SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Ion Țiriac, elogiat de englezi: „Mai bogat decât Federer, s-a autointitulat playboy și iubește mașinile!”

Ion Țiriac / Captură GSP +8   FOTO
Ion Țiriac / Captură GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 14 septembrie 2021 20:19 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 20:36

Ion Țiriac, unul dintre cei mai influenți români și totodată unul dintre sportivii de seamă ai țării noastre, a fost elogiat într-un material publicat de jurnaliștii de la The Sun.

Presa britanică i-a dedicat un amplu material lui Ion Țiriac. Jurnaliștii englezi au amintit de marile pasiuni ale miliardarului, notând și că este mai bogat decât Roger Federer și că s-a autointitulat „playboy”.

Ion Țiriac, elogiat de englezi: „Mai bogat decât Federer, s-a autointitulat playboy și iubește mașinile!”

„El este legendarul jucător de tenis român Ion Țiriac, cel care are o avere de patru ori mai mare decât Federer, care s-a autointitulat playboy și care iubește mașinile

Țiriac s-a retras cu o avere estimată la 150 de mii de lire sterline, bani câștigați în întreaga sa carieră, dar ceea ce este impresionant este ce a făcut după ce a renunțat la tenis. Prin licențieri foarte inteligente, prin fondarea primei bănci private din România, prin afacerile cu asigurări și leasing auto și liniile aeriene, banii au început să curgă”, scriu cei de la The Sun. 

foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
+4 FOTO

The Sun, elogii pentru Ion Țiriac: „Un colecționar avid de mașini”

Dacă nu este plimbat într-o mașină foarte scumpă, el călătorește cu avionul și îl poate pilota de unul singur. Dar cele care îl fac cel mai fericit și de care este foarte mândru sunt mașinile sale. Țiriac este un colecționar avid de mașini și se spune că deține peste 500 de modele pe care le găzduiește în propriul muzeu. 

Colecția sa este singura din lume care cuprinde două Rolls Royce Phantom IV, dar și alte modele care au aparținut în trecut unor personalități precum Sir Elton John, Sammy Davis Jr sau Bernie Ecclestone - The Sun

Ion Țiriac își pilotează singur avioanele: „Nu am bani de doi piloți

Invitat anul trecut la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Ion Țiriac a dezvăluit actele de caritate pe care le face și a declarat că își pilotează singur propriile avioane.

„Haideți să vă dau câteva exemple. Am fost singurul care a făcut un orfelinat de o sută de copii care a costat 600.000 de euro. Înmulțiți cu 25 de ani. Tot ceea ce se înseamnă case de bătrâni, încă 700.000. Eu am o singură problemă. 

N-am uitat de unde am plecat. Și n-am uitat că la 16 ani lucram la Steagul Roșu. Și n-am uitat să stau cu picioarele pe pământ. Știam cât costă o pâine, 2 lei, și câtă pâine puteam să mănânc în pauza de 10. Mai mult decât atât, eu am donat toți banii Fundației. Nu mai am bani. Trăiesc bine, extraordinar”, a spus Ion Țiriac în dialogul cu Ovidiu Ioanițoaia.

Ion Țiriac la Prietenii lui Ovidiu: „Copilot să fie alții, eu sunt comandant”

Ion Țiriac a surprins în momentul în care a declarat că își pilotează singur propriile avioane. „Fundația îmi plătește și benzina la avion. Pilotez, pentru că n-am bani de doi piloți. Acum câteva zile am venit de la Madrid cu mine la manșă.

Copilot să fie alții, eu sunt comandant, stau în stânga! Am mai multe avioane, nu doar unul. Am mai dat un avion și Crucei Roșii că nu aveau cu ce să transporte bolnavii. L-am făcut cadou, dar nu contează asta. Primul care nu știe ce valoare are banul, înseamnă că nu-l merită”, a mai spus Ion Țiriac.

VIDEO Ion Țiriac, propunere fără precedent: „Du-te în junglă dacă vrei libertate! Aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul”

Citește și alte știri de actualitate: 

Răducanu, Halep și Andreescu, campioane cu ascensiuni diferite » Cum au ajuns în vârful tenisului: doar canadianca și britanica au avut sprijinul federației

EXCLUSIV Emma Răducanu, chemată în România luna viitoare: „Abia așteaptă să o întâlnească și să o aplaude”

GALERIE FOTO Emma Răducanu, apariție spectaculoasă pe covorul roșu, la „Gala ținutelor ieșite din comun” + Cum au venit Serena și Hamilton

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
powerdinamo
powerdinamo  •  15 Septembrie 2021, 10:15
Postat de ripensistu pe 15 Septembrie 2021, 00:47

Alt borfas vanitos mana in mana cu pesedeu'.

Esti prost rau de tot.

remarque
remarque  •  15 Septembrie 2021, 09:39

peste 70 de ani esti pericol si la volan. Ma rog, un playboy stapaneste mansa si la 80. Si fac bancuri ”fine”. Exista oameni care cred ca sunt vesnici. Printre ei si mustata.

ripensistu
ripensistu  •  15 Septembrie 2021, 00:47

Alt borfas vanitos mana in mana cu pesedeu'.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close