SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

UPDATE Enigma momentului în tenisul românesc » Gabriela Ruse a spus că se retrage din națională, apoi a revenit cu un nou mesaj: „Aș vrea să clarific situația”

Gabi Ruse, între Jaqueline Cristian și Irina Bara, la o acțiune a echipei din 2020 / foto: Raed Krishan
Gabi Ruse, între Jaqueline Cristian și Irina Bara, la o acțiune a echipei din 2020 / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 11:42 / Actualizat sambata, 18 martie 2023 17:46

Gabriela Ruse (25 de ani, #147 WTA), a cincea cel mai bine clasată jucătoare română și unul dintre vârfurile generației sale, informase  inițial că se retrage din echipa de „Billie Jean King Cup” a României, apoi a lăsat de înțeles că a revenit asupra deciziei. Totul, la scurt timp după ce Horia Tecău anunțase echipa pentru duelul cu Slovenia din aprilie, una în care ea nu se regăsea.

UPDATE 17:00 Gabriela Ruse a revenit cu un nou mesaj

Sâmbătă după-amiază, Gabi Ruse a revenit, pe Instagram, cu un nou mesaj legat de situația ei de la echipa de „Billie Jean King Cup”. Jucătoarea și-a mai „îndulcit” tonul și spune că ar urma să rateze doar meciul cu Slovenia. Inițial, în declarațiile preluate de majoritatea site-urilor de sport din România, Ruse afirmase că se retrage din echipă.

„Aș vrea să clarific situația creată pentru meciul de Fed Cup împotriva Sloveniei. Eu nu am spus niciodată că mă retrag din echipa României sau că motivul ar fi un scandal cu colegele mele. Voi fi absentă doar de la meciul cu Slovenia. Iar absența mea nu se datorează colegelor mele. Eu iubesc să joc pentru România și voi juca și în viitor pentru echipa națională”.

Știrea inițială

Bucureșteanca a ales să vorbească public decizia majoră pe care a luat-o, invocând tensiunile existente între ea și unele colege din cadrul echipei. La 25 de ani, Elena Gabriela Ruse a adunat doar trei meciuri pentru reprezentativa României, două de simplu și unul de dublu. Ea a bifat o victorie și două înfrângeri sub tricolor, unde a debutat în 2020. 

Dacă decizia ei se definitivează, Gabi Ruse devine cea de-a treia jucătoare importantă a României care se retrage în ultimii ani, după Sorana Cîrstea și Irina Begu.

Gabriela Ruse renunță la echipa națională: „Locul meu nu e printre colegele mele”

Eu mă retrag pentru că nu consider că locul meu este acolo, printre colegele mele de la Cupa Federației. Deja este o tensiune între mine și colegele mele. Nu doresc, eu nu am fost niciodată pentru ceartă, nu am agreat niciodată scandalul. Le respect pe colegele mele și le doresc succes. Au fost alte lucruri care pe mine m-au deranjat! 

Nu e vorba de faptul că nu-mi face plăcere să joc pentru România, pentru Fed Cup și pentru echipa națională ! Este cea mai mare bucurie și mi-am dorit toată copilăria să ajung să îmi reprezint țara.

Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar sunt consecințele anumitor lucruri și decizii care s-au luat și care puteau fi într-un alt fel gândite. Asta nu înseamnă, habar nu am, că au fost intenționate. Efectiv așa au luat ele hotărâri”, a declarat Gabriela Ruse, conform Prosport

Enigma momentului în tenisul românesc » Gabriela Ruse a spus că se retrage din națională, apoi a revenit cu un nou mesaj: „Aș vrea să clarific situația”
Gabi Ruse, la o acțiune a echipei României din 2020 / foto: Raed Krishan

Gabriela Ruse se află în acest moment într-o perioadă de căutări. Românca a ieșit din prima sută mondială, după ce în mai 2022 ajunsese până pe locul 51. Gabi are în palmares un titlu la Hamburg și o finală la Palermo, ambele în 2021, acestea fiind cele mai bune rezultate înregistrare de ea la simplu. În ultima perioadă, s-a concentrat și pe proba de dublu, iar în ianuarie a atins, alături de ucraineanca Marta Kostyuk, penultimul act la Australian Open.

Cum arată selecția lui Horia Tecău pentru disputa cu Slovenia

Horia Tecău, căpitanul-nejucător al echipei de Fed-Cup a României, a anunțat jucătoarele convocate pentru duelul cu Slovenia, play-off-ul pentru calificarea la turneul final din 2023.

Pe 14 și 15 aprilie, la Koper, pe zgură, România va înfrunta Slovenia pentru un loc la turneul final al Fed Cup. Horia Tecău a transmis lista oficială cu cele 5 jucătoare convocate.

Principala „rachetă tricoloră” va fi Ana Bogdan (57 WTA). Ea va fi ajutată de Irina Bara (193 WTA), Jaqueline Cristian (202 WTA), Anca Todoni (727 WTA) și Monica Niculescu, #40 în ierarhia mondială de dublu.

VIDEO Răbufnirea lui Ion Țiriac despre situația tenisului românesc: „Noi n-am mai semănat de pe vremea lui Ilie Nastase! De unde să culegem?”

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Ce surpriză la Indian Wells! Liderul mondial Iga Swiatek a luat doar 4 game-uri în semifinala în care a fost surclasată! Cum arată finala

Pe ce loc ajunge Sorana Cîrstea după parcursul excelent de la Indian Wells » Câți bani a câștigat

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
Freyya
Freyya  •  18 Martie 2023, 17:34
Postat de lapusneanul pe 18 Martie 2023, 12:30

aștept părerile prostovanilor care o criticau pe Simona când nu putea sa răspundă la o convocare...

si io astept ca halepu sa dea inapoi bonusul primit pentru "o eventuala participare la JO" (fara sa i-l ceara cineva, cum a avut tupeul sa afirme). pana atunci mucles, mai draga, si baga roxadustat cand ti se taie respiratia

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danglumetu
danglumetu  •  18 Martie 2023, 17:27

declaratie incoerenta, aiuritoare, de mimoza! cit in racheta, atit si in cap!

pErsanu02
pErsanu02  •  18 Martie 2023, 14:22

Se retrag din nationala Romaniei. Pai de unde altundeva sa va retrageti ca sa mai iesiti in evidenta prin presa la fel ca Sorana ? Toata cariera voastra s-a zbatut in a merge la turnee,in a juca un meci doua si in cele mai bune momente ale voastre , in turneele mediocre sa mai atingeti o finala pe care sa o si castigati. Ca jucatorii de fotbal care se retrag de la echipa nationala fara ca ei sa conteze valoric pentru echipa nationala. Cam asa si cu fetele astea. N-am nimic cu G Ruse , dar sa ma ierte Dumnezeu , stai fetito in spate de tot nu mai fa valuri daca tot nu mai vi la echipa nationala si raspunde atunci cand te convoaca cineva sau te intreaba cineva ... ca altfel faci valuri de pomana. Si-asa uita lumea de voi ca sunteti jucatoare de tenis... asa rezultate aveti. Toate la un loc nu va comparati cu Simona nici daca va inmultiti cariera de 5 ori ... si veniti cu pretentii de dive. Si daca tot vroiati sa fiti dive , spuneati atunci public ... nu cand chiar nu mai contati de nici un fel ...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close