SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DOHA

Monica Niculescu și Jelena Ostapenko au pierdut dramatic în finala de dublu de la Doha

Monica Niculescu (33 de ani, 147 WTA) FOTO Imago
Monica Niculescu (33 de ani, 147 WTA) FOTO Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 martie 2021 15:24 / Actualizat vineri, 05 martie 2021 17:51

Monica Niculescu (33 de ani, 147 WTA) și Jelena Ostapenko (23 de ani, 51 WTA) au pierdut în fața perechii formate din Nicole Melichar (27 de ani, 842 WTA) și Demi Schuurs (27 de ani), scor 2-6, 6-2, 8-10 în finala de dublu de la Doha. 

În semifinalele competiției, Niculescu și Ostapenko le-au eliminat pe favoritele principale la câștigarea turneului, Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, scor 2-1 (2-6, 6-3, 10-8), dar nu au reușit să câștige și în ultimul act al competiției din Doha. Monica și Jelena au pierdut partida cu Melichar și Schuurs. Primele două seturi au fost identice în privința scorului, fiecare pereche câștigând cu 6-2. Melichar și Schuurs au profitat în tie break de greșelile neforțate ale adversarelor.

În ultimul act, Monica Niculescu și Jelena Ostapenko au fost conduse cu 1-6 și 5-9, dar nu au reușit să revină și au fost învins de Melichar și Schuurs cu 8-10.

Am fost aproape. 10-8 este puțin dureros, dar sunt fericită pentru toată săptămână de la Doha. Aștept cu nerăbdare să revin și în anul următor. Îi mulțumesc Jelenei Ostapenko că s-a hotărât să participe în ultima clipă.
Monica Niculescu

Niculescu/Ostapenko - Melichar/Schuurs 2-6, 6-2, 8-10

SET Melichar/Schuurs: Monica Niculescu și Jelena Ostapenko au fost aproape de o revenire senzațională în tie break, după ce au fost conduse cu 1-6 și 5-9, dar Nicole Melichar și Demi Schuurs au fost mai puternice și au câștigat finala turneului de dublu de la Doha.

SET MONICA NICULESCU ȘI JELENA OSTAPENKO: Actul secund a fost asemănător cu primul set, dar perechea formată din Niculescu și Ostapenko a făcut schimb de roluri cu Melichar și Schuurs și a trimis partida în tie-break. Monica și Jelena au câștigat setul cu 6-2 , după 36 de minute de joc.

Game Niculescu/Ostapenko, 5-2: Perechea câștigă trei game-uri consecutive și se află la un break distanță de câștigarea setului secund.

Game Melichar/Schuurs, 2-2: Niculescu și Ostapenko au condus cu 2-0 în actul secund, dar Melichar și Schuurs au revenit rapid în meci.

Game Niculescu/Ostapenko, 1-0: Cele două câștigă fără emoții primul game ale setului doi.

A început setul secund.

SET Melichar/Schuurs: După un game în care au condus și cu 40-0, Nicole Melichar și Demi Schuurs câștigă primul set din ultimul act din Qatar după 31 de minute de joc.

Game Niculescu/Ostapenko, 2-5: Monica și Jelena joacă mai bine în următorul game și reintră în meci.

Break Melichar/Schuurs, 1-4: Perechea formată din sportivele din SUA și Țările de Jos produc un nou break și se apropie de câștigarea primului set din finala de la Doha

Game Niculescu/Ostapenko, 1-2: Monica și Jelena au câștigat primul game din finală, după ce au salvat trei mingi de break.

Break Melichar/Schuurs, 0-1: Perechea face break-ul în primul game al meciului. Niculescu și Ostapenko au revenit de la 15-40, dar nu au reușit să câștige pe propriul serviciu

A început meciul, Monica Niculescu și Jelena Ostapenko servesc în primul game.

VIDEO. Jessica Pegula a eliminat-o pe Karolina Pliskova în sferturile de finală de la Doha

Citește și alte știri din tenis:

Victor Hănescu spune în premieră un episod cu Rafael Nadal: „Asta arată caracterul lui” + „Nu-mi imaginam că un om poate face așa ceva”

Noi informații despre decizia Simonei Halep de a se retrage de la Dubai: „E focusată 100% pentru asta”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  05 Martie 2021, 17:55

A pierdut trofeul la limita dar a castigat 305 pct. WTA la dublu si a urcat pe pozitia 51 mondiala. Succes mai departe !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează