SPORTURI  »  TENIS  »  MUZEU

Ilie Năstase nu-l iartă pe Nicușor Dan! Atac nemilos la adresa primarului Capitalei: „Merg la Viktor Orban și-mi fac muzeu acolo”

Ilie Năstase / Sursă foto: Arhivă GSP
Ilie Năstase / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 17:37 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 18:08

Ilie Năstase (75 de ani), primul #1 din istoria ATP și unul dintre cei mai importanți sportivi ai României, îl acuză pe edilul Capitalei, Nicușor Dan, că se opune planului său de a ridica un muzeu în Parcul Herăstrău.

Un alt plan al lui Ilie Năstase, despre care a mai discutat în spațiul public și în anii precedenți, ar fi construirea unei statui, tot în Herăstrău. Fostul lider mondial din ATP îl arată cu degetul pe Nicușor Dan, considerându-l vinovat pentru refuzurile venite dinspre PMB. 

Ilie Năstase: „Domnul ăsta de la Primărie nu prea m-a băgat în seamă”

„O să fac și muzeul, dar domnul ăsta care e la Primărie nu prea m-a băgat în seamă. Acum trei luni am dus proiectul și nici măcar nu mi l-a returnat să îmi spună dacă se poate sau nu.

Am înțeles că el nici măcar nu e din București, e din Făgăraș! Ce are omul ăsta din Făgăraș cu Bucureștiul? Asta chiar nu înțeleg! Urât! Urât!

I-am cerut acolo, în parcul Herăstrău, unde trec toți copiii și sunt și niște statui. Avem cea mai mare statuie a unui general care nici măcar nu e român (n.r. - Charles De Gaulle)! Alo! Să se trezească și el puțin! Că mă îmbrac în militar și mă sui pe statuie și o să îi întreb pe cetățenii care trec pe cine preferă: un general român sau unul francez?!”, a răbufnit Nasty, potrivit Fanatik

60 de titluri la simpluși 45 la dublu are Ilie Năstase, fiind în Top Ten all-time turnee câștigate în carieră

146 de meciurila simplu și la dublu a disputat Ilie Năstase pentru România în Cupa Davis

Ilie Năstase: „Merg la Viktor Orban și fac muzeu acolo”

Sătul de amânările venite dinspre Primărie, fostul mare jucător spune că se gândește să-și construiască muzeul în Ungaria, la Budapesta. 

„De trei luni nu mi-a dat niciun răspuns. Am fost la el în audiență. Mi-a spus doar că nu crede, pentru că arhitectul șef nu prea dă voie acolo că e iarbă. Păi acolo sunt chioșcuri! Se vinde alcool, bere, ce vreți dumneavoastră! Dar un muzeu nu e frumos în Parcul Herăstrău!.

E urât! Voiam să îmi dea și mie o bucățică. Plătesc chirie pe teren, nu am nevoie de nimic! Dar cu jegul care e în parc e bine! Nu mai fac muzeu în România! Mă duc și eu la domnul Orban la Budapesta și fac acolo. Că e mai aproape. 

Sau în Bulgaria. Am văzut că la Varna, la muzeul lor de ceară, sunt eu și cu Simona Halep! Ce e răutatea asta?!”, a spus Ilie Năstase, conform sursei citate. 

23 august 1973e data la care Ilie Năstase a devenit primul număr 1 mondial al clasamentului computerizat ATP. Și-a păstrat poziția până pe 2 iunie 1974

VIDEO Ion Țiriac, despre Ilie Năstase: „Ori îl accepți cum este, ori îl arunci la gunoi. Eu la gunoi nu pot să-l arunc!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Darren Cahill, cerință specială înainte de Wimbledon: „Simona Halep a câștigat acest drept”

Boris Becker l-a căutat din închisoare pe Ion Țiriac » Ce i-a spus miliardarului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează