SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚIE

Cosmin Olăroiu, poveste neștiută cu Simona Halep: „Am cunoscut-o într-o situație neplăcută, dar am pus-o pe picioare”

Cosmin Olăroiu (51 de ani), tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, vorbește foarte frumos despre Simona Halep (29, 2 WTA) +20   FOTO
Cosmin Olăroiu (51 de ani), tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, vorbește foarte frumos despre Simona Halep (29, 2 WTA)

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 ianuarie 2021 17:24 / Actualizat sambata, 16 ianuarie 2021 17:51

Cosmin Olăroiu (51 de ani), tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, vorbește foarte frumos despre Simona Halep (29, 2 WTA) și povestește un episod în care a ajutat-o pe sportiva noastră.

„Lângă orice român care activează scrie România. Şumudică, Răzvan Lucescu, Boloni, Mircea Rednic - când lucra afară -, Mircea Lucescu, Dan Petrescu, toţi reprezintă România. După păreera mea, din exterior, Halep trebuie apreciată mult mai mult. Eu o apreciez foarte mult pentru că ştiu ce înseamnă să fii român şi să ajungi acolo. 

Iar ea a ajuns peste orice alt sport sau competiţie sportivă la care am fi participat noi şi am fi putut ajunge la un asemenea nivel. Şi mai ales în tenis, ceea ce a făcut ea este unic pentru o ţară ca a noastră. O apreciez enorm, chiar am cunoscut-o într-o conjunctură neplăcută. Ea avea o accidentare şi a apelat la mine şi la staff-ul meu medical să o ajutăm. 

Am reuşit să o punem pe picioare, a participat la turneul de atunci din Dubai şi chiar l-a câştigat. La noi în ţară, oricând se va găsi o voce care va spune că nu trebuia să lovească aşa cu reverul şi că trebuia să lovească nu ştiu cum. Sunt convins că nici ea nu simte aprecierea pe care o merită”, a declarat Olăroiu pentru TV Telekom Sport.

Halep a fost ajutată de staff-ul medical al celor de la Al Ahli Dubai, înaintea turneului câștigat de Simona acolo în 2015. La vremea respectivă, Olăroiu era tehnicianul arabilor.

Simona Halep, nivel de clasă mondială

  • a împlinit 29 de ani în septembrie 2020
  • a cucerit două turnee de Grand Slam: Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)
  • a câștigat 22 de turnee de simplu în toată cariera - a câștigat peste 37 de milioane de dolari de pe urma turneelor la care a participat
  • a stat un an pe primul loc mondial: între februarie 2018 și ianuarie 2019, adică 48 de săptămâni la rând; e pe 17 all-time, primul loc fiind împărțit de Steffi Graf și Serena Williams, cu câte 186 de săptămâni
  • are 64 de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA, e pe locul 10 all-time într-o ierarhie dominată de Steffi Graf (377 săptămâni), Navratilova (332) și Serena Williams (319)
  • e jucătoarea în activitate care are cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 mondial, peste 350 de săptămâni
  • în prezent e locul 2 WTA, în spatele lui Ashleigh Barty (Australia), dar peste Osaka, Kenin, Svitolina, Pliskova, Andreescu, Kvitova, Bertens, Sabalenka, Serena Williams, Bencic, Azarenka, Muguruza, Keys

Olăroiu a răbufnit în direct: „M-am săturat ca noi, românii, să fim priviți ca niște persoane umile, care ținem capul jos!"

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

Sperietură la Adelaide, oraș în care e cazată și Simona Halep, înainte de Australian Open! Testul COVID al unui antrenor a pus organizatorii în gardă

Darren Cahill, declarații emoționante despre Simona Halep: „Să vă spun cum sunt cunoscut în România”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  17 Ianuarie 2021, 16:21

Sustinerea reciproca dintre antrenorii/sportivii romani trebuie sa existe. Nu indeajuns de mult suntem criticati/injurati de catre cei straini de natia noastra ? Critica, obiectiva si argumentata, trebuie sa apartina specialistilor din ramurile sportive respective ( caci totdeauna sunt/vor fi lucruri de indreptat/perfectionat). Am citit ca pe tabloul principal la AO sunt 4 tenismene din Romania ( Simona H., Irina B., Sorana C. si Ana B., sper sa nu fi gresit) ceea ce nu-i putin lucru, avand in vederea ca suntem o tara nu tocmai mare in Europa. La tenis masculin, insa, constatarea nu-i deloc favorabila. Iar despre lucrul acesta trebuie scris si discutat cu seriozitate/raspundere ( presedinte al federatiei de tenis imi pare ca-i domnul I.Tiriac, cineva priceput prin urmare). S-auzim si de mai bine !

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  16 Ianuarie 2021, 23:17

Poveste nestiuta de uituci! Ca ziarist sa nu tii minte din 2015 pana in 2021 inseamna 0 memorie ! Ia bilomag!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  16 Ianuarie 2021, 19:12

De remarcat noul Olaroiu si noua lui campanie de PR...***, domnul Olaroiu s-rebranduit. Nu scrie nimeni cum de a ajuns Olaroiu sa stea in cea mai scumpă vila din zona Aviatorilor Piata Victoriei, pe Stefu il doare si acum dupa negocierea cu Olaroiu...Problema este ca distanta de la Olaroiu campionul Asiei si cel care care îl trăgea de urechi pe Imbri cu salate sau de la omul care o lauda pe Halepina dar el a salvat-o ramane adevarul...Calul Pascu stie de tine...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează