SPORTURI  »  TENIS  »  AO 2021

Simona Halep, interviu înainte de Australian Open » Cum vede perioada de carantină care precede turneul: „Știu că va fi dificil”

Simona Halep // foto: Imago +20   FOTO
Simona Halep // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 ianuarie 2021 17:45 / Actualizat vineri, 08 ianuarie 2021 18:52

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) este conștientă că cele 14 zile pe care jucătorii de la Australian Open le vor petrece în carantină vor fi dificile, dar spune că nu se simte stresată.

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2021, va începe pe 8 februarie și se va desfășura până pe 21 februarie. Jucătorii participanți sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile după sosirea în Australia, dar acest scenariu nu o sperie pe Simona, care a petrecut timp în astfel de bule și la turneele disputate în 2020.

Simona Halep, despre carantina de la Australian Open: „Experiențele din 2020 mă vor ajuta”

„Știu că va fi dificil din punct de vedere mental, dar simt că experiențele mele în bule din 2020 mă vor ajuta să știu la ce să mă aștept. Sunt mai puțin stresată și pentru că știu că au COVID sub control în Australia și că odată ce se termină perioada de carantină, vom fi liberi!”, a declarat Simona Halep pentru Reuters.

În fiecare zi dintre cele 14 pe care le vor petrece în carantină, jucătorii vor avea la dispoziție 5 ore pentru a se antrena, decizie salutată de Simona Halep.

Simona Halep s-a infectat cu COVID-19 în 2020

Simona a contractat virusul SARS-CoV-2 la finalul lunii octombrie. Chestionată despre acea experiență, sportiva româncă a spus: „Nu m-am îmbolnăvit prea tare, din fericire, dar bineînțeles că am fost îngrijorată cu privire la starea plămânilor mei, așa că am făcut foarte multe teste. Totul a fost în regulă”.

Anul acesta petrecut în carantină a însemnat că ne-am obișnuit să petrecem mai mult timp în interior decât obișnuiam. Am lucrat foarte mult la condiția mea fizică. Trebuie să am grijă de corpul meu mai mult ca oricând, așa că am făcut foarte multe exerciții pentru forță și viteză, dar de la începutul lui decembrie am trecut la un alt nivel, la pregătirea pe teren 
- Simona Halep

3 trofeea câștigat Simona Halep în 2020. S-a impus la Dubai, Praga și Roma

Simona Halep, un turneu înainte de Australian Open

Simona Halep e pe lista preliminară a jucătoarelor care vor evolua începând de pe 31 ianuarie la Melbourne în cele două turnee WTA 500.

Patruzeci și nouă dintre primele cincizeci de jucătoare ale lumii vor fi prezente la startul turneelor Gippsland Trophy şi Yarra Valley Classic, cele care se vor desfășura în săptămâna premergătoare a Australian Open, care debutează pe 8 februarie. Primele 32 de jucătoare din ierarhia mondială vor fi împărțite între cele două evenimente. Din Top 10, singura care lipsește este olandeza Kiki Bertens.

Va fi un bun prilej pentru jucătoare de a se testa în meciuri oficiale, după perioada de carantină de 14 zile.

VIDEO. Simona Halep despre perioada în care a avut covid „Așteptam de la zi la zi să se întâmple ceva rău”

Citește mai multe știri din tenis:

Simona Halep, propunere neașteptată primită de la liderul WTA înainte de Australian Open: „Mereu face asta”

Motivul real pentru care Federer nu va participa la Australian Open: „Avea două opțiuni”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close