SPORTURI  »  TENIS  »  NOVAK DJOKOVIC

CTP reacționează acid după decizia în cazul Djokovic: „Dacă ar juca la Australian Open, ar fi o victorie la scor a tuturor antivacciniștilor”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu
Gazetarul Cristian Tudor Popescu

Articol de GSP - Publicat luni, 10 ianuarie 2022 09:10 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 16:37

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat la scurt timp după ce o instanță din Australia a decis să întoarcă decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic. CTP spune că o eventuală participare a lui Nole la Australian Open ar reprezenta o „victorie la scor” a antivacciniștilor. 

În această dimineață a avut loc audierea lui Novak Djokovic, care s-a încheiat favorabil pentru sârb. Judecătorul Anthony Kelly a dictat eliberarea imediată a lui Nole din detenția pentru imigranți și a casat decizia guvernului federal de a-i anula viza liderului mondial din tenis. 

Cristian Tudor Popescu, jurnalist care semnează și în GSP articole de opinie, nu înțelege pe ce temei s-a luat această decizie. El spune că dacă Djokovic va ajunge să joace la Australian Open, turneu programat între 17 și 30 ianuarie, asta ar reprezenta o „victorie la scor a tuturor antivacciniștilor și conspiraționiștilor”, a celor care resping vaccinul împotriva COVID-19. 

Novak Djokovic a rupt tăcerea! S-a antrenat la Melbourne și a anunțat ce urmează: „De asta am zburat aici”
NOVAK DJOKOVIC
Novak Djokovic a rupt tăcerea! S-a antrenat la Melbourne și a anunțat ce urmează: „De asta am zburat aici”

CTP: „Cum va fi acceptat așa ceva de către guvernul australian?”

„I s-a oferit acea derogare ca să nu se vaccineze, dar nu se încadra în excepțiile legale - am văzut cu toții cât se poate de clar cele 4 prevederi ale legii australiene -, între care nu intră acesta că dacă te-ai infectat în ultimele 6 luni atunci poți beneficia de această dispensă. Nu apare în lege, pur și simplu. 

Atunci pe ce bază s-a luat decizia? Judecătorul trebuie să aplice legea. Eu nu înțeleg, a hotărât judecătorul că din moment ce medicii din statul Victoria și organizatorii Australian Open i-au dat această dispensă, atunci e în regulă.

Cum va fi acceptat așa ceva de către guvernul australian, care trebuie să apere acele prevederi legale, eu nu înțeleg. Deja, în acest moment, procesul Djokovic și tot ce se întâmplă depășește cadrul tenisului, nu mai are nicio importanță acum ce spun acele documente, ce chestiuni legale și ilegale sunt aici”, a spus CTP la Digi24. 

CTP: „Djokovic ar trebui să vorbească, dar tace în continuare”

„Novak Djokovic este nevaccinat - că despre asta este vorba - și dorește să joace așa la Australian Open. Dacă el va ajunge să joace în aceste condiții, aceasta este o victorie, la scor, a tuturor antivacciniștilor, conspiraționiștilor, anti-5G-niștilor, precum și a naționaliștilor suveraniști și fanatici, reprezentați de tatăl lui Djokovic. Este o victorie pentru toți aceștia, nu mai are nicio importanță acolo ce chestiuni legale sau medicale sunt.

De asemenea, nu știu cum Djokovic va fi primit în aceste condiții în Australia, știindu-se că este în continuare nevaccinat.

Pentru tenis și pentru mine ar fi bine să-l văd jucând pe Novak Djokovic, asta nu poate fi rău niciodată. Dimpotrivă, este extraordinar, dar prin modul în care s-a comportat Djokovic, care nu a făcut nicio declarație... Eu asta i-am cerut din primul moment, ca iubitor al tenisului și ca admirator al său: să iasă să vorbească.

În continuare cred că ar trebui să vorbească, ar fi foarte important. Dacă nu, atunci se situează pe poziția antivaccinistului. Asta este, de fapt, problema. Dacă el ieșea și spunea: «nu sunt vaccinat, dar iată, am avut COVID, prin urmare nu aș avea de ce să fiu vaccinat», era foarte important. El nu respingea în felul ăsta rolul și importanța vaccinului. Dar el tace în continuare”, a încheiat gazetarul. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (161)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  14 Ianuarie 2022, 12:24

poate vei muri de rau de la fiere ca numai om nu esti. si daca mergi pe fapte si dovezi esti atit de convins ca vaccinurile sint corecte? ai semna ca vor fi sanatosi in anii ce vor urma cei vaccinati? nu citesti decit ce vrei. nimic despre reducerea populatiei de la toti neghiobii care se cred destepti. scri mai mult in a citi si se vede. cum ramine cu unchiul si crimele de la secu adica cu iulian vlad? sa mai intreb pe fata lui d. tinu cine esti? mi-e sila pentru ca datorita oamenilor ca voi am plecat din tara si vor mai pleca. sa-ti ajute Dumnezeu sa ari tu paminiturile si sa explici inca o data ca vorbele au fost inventate pentru a ascunde adevarul. inca nu ai simtome? fereste-te si roaga-te la DUmnezeul pe care nu-L ai... !

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  11 Ianuarie 2022, 13:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  11 Ianuarie 2022, 12:12
Postat de bimbaq pe 10 Ianuarie 2022, 16:42

Cam greu in ziua de azi sa fii pro-occidental, numai daca nu esti neomarxist... Ce mai reprezinta vestul european, un camp de experimente sociale, reusite dupa dorinta papusharilor mai ales in tarile nordice... Polonia si Ungaria, mai putin Cehia, par tarile cu cele mai mari sanse de supravietuire in Europa sortita Great Replacement-ului.

BRAVO!!! RESPECT!!!

Vezi toate comentariile (161)
Comentează