SPORTURI  »  TENIS  »  ABUZURI

Mărturia cutremurătoare a unui fost jucător de tenis: „Tata mă bătea până leșinam! Mi-a scos dinții”

Guillermo Pérez Roldán (foto: Imago)
Guillermo Pérez Roldán (foto: Imago)

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 noiembrie 2022 11:50 / Actualizat sambata, 05 noiembrie 2022 12:26

Guillermo Pérez Roldán, 53 de ani, fost jucător de tenis argentinian care a ocupat locul 13 în lume în 1988 și a câștigat 9 titluri în cariera sa, a comentat videoclipul brutal în care un tată își bate cu bestialitate fiica în timpul unei sesiuni de antrenament.

„Fata nu ridică mâna nici măcar ca să se apere. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, pentru că ea are mereu mâna în jos, bineînțeles că acest lucru este ceva care se întâmplă frecvent, îți dai seama din atitudinea ei. Cei dintre noi care am trecut prin astfel de lucruri știu că ești paralizat de frică, nu poți reacționa. Agresorii dețin controlul”, a explicat Pérez Roldán.

Nichi Dumitriu, „Fachirul din Giulești”, interviu de colecție în ziua în care a împlinit 80 de ani: „Cu echipa de atunci și VAR-ul de azi, Giuleștiul ar fi avut 3-4  campionate în plus!”
EMIL DUMITRIU #80
Nichi Dumitriu, „Fachirul din Giulești”, interviu de colecție în ziua în care a împlinit 80 de ani: „Cu echipa de atunci și VAR-ul de azi, Giuleștiul ar fi avut 3-4 campionate în plus!”

„Tata mă bătea până leșinam! Mi-a scos dinții. Lupt pentru ca aceste atrocități să dispară”

„Ceea ce vedeți este foarte grav: este același lucru care mi se întâmpla și mie. Tata, care îmi era și antrenor, mi-a scos dinții, mă bătea până leșinam. Nu am povestit multe lucruri... Trebuie să oprim sălbăticia asta! Este dificil să îți faci o viață după ce ai trăit așa ceva. Lupt pentru ca aceste atrocități să nu se mai întâmple”, a declarat Perez Roldan pentru publicația argentiniană Ole.

Mărturia cutremurătoare a unui fost jucător de tenis: „Tata mă bătea până leșinam! Mi-a scos dinții”
Guillermo Pérez Roldán alături de tatăl său, Raul (foto: Imago)

În 2020, el a vorbit despre propria experiență traumatizantă. Într-un documentar numit „Confidențial”, Guillermo a povestit abuzurile suferite din partea tatălui său de-a lungul carierei: „Când am lansat filmul am spus că agresiunile nu se vor opri dacă nu vor exista legi. Este o luptă pe care vreau să o continui, nu este ceva ce am început doar așa, ca să mă aflu în treabă. Văd alți copii bătuți asta și mă omoară”.

„Am suferit abuzuri fizice inimaginabile”

„Aș fi preferat să am un antrenor mai slab și un tată mai bun, pur și simplu. Îmi pare foarte rău pentru el. Aș fi preferat, din punctul ăsta de vedere, ca el să fi fost un mare profesor de tenis și eu să fiu un bun avocat, nu știu. Este o parte neagră din viața mea.

Am suferit abuzuri fizice inimaginabile. Dacă aș povesti cu adevărat despre lucrurile dificile, cum ar fi să pierzi un meci, să intri într-o cameră și să fii lovit în gură cu pumnul. Sau să rămâi cu capul blocat în WC, să fii legat cu o bandă pe un pat. Am fost jefuit de 4-5 milioane de dolari. Tot ce am câștigat jucând tenis, a doua zi nu mai aveam. Mama și tata mi-au scos banii din conturi”, a spus Perez Roldan, conform marca.com.

Guillermo își amintește în mod special momentul în care a pierdut în primul tur de la Itaparica în fața lui Tore Mainecke: „Am jucat pe o altă suprafață, veneam de la una care era super lentă, era cald, am pierdut și după meci el s-a urcat pe pat și a început să mă bată măr pentru că spunea că nu m-am mișcat cum trebuie”, a explicat Pérez Roldán despre tatăl său, Raúl.

Guillermo s-a retras în 1996.

Citește și alte articole:

„Am vești de la Simona” » Prezent la Paris cu noul elev, Mouratoglou a vorbit despre cazul de dopaj al lui Halep
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
„Am vești de la Simona” » Prezent la Paris cu noul elev, Mouratoglou a vorbit despre cazul de dopaj al lui Halep
Iga Swiatek, în semifinalele Turneului Campioanelor după victorii pe linie! Luptă aprigă pentru ultimele două locuri
TURNEUL CAMPIOANELOR
Iga Swiatek, în semifinalele Turneului Campioanelor după victorii pe linie! Luptă aprigă pentru ultimele două locuri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
papora
papora  •  05 Noiembrie 2022, 12:55

„Tata mă bătea până leșinam! Mi-a scos dinții”....ce noroc ai avut...altfel nu mai boscolodeai prin preajmă...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  05 Noiembrie 2022, 12:44

...in Ro comunista te bateau metodic ...apoi te radiau ...adica ti l dadeau pe Radu...

opinez
opinez  •  05 Noiembrie 2022, 12:19

Laudabil ca are curajul sa vorbeasca chiar si dupa atatia ani. Multi deraiati treziti in rol de parinti si-au abuzat copiii direct sau indirect la umbra sloganurilor: performanta cere sacrificii, lasa ca asa devii cineva.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează