SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

DAVIS CUP // VIDEO Momente DUREROASE la conferința Serbiei: Djokovic și colegii săi au plâns fără oprire, odată cu retragerea din tenis a lui Janko Tipsarevic

Articol de - Publicat vineri, 22 noiembrie 2019 21:26

DAVIS CUP // Imagini de-a dreptul emoționante au avut loc la finalul întâlnirii din sferturile Cupei Davis dintre Serbia și Rusia, în care sârbii au pierdut la limită în meciul decisiv de dublu. 

Deși au beneficiat de 3 mingi de meci în tie-break-ul ultimului set, Novak Djokovic și Viktor Troicki au ratat în mod dramatic victoria în fața lui Kharen Khachanov și Andrey Rublev, scor 4-6, 6-4, 6-7 (8).   

La conferința de presă de la finalul partidei, emoțiile au pus stăpânire pe întreaga echipă a Serbiei. Nu doar înfrângerea în fața Rusiei i-a întristat pe jucătorii sârbi, ci și gândul că ediția din acest an a Cupei Davis a fost ultima reprezentație a „veteranului” Janko Tipsarevic, care și-a încheiat astfel socotelile cu tenisul.  

„Dumnezeu mi-a oferit șansa asta, tot El mi-a luat-o”

A rezultat o conferință  greu de privit, cu toți membrii echipei, în frunte cu căpitanul nejucător Nenad Zimonjic, cuprinși de tristețe și nostalgie.

Viktor Troicki, cel care a irosit una dintre mingile de meci ale Serbiei cu un voleu simplu ratat din zona fileului, a fost cel mai afectat în cadrul dialogului cu presa: „Cred că niciodată nu m-am simțit atât de rău. Niciodată nu am simțit asta în viața mea. Vreau să cer scuze echipei, am cedat, mi-am dezamăgit colegii.  

Dumnezeu mi-a oferit cândva șansa să fiu erou, să aduc Cupa Davis țării mele, iar acum mi-a luat această șansă. Sunt foarte dezamăgit de mine”, a spus jucătorul în vârstă de 33 de ani.  

2010e anul în care Serbia a câștigat unica sa Cupă Davis din istorie. Troicki aducea puctul decisiv în fața Franței. Din echipa sârbilor făceau parte, pe lângă Troicki, Djokovic, Tipsarevic și acutalul căpitan nejucător Nenad Zimonjic

„E sfârșitul generației noastre de aur”

Au urmat apoi declarațiile lui Nenad Zimonjic: „Jucătorii mei au dat totul azi. Uneori câștigi împreună, alteori pierzi împreună. Tot ce pot să spun e că acești băieți au dat totul pe toată durata carierei lor.  

Văd acest moment ca un sfârșit al generației noastre de aur. E foarte emoționant pentru că, știți și voi, a fost ultima apariție a lui Janko”, a spus fostul mare jucător de dublu, printre lacrimi, moment în care toți jucătorii de la masă au izbucnit în plâns.

Cei mai afectați au fost Troicki și Filip Krajinovic, iar jurnaliștii au empatizat cu sârbii și au cinstit momentul cu un rând de aplauze

„Nu m-ați lăsat să cad în 20 de ani, nu vă accept scuzele!”

Ultimul cuvânt l-a avut chiar Janko Tipsarevic, care pune punct unei cariere solide, în care a ajuns până pe locul 8 în lume, a câștigat 4 titluri și o Cupă Davis, atingând alte două sferturi de finală în turneele de Mare Șlem. 

„Știți ce extrag după 20 de ani de tenis? Nu e vorba de victorii sau înfrângeri, ci de aceste emoții care parcă te fac să vrei să te sinucizi. Dar mergi înainte, împotriva vântului, asta culeg după 20 de ani de tenis jucat pentru țară sau individual. 

Câțiva colegi mi-au cerut scuze. Nu le accept, pentru că niciunul din voi nu m-a dezamăgit în acești 20 de ani. Sunteți precum frații mei și voi rămâne în echipă, într-o funcție sau alta. Vreau să vă mulțumesc că ați fost alături de mine în această călătorie”. 

11 finalea disputat Tipsarevic în carieră: a câștigat 4, pierzând alte 7

Vezi și:

DAVIS CUP // VIDEO Inepuizabilul Rafael Nadal o duce pe Spania în semifinale! Impecabil la simplu, liderul mondial a fost decisiv și la dublu!

CUPA DAVIS // Mai aproape de trofeu » Canada - Rusia este prima semifinală! Serbia lui Djokovic, eliminată 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
429038337266317
Dan Constantin Petre  •  23 Noiembrie 2019, 12:01

Mi-l amintesc pe Micea Diaconu dintr-o scenneta transmisa TV si credeam ca va face cariera. Mi se pare ca s-a risipit pe sine refugiindu-se in Parlamentul European si in aceasta campanie electorala. Cred ca face buna pereche cu actorul iesean care joaca rolul de sot al pincipesei Margareta

429038337266317
Dan Constantin Petre  •  23 Noiembrie 2019, 11:53

Si noi am ratat castigarea cupei Davis. Am jucat cu cupa pe masa prima data la Los Angeles, a doua oara la Bucuresti. Am pierdut dublul Tiriac- Nastase contra Smith-Van Dilen, desi ai nostri au dominat cativa ani buni. Nastase l-a abandonat pe Tiri jucand alaturi de un strain si la ora meciului nu-si vorbeau. Am, facut 300 km ca sa pot urmari intalnirea parasind dezamagit capitala. Sarbii au constituit in permanenta un spirit de echipa inegalabil

rocky2
rocky2  •  23 Noiembrie 2019, 11:49

Credeam ca a murit vreunu din ei...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează