SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

CEHIA - ROMÂNIA 2-3 LA FED CUP // Simona Halep a dezvăluit ce s-a întâmplat înaintea meciului de dublu: „M-a întrebat dacă vreau să-i iau locul”

Simona Halep sărbătorește victoria cu Cehia // Foto: Reuters
Simona Halep sărbătorește victoria cu Cehia // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 februarie 2019 22:43

România a trecut de Cehia, scor 3-2, și s-a calificat în semifinalele Fed Cup. Acolo vom întâlni Franța, în luna aprilie. Fetele noastre s-au calificat după victoria la dublu reușită de Irina Begu și Monica Niculescu în fața celei mai bune perechi din lume, Siniakova și Krejcikova, scor 6-7(2), 6-4, 6-4.

  • Semifinala dintre România și Franța se va juca pe 20 și 21 aprilie. 
  • România și-a egalat cea mai bună performanță din istorie, semifinala din 1973. Totuși, trebuie precizat că în urmă cu 46 de ani FED Cup se juca într-un format cu totul diferit. 

Simona Halep (3 WTA) a dezvăluit că înaintea meciului de dublu Monica Niculescu nu mai voia să joace din cauza emoțiilor.

„A fost un meci foarte tensionat. Din tribune a fost și mai greu. Monica Niculescu a spus înaintea meciului dacă nu vreau să intru eu în locul ei, că ea avea emoții. I-am spus să intre, că avem încredere în ea. Toate ne-am dorit să câștigăm această partidă.

Am jucat cu o campioană uriașă ca Cehia. Pentru mine înseamnă enorm această victorie. Sper să mergem mai departe cu bine. Micuții care se apucă de tenis trebuie să aibă în vedere că visul unui trofeu se poate îndeplini”, a declarat Simona Halep la TV Telekom Sport.

Vezi și:

CEHIA - ROMÂNIA 2-3 LA FED CUP // VIDEO și FOTO » A fost rescrisă istoria! România e din nou în semifinalele Fed Cup după 46 de ani! Begu și Niculescu au câștigat eroic meciul decisiv

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  10 Februarie 2019, 22:59

Bravo Monica! Bravo Irina! Bravo Simona! Bravo fetelor! O victorie senzationala. Ne asteapta o finala cu Belarus. Franta nu e de speriat. Sper sa castigam trofeul anul asta si doar asta trebuie sa urmarim. Dupa ce bati Cehia, la ea acasa, nimic nu mai poate parea greu.

truiad
truiad  •  11 Februarie 2019, 13:59

Victorie uriasa pentru Romania in FED Cup cu aportul hotarator al S.Halep si echipei de dublu ! Halep a declarat ca va pune participarea la echipa pe primul loc in viitorul apropiat: inca o dovada a orientarii exceptionale in alegerea obiectivelor, dupa extraordinarele alegeri a turneelor care aduc puncte - echipa Romaniei are enorme sanse sa cucereasca trofeul FED Cup care ar sta foarte bine in palmaresul S.Halep !

ray51
ray51  •  11 Februarie 2019, 10:24
Postat de Andronic Popovici pe 11 Februarie 2019, 09:42

Simona parca a fost mai bucuroasa ,exprimandu-si bucuria mult mai sugestiv decat la Roland Garos ,sa mai aud un cartitor ca zice ceva de ea,cand e vorba de "o tara mica" pe care o iubeste , ca-l voi trage de urechi.Felicitari din toata inima fetelor .P.S nu o faceti pe Miki sa se simta stinghera prin comportamentul vostru rece fata de ea ,i se poate intampla la ori care dintre voi ,daca castiga ea punctul decisiv ,dublul nu ajungea celebru ,asa ca , Monica sa-i dai o bere la Miki ....

10(zece) pentru tot comentariul.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează