SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON

„Simona e Audrey Hepburn a tenisului” » Halep văzută prin ochii unui scriitor și fost oficial la Casa Albă: „Eleganța, bunătatea, modestia și credința ei sunt o gură de aer proaspăt”

Simona Halep
(foto: Guliver/Getty Images)
Simona Halep (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat miercuri, 17 iulie 2019 01:29

Douglas MacKinnon, fost oficial la Casa Alba și Pentagon, face o paralelă interesantă între Audrey Hepburn, una dintre cele mai iubite actrițe din istoria Hollywoodului, și Simona Halep, într-un editorial pentru Romania Insider.

  • Douglas MacKinnon a lucrat în departamentul de Comunicare de la Casa Alba pentru președinții Ronald Reagan și George H.W. Bush. Ulterior, a lucrat la Pentagon, ocupând o funcție importantă, cu acces la secrete guvernamentale.
  • În prezent, este colaborator la mai multe ziare importante. A publicat peste 600 de articole în ziarele importante din SUA: Investor’s Business Daily, The New York Times, The Washington Post, Los Angeles Times, USA TODAY, Chicago Tribune, The Houston Chronicle, The Baltimore Sun și The Washington Examiner, și are apariții frecvente la Fox News, CNN și MSNBC.

„Cu ani în urmă, pe vremea când lucram la Casa Albă, am avut marea onoare de a o întâlni și a vorbi cu celebra Audrey Hepburn. Personificarea eleganței, modestiei, bunătății și talentului.

Cu mulți ani înainte de asta, am cochetat cu hocheiul pe gheață și cu baseball-ul, fiind invitat să evoluez în una dintre marile ligi de baseball și încercând să trăiesc din asta. Spun asta ca să fie clar că înțeleg suficient despre sport ca să îmi dau seama cât de greu e să ajungi la cel mai înalt nivel, extraordinarele sacrificii și munca pe care un sportiv trebuie să le facă.

Pentru mine, la acea vreme, ca mulți alți sportivi de atunci și de acum, să excelez într-un sport îmi oferea măcar o mică posibilitate să mi se deschidă o ușă care să mă salveze de sărăcie. Mare parte din copilăria mea am trăit pe stradă și până la 17 ani am fost dați afară din 34 de case.

Având acest trecut, vreau doar să spun că atunci când trăiești pe străzi, primești o educație adevărată în ceea ce privește oamenii. Indiferent dacă vrei sau nu.

Recunoști pericolul, răutatea, egoismul în unii, curajul, bunătatea și talentul excepțional în alții.

Când aveam 16 ani, am văzut filmul „Roman Holiday” pentru prima dată și, ca mulți alți tineri, am dezvoltat imediat o pasiune pentru Audrey Hepburn. Instinctiv, parte din această pasiune a venit din faptul că Audrey Hepburn - omul - era atât de amabilă, darnică, empatetică și atât de modestă.

Am fost mereu un fan al tenisului, dar pentru că soția mea e cu adevărat talentată și interesată de tenis, am început să urmăresc acest sport cu și mai multă atenție.

În urmă cu aproximativ 5 ani, am văzut-o pe Simona Halep jucând pentru prima dată. Mai mult decât de imensul ei talent, am fost impresionat de modestia ei sinceră, bunătatea față de ceilalți și chiar de credința ei.

I-am spus soției mele: „În ceea ce privește talentul, eleganța, bunătatea și modestia, Simona Halep este Audrey Hepburn a tenisului”

Fără să mă refer la cineva în mod special, din păcate, sportul profesionist de astăzi e dominat de atleți care se gândesc numai la ei.

Câți bani pot câștiga? Cât de faimoși pot fi? Câți fani pot strânge? Câte crize de nervi, declarații răutăcioase, expunându-se în celebrări egoiste trebuie să mai facă pentru a câștiga contracte cu cele mai mari companii sportive?

Din păcate, după cum am văzut din ce în ce mai des, acest timp de comportament este adesea răsplătit într-un mod foarte generos de companiile care caută propria celebritate și propriul profit cu orice preț.

E regretabil că genul acesta de sportivi sunt acum ceva obișnuit.

Rareori, se produce o excepție. O excepție care ar trebui sărbătorită pentru valorile după care ea sau el trăiește zilnic.

Simona Halep este o astfel de excepție. Eleganța, bunătatea, modestia și credința ei sunt o gură de aer proaspăt în stadioanele adesea pline de oameni egoiști, genul acela care crede că totul e despre ei.

Am prieteni care s-au născut, au crescut și au muncit în România și am învățat grație lor destul de mult despre țara asta de-a lungul anilor și cred că este o bijuterile încă ascunsă, plină de oameni buni, muncitori și cărora le pasă de alții.

Simona Halep a scris istorie pentru oamenii și țara ei la Wimbledon și toți conaționalii ei ar trebui să fie foarte mândri de această realizare incredibilă.

Pentru cei din afara României, ar trebui să ne oprim un pic pentru a ne da seama că am fost martori la ceva mult prea rar în aceste zile. O sportivă cu stil, grație, eleganță, modestie și credință a urcat pe cea mai înaltă culme a sportului ei.

Simona Halep este un exemplu care trebuie prețuit pentru valorile pe care le aduce sportului și vieții. Succesul ei ne ridică și pe noi toți”.

* text tradus și adaptat: The “Audrey Hepburn” of tennis wins at Wimbledon

  • Audrey Hepburn a fost o actriță britanică devenită celebră la începutul anilor '50. Este considerată și în prezent un model de frumusețe și eleganță. A jucat în filme ca Breakfast at Tiffany's, My Fair Lady și Roman Holiday. În 1953, a câștigat Premiul Oscar și Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță în rol principal, grație prestației din Roman Holiday
  • În 1980, a fost numită ambasador UNICEF al Bunăvoinţei și a călătorit în numeroase țări defavorizate pentru a ajuta și a sensibiliza opinia publică în privința condițiilor de viață ale copiilor din lumea a treia. S-a dedicat acestei misiuni caritabile până la sfârșitul vieții.
  • În 1992, H. W. Bush i-a acordat Medalia Prezidențială pentru Libertate ca recunoaştere a eforturilor depuse alături de UNICEF în slujba umanităţii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
remarque
remarque  •  17 Iulie 2019, 14:17

Audrey Hepburn? :))))))))))))))))). Simona trebuie apreciata pentru altceva, lasati comparatiile aiurea. Cum vorbeste engleza romanca noastra......ar trebui sa ia urgent ore, se invarte totusi intr-o elita sportiva a lumii si se cere si o eleganta verbala pe langa cea vestimentara care se poate cumpara cu bani. Audrey Hepburn e in alta liga.

ray51
ray51  •  17 Iulie 2019, 11:57

Foarte frumos spus. O 'fotografie' interesanta a Simonei. Chiar neasteptata. Dar aproape de adevar.

518396918348499
Viorica Alexandru  •  17 Iulie 2019, 11:03

breee...autorul este un american sentimental... Fata de Geambasu si Naum, omul asta are macar calitatea de a fi sincer...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează