SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Nicio șansă pentru Ostapenko! » Campioana de la Wimbledon e prima semifinalistă de la Australian Open 2023

Elena Rybakina a învins-o în două seturi pe Jelena Ostapenko (stânga) // foto: Guliver/gettyimages +12   FOTO
Elena Rybakina a învins-o în două seturi pe Jelena Ostapenko (stânga) // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 08:20 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 09:31

Elena Rybakina (23 de ani, locul 25 WTA), kazaha care a câștigat Wimbledon 2022, a învins-o în sferturile Australian Open pe Jelena Ostapenko (25 de ani, 17 WTA), scor 6-2, 6-4. Este, astfel, prima semifinalistă de la Melbourne.

Celelalte sferturi de finală de la Australian Open sunt:

  • Jessica Pegula - Victoria Azarenka (astăzi) 
  • Karolina Pliskova - Magda Linette (miercuri dimineața) 
  • Aryna Sabalenka - Donna Vekic (miercuri dimineața)

Înaintea meciului din această noapte, Ostapenko domina fără drept de apel „directele” cu Rybakina. O învinsese pe jucătoarea care reprezintă Kazahstanul de două ori, în 2019, respectiv 2021.

După eșecul cu CFR Cluj, Hagi a fost întrebat despre plecarea-surpriză de la Farul: „I-am făcut un bine!” + s-a luat de jucători: „S-a crezut Beckenbauer și a greșit tot!”
Farul - CFR Cluj 0-3
După eșecul cu CFR Cluj, Hagi a fost întrebat despre plecarea-surpriză de la Farul: „I-am făcut un bine!” + s-a luat de jucători: „S-a crezut Beckenbauer și a greșit tot!”

Elena Rybakina mătură tot la Australian Open! Victorie în două seturi cu Jelena Ostapenko

Astăzi, însă, letona nu a avut nicio șansă. Rybakina a început meciul cu break și s-a distanțat rapid la 5-1 în primul set. Ostapenko și-a făcut ulterior serviciul, dar Elena a închis setul la 6-2.

+8 FOTO

În startul setului secund, Ostapenko a avut inițiativa. A făcut break rapid, a condus cu 2-0, dar Rybakina a întors scorul cu 4 game-uri consecutive! Apoi a închis meciul, 6-2, 6-4, cu a treia minge decisivă.

Rybakina va fi, astfel, pentru prima dată în semifinale la Australian Open. Este a doua cea mai bună performanță a ei la turneele de Grand Slam după câștigarea Wimbledon 2022.

+8 FOTO

Elena Rybakina: „Am încredere că pot câștiga încă un Grand Slam”

„Am căpătat experiență la Wimbledon, mă ajută acum, știu la ce să mă aștept. Mă simt bine pe teren și mă bucur de fiecare meci pe care-l joc aici. 

Am câștigat deja un Grand Slam, am încredere că o pot face din nou. M-am pregătit foarte bine cu echipa mea, rezultatele nu mă surprind. Sunt fericită, dornică să muncesc și să devin mai bună”, a comentat Rybakina după meci. 

„Aș spune că am servit mereu puternic, dar de când am început să lucrez cu antrenorul actual (n.r. - Stefano Vukov), am schimbat multe la tehnica mea. Astfel am căpătat și mai multă putere. Este arma mea pe teren și cu siguranță voi continua să lucrez la ea, mereu există multe aspecte de îmbunătățit”, a mai precizat Rybakina.

În semifinale, Rybakina va înfrunta câștigătoarea meciului Jessica Pegula - Victoria Azarenka.

Mai multe știri de la Australian Open:

Ivana Knoll are un favorit la Australian Open: „Ha, ha! Cel mai bun!” + imaginea incendiară „scăpată” pe internet

O tenismenă cu origini românești e partenera jucătorului care a produs surpriza turneului la Australian Open: „Mândră de tine, dulceața mea”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
Trandafir
Trandafir  •  24 Ianuarie 2023, 15:58

Rybakina este % rusoaica, nascuta la Moscova, rezidenta in Florida & Moscova. A reprezentat Rusia pana in 2019 cand Presedintele Kazahstanului a convins-o cu cateva M$ sa-i reprezinte. Idem Yulia Putintseva, tot nascuta la Moscova, acum kazaha convinsa. Si asa Kazahstanul are doua tenismene #cazace# in top 100 WTA, putand participa la Winbledon !

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  24 Ianuarie 2023, 12:30

Cataliunne...Catalinne ...Rybakina este ca si castigata ...joca in semifinale cu Vica ...nu ar trebui sa aiba probleme si apoi cu Sabalenka...

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  24 Ianuarie 2023, 11:39
Postat de ionescugeorge77 pe 24 Ianuarie 2023, 10:10

...mie imi pare rau de grasa ...nu a reusit sa i tina piept lui Rybakina...sper ca Jessica Pegula s o invinga ...

asa era si Ronaldo acum vreo 20 de ani cand juca la Real...si daca nu ma insel tot a iesit golgheter in La Liga....unii au o constitutie mai diferita, mai sunt si anumite conditii medicale cume tiroida care ingrasa omu intr-o anumita masura si altele

Vezi toate comentariile (5)
Comentează