SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

EXCLUSIV Ion Țiriac a alcătuit topul celor mai valoroși tenismeni din istorie + îl taxează pe Federer: „Știți unde-l blamez eu?”

Ion Țiriac și Roger Federer // foto: Guliver/Getty Images
Ion Țiriac și Roger Federer // foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat miercuri, 15 mai 2019 19:29

Ion Țiriac, fost jucător important de tenis al României, a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani. 

Țiriac a acceptat, în cadrul dialogului cu reporterii GSP, să alcătuiască un top 3 al celor mai valoroși jucători din istoria circuitului masculin. Fără să stea pe gânduri, miliardarul i-a nominalizat pe Roger Federer (37 de ani, actualul 3 ATP) și pe foștii lideri mondiali Pete Sampras (acum în vârstă de 47 de ani) și Rod Laver (acum în vârstă de 80 de ani).

Totuși, Țiriac taxează decizia lui Federer de a juca rar la turneele pe zgură. Între 2016 și 2019, elvețianul nu a mai participat la niciun turneu pe suprafața roșie, revenirea sa consemnându-se la turneul de la Marid de săptămâna trecută, unde Roger a ajuns până în sferturi. 

20 de turnee de Mare Șlema cucerit Federer. Sampras a cucerit 14, iar Rod Laver 11

- Domnule Țiriac, cum ar arăta top 3 cei mai buni tenismeni all-time?
- Federer, Laver și Sampras. Nadal e și el pe acolo. Federer însă nu are egal. Jocul lui de azi nu e tenis, este o invenție făcută numai pentru el. Punctul e foarte scurt, distanța e mică, pentru că la anii ăștia nu mai poate să recupereze sau să țină cum țin ceilalți. Unde îl blamez eu, deși zice acum că vine să joace la turneul meu de la Madrid, om vedea!, deci unde îl blamez eu e că ori joci tot, ori spui la revedere și-un praz verde! La Formula 1, de exemplu, nu există să alerge un pilot doar 10 curse și gata. Federer poate face treaba asta în tenis. Oricum, lumea vine să-l vadă și dacă stă doar în tribună.

Interviul integral cu Ion Țiriac poate fi citit aici!

Vezi și: EXCLUSIV Ion Țiriac, schimb incendiar de replici cu Gerard Pique: „Pot să-ți dau și eu un sfat?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
103556593955789
Clau Alex Berdei  •  16 Mai 2019, 00:35
Postat de geocluj pe 15 Mai 2019, 20:54

Nu sunt fan Djokovic dar afirmatia ta nu are o baza logica. E 25-22 pt. Nole la meciuri directe...

Uita-te putin la cifrele celor 2.Vorbim dupa.Daca te pricepi la tenis,cred ca stii ca sunt jucatori ft buni cu rezultate negative in fata altor jucatori mai slab cotati.Aici vorbim de valoarea in intreg circuitul,zgura,hard,iarba.

raikkonen79
raikkonen79  •  15 Mai 2019, 23:05
Postat de geocluj pe 15 Mai 2019, 22:04

Da, intr-adevar Federer are un joc mult mai estetic decat Nole. Dar cand e vorba sa comparam obiectiv doi jucatori care joaca in aceeasi era vorbim doar de cifre. Si mie imi place mai mult Federe ca joc, dar sa afirmi ca e clar peste Nole cand acesta conduce la meciuri directe e absurd

Ai si tu dreptatea ta :). Totusi, la capitolul cifre intra si numarul de gs-uri castigate :).

reteleanu
reteleanu  •  15 Mai 2019, 22:38

djokovic este bjorn borg contemporan. precis, tare, tehnic, cifre. din pacate, nu (numai) cifrele si eficacitatea conteaza. il va tine lumea minte cum il tine pe bjorn borg. statistic. conteaza si cum joci.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează