SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

video Emma Răducanu, revenire minunată în primul tur de la Roland Garros » Bianca Andreescu e calificată și ea în turul al doilea

Emma Răducanu
Foto: Imago
Emma Răducanu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2022 20:00 / Actualizat luni, 23 mai 2022 23:10

Emma Răducanu (19 ani, 12 WTA) s-a calificat în turul doi de la Roland Garros, după ce a trecut de Linda Noskova (17 ani, 184 WTA), scor 6-7 (4), 7-5, 6-1.

Sportiva cu origini românești, dar care reprezintă Marea Britanie, a avut parte de un meci extrem de dificil împotriva debutantei Noskova, o tânără cehoaică de numai 17 ani.

Ultimele vești de la Dinamo: care e situația jucătorilor accidentați + ce șanse au să joace în returul cu U Cluj
DINAMO
Ultimele vești de la Dinamo: care e situația jucătorilor accidentați + ce șanse au să joace în returul cu U Cluj

Emma Răducanu, revenire superbă în primul tur de la Roland Garros

Meciul s-a dovedit a fi unul foarte complicat pentru Emma. Noskova a jucat de la egal la egal în primul set, ba chiar au existat multe momente în care adolescenta a fost mai inspirată. Astfel, primul set a ajuns în tiebreak, unde cehoaica s-a impus la 4.

Nici setul al doilea nu a început foarte bine pentru câștigătoarea de la US Open din 2021. Noskova avea 2-1 cu break în față și avea prima șansă la calificarea în turul secund. Din acel moment însă, Emma Răducanu și-a asumat mai multe riscuri, fiind conșientă că nu mai are nimic de pierdut. Noua strategie a dat roade.

Având în față un adversar mult mai agresiv, Linda Noskova a început să simtă presiunea, greșind tot mai multe mingi ușoare. Cu o astfel de desfășurare, cehoaica a fost victimă sigură, atât în setul doi, cât și în „decisiv”.

Emma Răducanu a obținut victoria în 2 ore și 40 de minute, scor 6-7 (4), 7-5, 6-1 și s-a calificat în al doilea tur al Grand Slam-ului de la Paris, acolo unde o va întâlni pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich (28 de ani, 47 WTA)

Bianca Andreescu, în turul doi la Roland Garros

În următorul tur o vom vedea și pe Bianca Andreescu (21 ani, 72 WTA), jucătoare cu părinți români, dar care reprezintă Canada. Câștigătoarea de la US Open din 2019 a s-a încălzit mai greu în meciul cu Ysaline Bonaventure (27 ani, 168 WTA), pierzând primul set, 3-6.

A urmat însă o adevărată demonstrație de forță a Biancăi, care s-a impus hotărât în următoarele două seturi, scor 7-5, 6-0. Pentru Andreescu urmează un meci de un alt calibru. O va întâlni pe Belinda Bencic, favorita numărul 14 la Paris.

Citește și alte știri despre tenis: 

Primul nume important care spune că nu știe dacă va participa la Wimbledon, după ce turneul se va juca fără puncte

Știm ora la care debutează Simona Halep la Roland Garros 2022 » Duel în premieră pentru campioana din 2018

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
Serban_radu.
Serban_radu.  •  25 Mai 2022, 15:26
Postat de digei pe 24 Mai 2022, 00:31

Bianca e tare dizgrațioasă și are atâtea fițe în ea, de mare vedetă. I-a cam trecut vremea, ea ajungând de unde a plecat, în subsolul plutonului.

Ca Emma o fi altfel !

Serban_radu.
Serban_radu.  •  25 Mai 2022, 15:25

Conform traditiei Ferrari , jucatoarea cu origini romanesti a pus-o de polenta .

666piturca
666piturca  •  24 Mai 2022, 23:00

Wow…..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează