SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Ilie Năstase pune tunurile pe Patrick Mouratoglou: „Cine e el? Se vrea să fie vedetă, dar stă ca o statuie în lojă!”

Articol de GSP - Publicat marti, 30 august 2022 16:23 / Actualizat marti, 30 august 2022 16:29

Ilie Năstase a lansat un atac virulent la adresa francezului Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, după ce jucătoarea noastră a ieșit prematur de la US Open 2022. 

  • Simona Halep a fost eliminată în primul tur la US Open de o debutantă, ucraineanca Daria Snigur;
  • Patrick Mouratoglou, antrenorul alături de care Simona Halep a încercat să obțină rezultate în acest an, a intrat sub lupa mai multor specialiști;
E mai bună Halep cu Mouratoglou?
EDITORIAL
E mai bună Halep cu Mouratoglou?

Ilie Năstase despre Patrick Mouratoglou: „Nu ai văzut ce față are, cum stă acolo, în lojă, zici că este statuie?”

„Eu de băiatul ăsta, de antrenor, nu am am auzit ca jucător. Cred că nu a jucat nici la turnee satelit. Înțelegi? Poate că este un antrenor bun, nu știu, dar la tenis nu cred că se pricepe, după mine, mintea mea.

Am văzut că el îi critică pe Nadal, că nu știu cum nu dă, pe Federer, că nu știu ce face. El ce știe să dea? Că văd că îi critică pe toți?

Nu ai văzut ce față are, cum stă acolo, în lojă, zici că este statuie? În loc să sufere alături de ea, el își pune ochelarii de soare și vrea doar să fie văzut la televizor. Nu vezi că vrea să fie mai mare vedetă decât a fost vreodată în viața lui?

De ce nu ia o jucătoare care nu este cunoscută să o ducă în top? Să vedem dacă poate. El ia doar dintre jucătoarele bune… Și eu pot să o antrenez pe Serena, nu este foarte dificil când este o sportivă foarte valoroasă. Este ușor! Ai văzut să ia vreuna care este pe locul 100 WTA sau 200 WTA să o ducă sus? Eu nu am auzit.

Eu am văzut pe fața lui Halep că era obosită și că resimte temperatura și, mai ales, umiditatea. Asta afectează tot: creierul, mușchii… Te face să fii altă persoană.

Acolo zici că plutești, așa simți. Așa am simțit și eu când am jucat la US Open. Trebuie să o întrebați și pe ea ce s-a întâmplat”, a spus Ilie Năstase pentru playtech.ro.

Și CTP a subliniat lipsa de reacție a lui Mouratoglou: „E permis coachingul, de ce nu a reacționat?”

„Și pe mine m-a surprins (n.r. - lipsa lui Mouratoglou de reacție în timpul meciului cu Snigur). Începând cu acest turneu, se poate face coaching. Nu mai e interzis. Era un caz clar de intervenție a antrenorului, care să-i fi spus ceva pe partea tactică. 

E de mirare că Simona spune că a fost surprinsă. Așa cum am spus, principala calitate a lui Mouratoglou e organizarea lui științifică și modul în care pregătește meciurile. Era datoria lui Mouratoglou ca Simona să fie bine informată. Iertați-mă, Simona n-are voie să spună la experiența ei că a fost surprinsă! Acum 20 de ani avea voie, acum nu are voie”, a explicat gazetarul Cristian Tudor Popescu la Pro Arena. 

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Eliminarea Simonei Halep de la US Open l-a lăsat mască și pe Wilander: „Sunt surprins, este dezamăgitor pentru ea”

„Ultima dezamăgire dintr-un șir lung” » Ce scrie presa de pe mapamond despre colapsul Simonei Halep la US Open

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
ParinteUnu
ParinteUnu  •  01 Septembrie 2022, 13:33

problemele le crează aceasta Halep. inconstanta sau parte a unor jocuri deja. se spune și din gura lui cristoiu și indirect de acest ctp ca meciul ar fi fost trucat. se prea poate dacă Pina acolo se ajunge cind presa din sau critica mai tot ce face nea de la casa albă apoi mai toți realizează teapa luată cu Ucraina. bun. dar ce spune nastase gura mare nu are acoperire. nici eu nu am auzit de generali făcuți pe puncte ca el ca Iordănescu sau Dinu sau Țiriac. o Rușine pentru armata sa faci așa ceva. da-le premii funcții etc dar nu în armata. nici Murinho nu a jucat fotbal a fost computerist și uite ce antrenor este. prostul nu este cel care vinde ci acela care cumpara. nu știu decizia aceste Halep dar a dat afara orice suflare română. a admonestat Pina și pe soțul ei ca nu a aplaudat... la nu știu ce meci. și pentru ce? pentru a vorbi de acest antrenor zi și noapte fără sa mai amintească de soțul care sta cu sortzul pe el și îsi gătește singur. cam miroase murit. darill a părăsit-o după cum spune și era de aștepta sa nu fie părtaș la căderea proaspetei repetente la testul de cultura generală . ambiție și nu voință. sincer? sa ne lase.

DaniElla
DaniElla  •  31 August 2022, 17:02

In felul lui naiv si gingas, Nastase a grait un adevar: Muratoglu nu este un mare antrenor! Dar nici sa arunci toata vina pe umerii antrenorului pentru neputinta Simonei nu mi se pare corect! Esecuri la fel de rasunatoare Simona a mai avut chiar si-atunci cand Daren Cahill era alaturi de ea. La urma urmei, antrenorul lucreaza cu materialul clientului. O gloaba nu va mai castiga un derby nici daca mananca jar. Desi n-am criticat-o niciodata pe Simona, trebuie sa recunoastem ca resursele ei fizice si tehnice sunt pe cale de-a se epuiza. Tenisul ei spectaculos a disparut de cativa ani. Mari jucatoare cu varsta apropiata de a ei (Ivanovic, Wozniacki, Radwanska... lista ramane deschisa) au stiut sa se retraga la timp si cu demnitate. Daca Simona va continua sa joace, probabil ca va mai castiga turnee mici. Dar un turneu de GS... putin probabil! Ar mai avea ceva sanse la urmatorul Australian Open, dar ma tem sa nu se umple de ridicol si acolo. Ma rog, sunt doar parerile mele! As vrea sa ma insel.

viforul
viforul  •  31 August 2022, 15:47
Postat de zorrozabal pe 30 August 2022, 16:58

Ilie!S-a zis ca Simona a fost cea care a apelat la Muratoglu ala și cica el a primit-o„in echipa”lui!De ce ar fi fost ea cea care l-a tras de mâneca?!Daca ea insași a zis ca nu se pune problema ca acum-la 30 de ani-sa-și mai imbunatațeasca serviciul și alte procedee deficitare(slice-uri,jocul de atac),atunci de ce s-a dus”in echipa lui”?!Nu cumva pentru abilitațile lui de...impresar?!Pentru atragerea unor contracte mai„grase”de vânzarea imaginii?!

S-a dus la el ca nu avea la cine altul sa se ducă. Sa fii in lumea buna nu e ușor. Chestia cu căsătoria și sportul de performanța nu prea merge. Apoi e adevărat ca Halep nu e Nadal sa alerge ca la 20. Problema nu e ca nu și-a perfecționat serviciul ci ca l-a pierdut. Nu a servit niciodată bine, însă acum…***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează