SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2023

Dezastru pentru Nadal! Cât lipsește după accidentarea de la Australian Open + E la un pas să iasă din Top 10 după 19 ani!

Accidentarea lui Nadal e mai gravă decât se estima inițial / foto: Guliver/Getty Images
Accidentarea lui Nadal e mai gravă decât se estima inițial / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 19 ianuarie 2023 10:53 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2023 13:06

Rafael Nadal (36 de ani) va absenta din circuit între șase și opt săptămâni, o lovitură dureroasă pentru iberic, care ratează turnee importante și, pe deasupra, pierde multiple poziții în clasamentul ATP. Vizibil chinuit de o accidentare, „Matadorul” a pierdut în trei seturi în fața lui Mackenzie McDonald, în turul II de la Australian Open. 

Fostul lider mondial a anunțat joi dimineață că, în urma unui consult efectuat, a suferit o leziune de gradul doi la mușchiul iliopsoas de la șold. Va absenta în jur de două luni din circuit, o lovitură extrem de dură pentru Nadal și echipa sa.

„Am efectuat examenele medicale după înfrângerea mea de ieri. RMN-ul a arătat o leziune de gradul doi a muşchiului iliopsoas de la piciorul stâng. Acum mă voi odihni şi voi efectua o terapie antiinflamatoare. Durata normală de recuperare este de şase până la opt săptămâni”, a anunțat marele campion iberic. 

Astfel, Rafa Nadal va lipsi de la turneele de la Doha, Dubai (unde trebuia să revină după o pauză de 15 ani), fiind incert pentru Indian Wells și Miami, șansele de a juca la cele două Mastersuri din SUA fiind extrem de mici. 

Nadal, șanse mari să iasă din Top 10 pentru prima oară după 19 ani

Spaniolul va reveni, cel mai probabil, la startul sezonului de zgură, ipostază care-l va găsi într-o postură delicată: el va coborî poziții importante în clasament, ba chiar e în mare pericol să iasă din Top 10 pentru prima oară după 19 ani!

Situația nu-i deloc roz pentru Nadal, care riscă să nu se numere la startul Roland Garros printre primii 10 favoriți, o ipostază greu de abordat inclusiv pentru omul care a cucerit de 14 ori prestigiosul turneu parizian.

Nu pot spune că nu sunt distrus, din punct de vedere mental, pentru că aș minți. E dur. Sper să nu fie ceva grav. Am trecut prin multe accidentări în carieră. Sunt gata să o fac iar, chiar dacă nu e ușor. Dar nu voi renunța la nimic.

- Rafael Nadal, actualul #2 ATP

Infografic realizat de cotidianul Marca: toate leziunile suferite de Nadal de-a lungul timpului: 

Dezastru pentru Nadal! Cât lipsește după accidentarea de la Australian Open + E la un pas să iasă din Top 10 după 19 ani!

VIDEO Accidentat, Rafael Nadal a părăsit Australian Open în turul II, învins de Mackenzie McDonald

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Șoc după șoc la Australian Open: și favoritul #2 a fost eliminat în turul secund » Implozie pe partea de tablou a lui Djokovic!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
parpalache
parpalache  •  20 Ianuarie 2023, 11:13
Postat de 267890 pe 20 Ianuarie 2023, 08:22

Unele apun si unele devin găuri negre.

Te uiți la documentarele BBC?!Marele Nadal-pe care il admira tenismani și tenismane-nu alde CTP-se va retrage probabil anul asta sau in urmatorii ani!S-a innalțat pe cer steaua lui Alcaraz!Alții nu prea mai sunt!

267890
267890  •  20 Ianuarie 2023, 08:22
Postat de parpalache pe 19 Ianuarie 2023, 16:00

Și stelele apun!

Unele apun si unele devin găuri negre.

267890
267890  •  19 Ianuarie 2023, 17:25

Nicio pagubă. Să fie mulțumit că a luat două șlemuri cu larga ingăduință ATP-ului și celor de la antidoping.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează