SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FED CUP // VIDEO OFICIAL România va juca ÎN DEPLASARE meciul cu Franța » Ce se întâmplă dacă tricolorele ajung în finală

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2019 08:57

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup după ce a trecut de Cehia, cea mai bună echipă din competiție, scor 3-2, după un duel disputat la Ostrava.

În semifinalele Fed Cup, echipa României va juca împotriva Franței, care a eliminat-o pe Belgia. Duelul dintre România și Franța se va disputa în weekend-ul 20-21 aprilie, iar România va juca în deplasare.

Franța a fost desemnată gazda întâlnirii cu România în urma unei trageri la sorți care a avut loc la începutul anului 2019, când au fost luate în calcul toate întâlnirile posibile. Orașul gazdă va fi anunțat de francezi în următoarele săptămâni.

Dacă va trece de Franța, România va juca finala tot în deplasare, cu câștigătoarea din confruntarea Australia-Belarus.

Unde a jucat Franța ultimele întâlniri de acasă

2018 semifinale: Aix-en-Provence
2018
turul: 1 Mouilleron le Captif
2017
baraj: Grupa Mondială Roanne
2016
turul 1: Grupa Mondială Marseille
2016
semifinale: Trélazé
2016
finala: Strasbourg

Echipa Franței: Caroline Garcia (19 WTA), Alize Cornet (51 WTA), Pauline Parmentier (55 WTA) și Kristina Mladenovic (64 WTA)

România a mai jucat o dată în semifinalele Fed Cup, în 1973. formatul era altul, jucându-se sub forma unui turneu timp de o săptămână. Franța și România s-au mai întâlnit o singură dată în Cupa Fed, în 1976. Duelul disputat în Statele Unite ale Americii, în sală, a fost câștigat de „tricolore”, scor 3-0.

Meciurile partidei din 1976

  • Florența Mihai - Natalie Fuchs 7-6, 6-2
  • Virginia Ruzici - Gail Lovera Benedetti 6-2, 6-1
  • Florența Mihai/Virgia Ruzici - Rosy Darmon/Gail Lovera Benedetti 6-3, 2-6, 6-1

Citește și:

Cristian Tudor Popescu, despre calificare: „Mă bucur că am apucat să trăiesc să văd un asemenea spectacol”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
dubluv
dubluv  •  11 Februarie 2019, 12:56
Postat de adi_stelistul pe 11 Februarie 2019, 11:21

Si in clasamentul Fed Cup am urcat 3 locuri deja, de pe 8 pe 5. Iar o eventuala victorie cu Franta (foarte posibila!) ne-ar duce intre primele 4 si vom capata statutul de cap de serie, deci sfertul de finala de la anul va fi cu o echipa mai slab clasata. Ceea ce n-ar fi rau, cred. :-)

sa dea Domnul sa reziste Halep pana atunci. Stii prea bine ca nivelul tenisului romanesc este mult mai jos, avem insa o incredibila exceptie: Simona Halep.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  11 Februarie 2019, 11:21

Si in clasamentul Fed Cup am urcat 3 locuri deja, de pe 8 pe 5. Iar o eventuala victorie cu Franta (foarte posibila!) ne-ar duce intre primele 4 si vom capata statutul de cap de serie, deci sfertul de finala de la anul va fi cu o echipa mai slab clasata. Ceea ce n-ar fi rau, cred. :-)

dora
dora  •  11 Februarie 2019, 11:20

Frantuzoaicele vor miza pe trioul Caroline Garcia, Alize Cornet si Pauline Parmentier.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează