SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

VIDEO Daniil Medvedev, înfrângere incredibilă la Indian Wells » Favoritul #1, trimis acasă după ce a condus cu 6-4, 4-1

Daniil Medvedev / Sursă foto: Imago Images
Daniil Medvedev / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 14 octombrie 2021 07:52 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 09:15

Grigor Dimitrov (30 de ani, 28 ATP) a produs una dintre cele mai mari surprize ale anului în ATP. Bulgarul a fost protagonistul unei reveniri de excepție în meciul cu Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), favoritul #1 de la Indian Wells și proaspăt campion la US Open.

Disputa a avut loc în optimile de finală de la Indian Wells, turneul care anul acest se dispută în octombrie, în loc de tradiționalul martie. Medvedev, care țintește primul loc ocupat de Novak Djokovic, a condus cu 6-4, 4-1, dar a mai câștigat doar trei game-uri până la final. 

Dimitrov, fosta mare speranță a tenisului masculin, a reușit una dintre cele mai importante reveniri ale carierei și s-a impus în final cu 4-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci întins pe durata a două ore și 16 minute.

Daniil Medvedev, eliminat de Grigor Dimitrov în optimi la Indian Wells!

Fără Novak Djokovic pe tablou, Medvedev era principalul favorit al turneului californian. Rusul și-a respectat statutul de cap de serie #1 în primele două tururi, pe care le-a parcurs fără emoții. Iar o victorie liniștitoare se profila și în meciul cu Grigor Dimitrov. Medvedev a dominat autoritar prima oră de joc, conferindu-și un avantaj mai mult decât liniștitor, 6-4, 4-1. 

A urmat o cădere inexplicabilă pentru Medvedev. Rusul a greșit pe bandă rulantă, și-a pierdut serviciul de patru ori la rând, iar Dimitrov s-a „regenerat” din apatia adversarului său. Grigor a etalat un tenis pe alocuri sclipitor și nu a mai greșit deloc până la final, obținând o victorie de moral și, în mod cert, una dintre cele mai importante din ultima perioadă, deloc ușoară pentru „Baby Fed”.

Daniil Medvedev, înfrângere incredibilă la Indian Wells » Favoritul #1, trimis acasă după ce a condus cu 6-4, 4-1
Grigor Dimitrov a produs surpriza și l-a eliminat pe Daniil Medvedev

Medevedev: „Niciodată nu mi-am pierdut serviciul de trei ori la rând pe hard”

Medvedev a încercat să explice la final căderea sa din a doua parte a meciului cu Dimitrov: „Niciodată nu mi-am pierdut serviciul de trei ori la rând pe hard. Asta demonstrează cât de lente sunt terenurile, sunt la fel precum zgura! 

Oricum, Dimitrov a jucat mai bine decât orice adversar pe care l-am avut la US Open. Va câștiga turneul continuând să joace așa”.

VIDEO Cele mai tari puncte din bătălia Dimitrov - Medvedev

Citește și alte știri din tenis:

Sfârșitul unei ere?! Pe ce loc ajunge Federer în clasament: „Mai întâi să merg normal, apoi mă voi gândi și la tenis”

Simona Halep, declarații la revenirea în România după Indian Wells: „Nu pot să spun că sunt mulțumită” » Ce i-a transmis Emmei Răducanu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  14 Octombrie 2021, 18:21

...cat este pariul in floare...etc...etc...

niculaemoromete
niculaemoromete  •  14 Octombrie 2021, 10:35

Nu este incredibil că Dimitrov revine și l-a bătut pe Medvedev. Dimitrov este un autofag mental, de aici lipsa lui de performanță.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează