SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

EXCLUSIV Ion Țiriac despre Rafael Nadal, după un nou titlu la Roland Garros: „Va muri pe teren, mai devreme sau mai târziu!”

Ion Țiriac, în loja sa de la Roland Garros // FOTO: Guliver/Getty Images
Ion Țiriac, în loja sa de la Roland Garros // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat miercuri, 12 iunie 2019 09:00

Ion Țiriac (80 de ani) a fost și în acest an prezent la turneul de la Roland Garros, acolo unde deține o lojă proprie pe impunătoarea arenă „Philippe Chatrier”.

Multimiliardarul român a analizat, în exclusivitate pentru GSP.ro, deznodământul turneului masculin, acolo unde Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) a câștigat pentru a 12-a oară competiția.

Totuși, Țiriac avertizează că stilul de joc extrem de fizic al spaniolului îi poate cauza multe probleme în viitor. 

Aș vrea să spun ceva despre tabloul masculin. Pentru că e mult mai ușor de început cu el. 1, 2, 3, 4. Nu știu dacă îți spune ceva această secvență de numere, dar ăștia au fost în semifinale. Ceea ce e foarte logic și normal. Nadal a jucat modest în această primăvară, fiind din nou accidentat. Dar e un individ care va muri pe terenul de tenis, mai devreme sau mai târziu. Cantitatea enormă de efort pe care o depune de fiecare dată nu e o treabă normală. E un om ieșit din comun. Și-a câștigat laurii. Thiem, la 25 de ani, s-a maturizat, dar nu suficient, iar Djokovic a fost foarte curios pentru mine. Mă refer la ceea ce a făcut în semifinale. N-am înțeles nimic. Credeam că el e cel mai în formă.

- Adică v-a dezamăgit?
- A scăpat caii de acolo și s-a terminat treaba. Dar, per total, meciurile la băieți au fost superbe. Și aici mă refer în special la Nadal cu Federer pe acel vânt. Au scos ceva... E ca și cum ai intrat într-o bibliotecă și ai ieșit fără cărți. Multe din loviturile executate de ambii nu sunt în nicio carte scrisă despre tenis.

„Și ieri discutam cu prietenii mei despre Nadal. El are tot ce îi trebuie, cu o singură remarcă, este cu 2-3-4% mai lent decât acum 5 ani. Ajunge cu o fracțiune de secundă întârziere și trimite mingea afară cu un metru sau doi. Păi el acum 5 ani, dacă o trimitea afară, o trimitea cu câțiva centimetri. Dar e acolo unde e pentru acea voință ieșită din comun” Ion Țiriac, despre Rafael Nadal 

Vezi și:

EXCLUSIV Ion Țiriac, declarații despre candidatura la FRT: „Îmi aloc 6 luni să fac motorul FRT să pornească!” » Planurile detaliate ale miliardarului

VIDEO Rafael Nadal, lecții de viață după titlul de la Roland Garros » Despre recordul lui Federer, ghinioanele din carieră și depresia din 2019

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
652056828258442
Serban Pirvulescu  •  12 Iunie 2019, 16:00
Postat de curious_george pe 12 Iunie 2019, 11:14

Invata-l tu sa fure, sa faca combinatii cu arbitrii si oficialii, ce atata munca pe teren :D

Putea să lipsești tu, un frustrat cu capul plin de lozinci ?

652056828258442
Serban Pirvulescu  •  12 Iunie 2019, 15:58
Postat de andrei.33 pe 12 Iunie 2019, 10:57

Il cultivati suspect de mult pe Tiriac in ultima vreme. E dornic de vizibilitate?

Ce nevoie are Țiriac de vizibilitate în țara asta jigărită ? Nu-i avem pe Orban, Ponta, Băse, sau Dăncilă ?

victor33
victor33  •  12 Iunie 2019, 12:02
Postat de burgman pe 12 Iunie 2019, 09:21

Dacă Rafa le dă afară cu un metru și câștigă de fiecare dată câte un GS eu mă declar mulțumit. În alta ordine de idei, spaniolul este un monstru, o tot spun mereu, cel mai combativ luptător din istoria sportului, nu numai al tenisului!

A existat odata un sondaj cu intrebarea "ce sportiv ti-ai alege sa lupte pentru tine, daca viata ta ar fi in joc", castigat detasat de Nadal. Sunt hater Nadal de cand il stiu, dar, ce-i al lui, e-al lui.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează