartamentul meu, și o să combin cu Centrul Național. Încerc să evit totuși, e greu să ajung acolo, iar restricțiile sunt multe. La Ramanda sunt 4-5 terenuri, lângă hotel, mi-e mai la îndemână”, a subliniat. 

Dintre toate regulile noi, este una care nu o încântă deloc. „Cea mai enervantă și greu de pus în practică mi se pare cea cu mingile, să le însemnăm și să servim doar cu ele. Poate la un moment dat iei mingea adversarului, nici nu realizezi...”, a spus Alexandra. Senzația revenirii pe teren va acoperi însă, cu siguranță, toate aspectele mai puțin plăcute sau comode. Tenisul face primii pași. Când vor veni și următorii, rămâne de văzut. 

A scăpat de trafic

Alexandra vorbește despre beneficiile perioadei de izolare și a găsit unul important. „Mi-a plăcut nu atât de mult faptul că am stat, ci că nu am mai pierdut atât de mult timp pe drum, în trafic, fugi de colo-colo, stresată... Dacă plecam cu 10 minute mai târziu, nu ajungeam la timp la antrenament”, a explicat ea. „Liniștea a prins foarte bine fiindcă am putut să-mi organizez programul exact cum vreau și chiar dacă îmi făceam pregătirea toată, nu eram obosită praf, era o oboseală plăcută”, a concluzionat. 

La propria academie

Alexandra Dulgheru și recuperarea senzațiilor de pe teren: „Nu a fost dificil, eram pregătită fizic”

Rafael Nadal (foto) a reluat și el antrenamentele și a publicat ieri pe conturile de pe rețelele de socializare o imagine în care lovește mingea ca într-o zi obișnuită, dinainte de pandemie. Numărul 2 mondial are avantajul de a se putea antrena la academia sa din Manacor, orașul natal, acolo unde au rămas, în condiții sigure, destui copii de la instalarea stării de urgență în martie. Relaxarea măsurilor de izolare din Spania le-a permis sportivilor profesioniști să revină la activitatea de pregătire, însă jucătorii de tenis au fost nevoiți să aștepte câteva zile în plus. 

Alexandra Dulgheru și recuperarea senzațiilor de pe teren: „Nu a fost dificil, eram pregătită fizic”
Chloe Paquet, Kristina Mladenovic și Amandine Hesse au bătut mingea la Roland Garros

Citește și alte știri din tenis

Cine e „Ucigașul” din echipa Simonei Halep » Dezvăluiri inedite: „Am rămas cu ea pentru totdeauna”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează