SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Încă o lovitură pentru Djokovic » Sârbul poate pierde locul 1: putem avea primul lider mondial din afara Big Four după 18 ani!

Novak Djokovic
Foto: Imago
Novak Djokovic Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 ianuarie 2022 13:27 / Actualizat duminica, 16 ianuarie 2022 14:54

 Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) nu va putea juca la Australian Open, după ce viza i-a fost anulat și a părăsit Melbourne. Sârbul riscă să piardă și poziția de lider din clasamentul ATP.

Expulzat azi din Australia, Djokovic nu își va putea apără trofeul și va rata și oportunitatea de a deveni lider solitar în clasamentul titlurilor de Grand Slam, unde se află la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal, toți cu 20 de trofee.

Ilie Năstase, despre „cazul Djokovic”: „E vina lui! Mi s-a părut dubios ce a făcut”
AUSTRALIAN OPEN
Ilie Năstase, despre „cazul Djokovic”: „E vina lui! Mi s-a părut dubios ce a făcut”

Decizia luată astăzi de Curtea Federală îi provoacă încă o lovitură dură sârbului. Lider autoritar în clasamentul ATP din martie 2020 când l-a detronat pe Rafael Nadal, Djokovic poate fi întrecut la finalul turneului de la Melbourne.

Daniil Medvedev și Alexander Zverev pot urca pe primul loc

Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), finalist în 2021 și campion la US Open, a devenit principalul favorit la AO după interdicția lui Djokovic, iar rusul poate trece pe prima poziție a clasamentului dacă va triumfa la Antipozi.

Cu 11.015 puncte în prezent în clasamentul ATP, Djokovic își va pierde cele 2.000 de puncte acumulate anul trecut când a câștigat trofeul chiar împotriva rusului. Medvedev are 8.935 puncte în prezent și îl va depăși pe sârb dacă va câștiga turneul.

Un alt tenisman care poate ajunge lider este Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP). Acesta are în prezent 7.970 de puncte și, la fel ca Medvedev, are nevoie de trofeu pentru a-l depăși pe Djokovic.

Se încheie era Big Four?

Astfel, dacă unul dintre Medvedev sau Zverev câștigă primul Grand Slam al anului și devine noul lider ATP, vom asista la o premieră după 18 ani! Ultima dată când tenisul masculin a avut un lider mondial din afara Big Four (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray), a fost pe 1 februarie 2004!

În fruntea clasamentului ATP de atunci se afla americanul Andy Roddick. Avea să fie detronat a doua zi de Roger Federer, care confisca vârful ierarhiei pentru 237 de săptămâni consecutive! Record absolut în tenisul masculin. De atunci, doar Nadal, Djokovic și Murray au mai izbutit să ajungă pe primul loc. Nole se află în frunte din februarie 2020.

Citește alte știri din tenis:

Concluzia lui Wilander după decizia în cazul Djokovic: „Cariera lui e în pericol! Ar putea să fie obligat să facă ceva ce nu vrea”

Ministrul Imigrării din Australia salută decizia de a-l deporta pe Djokovic: „Toată țara a făcut un efort considerabil ca să ajungem aici”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
leu.mr
leu.mr  •  16 Ianuarie 2022, 19:30

A existat acest Big Four iar Andy Murray a facut parte din el?

anarhist
anarhist  •  16 Ianuarie 2022, 18:22
Postat de Dan Petnaise pe 16 Ianuarie 2022, 17:18

Cal breaz și sârb deștept ați văzut?

Era unul... Tesla. Dar n-ai auzit de el, ca nu canta manele. Mai era una, la fel de necunoscuta, Mileva Maric. S-a maritat cu un alt necunoscut, unu´ Einstein.

176901212832165
Dan Petnaise  •  16 Ianuarie 2022, 17:18

Cal breaz și sârb deștept ați văzut?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează