SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

CUPA DAVIS // Record istoric la Cupa Davis: meci încheiat la 04:04 dimineața!

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 19:15

Confruntarea de dublu din întâlnirea SUA-Italia a stabilit o bornă în istoria tenisului mondial. Noul format al Cupei Davis a fost extrem de comentat în această săptămână în care au loc întâlnirile la Madrid. Una dintre problemele jucătorilor fiind orele la care se joacă. Spania, cu Rafael Nadal în echipă, a încheiat marți confruntarea cu Rusia din grupe la ora 02:00. 

„Al treilea meci a început la unu noaptea, iar acest lucru nu este normal. Va fi imposibil să adormim înainte de 3 sau 4 cu toată adrenalina pe care am acumulat-o, iar în următoarea zi avem de jucat din nou", spunea liderul mondial.

Recordul absolut al Cupei Davis a fost stabilit însă joi dimineață. Întâlnirea dintre SUA și Italia s-a încheiat la 04:04, ora Madridului. Jack Sock și Sam Querrey au trecut de perechea italiană Simone Bolelli/Fabio Fognini cu 7-6 (4), 6-7 (2), 6-4, ducând scorul general la 2-1. A fost cea mai înaintată oră la care s-a încheiat o întâlnire de Cupa Davis.

În istoria tenisului este depășită doar de partida dintre Marcos Baghdatis și Lleyton Hewitt desfășurată la Australian Open 2008, în turul al treilea, una care s-a terminat la 4:30, ora locală. "Nu știu cât e ceasul, în ce zi suntem. Băieții s-au descurcat de minune", a spus Mardy Fish, căpitanul americanilor, care nu au reușit să depășească faza grupelor.

Vineri au loc ultimele trei sferturi de finală, după ce joi a fost programat Australia-Canada. Sâmbătă sunt programate semifinalele, iar duminică marea finală. La startul Davis Cup Finals au fost 18 echipe împărțite în șase grupe, cu primele clasate plus cele mai bune locuri 2 avasând în faza eliminatorie. 

2, 4 milioane de dolarieste premiul pentru echipa care va câștiga trofeul

Sferturile de finală din Davis Cup Finals

Joi: Canada - Australia
Vineri: Serbia - Rusia, Marea Britanie - Germania, Spania - Argentina

Vezi și:

VIDEO+FOTO Imagini senzaționale din Argentina: Roger Federer, în lacrimi după gstul lui Diego Maradona 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  23 Noiembrie 2019, 21:23

In articol se spune ca s-a incheiat la 04:04 ora Madridului. Poate sa fie 04:04 A.M. sau P.M. Acum se vede daca acest sistem este de succes sau va trebui sa se revina la cel classic, consacrat de peste un secol. Poate baietii rezista mai bine, dar la fete, la FED Cup, acest sistem de turneu final va fi foarte obositor. Deja s-a vazut ca in finala FED Cup recent incheiata, Ashleigh Barty n-a mai contat decat in prima zi, dupa turneul campioanelor castigat cu o saptamana mai inainte. Ea a clacat fizic in meciurile decisive de duminica, iar echipa cu jucatoare mai tinere si mai odihnite s-a impus chiar pe teren Australian. De aceea Simona nu va mai participa in aceasta competitive si nu avem decat sa-i respectam decizia. La Jocurile Olimpice totusi ea a decis sa participle chiar la 3 probe, va fi foarte extenuant dar, e foarte greu sa faca performanta in toate aceste 3 probe. Macar de ar castiga una din ele, la simplu ar fi cel mai de apreciat !

kordell
kordell  •  21 Noiembrie 2019, 22:40

Duduie , ma intreb daca poate sa fie si 04:04 dupa amiaza ???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează