SPORTURI  »  TENIS  »  SCANDAL

Mouratoglou, luare de poziție fără precedent în cazul de dopaj al lui Halep: „De asta nu am vorbit până acum!”

Patrick Mouratoglou (52 de ani) a sărit în ajutorul Simonei Halep (31 de ani) și acuză Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) de hărțuire.
Patrick Mouratoglou (52 de ani) a sărit în ajutorul Simonei Halep (31 de ani) și acuză Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) de hărțuire.

Articol de - Publicat sambata, 20 mai 2023 21:34 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 21:34

Patrick Mouratoglou (52 de ani) a sărit în ajutorul Simonei Halep (31 de ani) și acuză Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) de hărțuire. 

Din momentul apariției scandalului de dopaj, Patrick Mouratoglou a fost criticat de multe voci. Francezul a transmis că este alături de Simona Halep, dar nu a avut o luare fermă de poziție. Până astăzi!

Ianis Hagi, reacție scurtă în cazul Simonei Halep » Ce mesaj a postat
SCANDAL
Ianis Hagi, reacție scurtă în cazul Simonei Halep » Ce mesaj a postat

„The Coach” a emis un comunicat extrem de dur, în care lansează acuzații concrete la adresa celor de la ITIA. În final, Mouratoglou cere care speța să fie judecată la finalul lunii mai. 

Patrick Mouratoglou, luare de poziție fără precedent: „Simona Halep este hărțuită!”

„În primul rând, vreau să spun că am plănuit să stau departe de orice comentariu public în privința cazului Simonei Halep. Chiar am crezut că ITIA va efectua o investigație dreaptă și că va stabili adevărul. Faptul că acum nu mai cred același lucru este deranjant și m-a făcut să scriu, în sfârșit, aceste rânduri.

Am avut norocul să o întâlnesc pe Simona Halep în aprilie 2022. Am muncit din greu din acel moment. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care n-au întâlnit-o: am descoperit în Simona un caracter rar. 

Este amabilă, dulce, nu are nicio urmă de agresivitate, niciun fel de invidie față de cei din jur. Și-a dedicat întreaga viață tenisului. E pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, nu a familiei. Doar a ei! E evident că a primit o educație aleasă, cu niște valori extrem de puternice. 

Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu. Știu că SUB NICIO FORMĂ, NICIODATĂ, nu ar fi făcut ceva ilegal. Sprijinul primit din lumea tenisului a fost extrem de puternic, asta deoarece oamenii au fost convinși că nu ar fi făcut niciodată așa ceva. 

Din ziua în care ITIA a a acuzat-o, am fost alături de ea și voi continua să fiu în fiecare zi. O voi sprijini în lupta ei pentru adevăr. Sunt un susținător al sportului curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem anti-doping capabil să descopere trișorii. 

Acestea fiind spuse, sunt extrem de șocat de modul în care acest caz a fost condus. Credeam că ITIA va urma scopul suprem, acela de a stabili adevărul, dar e clar că ei încearcă doar să demonstreze vinovăția. Asta deși Simona a putut arăta multiple dovezi ale inocenței ei începând cu decembrie 2022. 

Această ultimă acuzație care i-a fost trimisă ieri și care e legată în totalitate de primul caz este o pură interpretare a pașaportului ei biologic. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanța ilegală în sângele ei, doar remarcă că parametrii sângelui ei sunt suspicioși. 

Experți renumiți care au analizat probele au ajuns la concluzia că afirmația ITIA este total greșit și interpretată într-un mod răuvoitor. Sângele Simonei era perfect normal. 

Simona a transmis clar că nu cere un tratament special, doar respectarea regulamentului care prevede judecarea de către un tribunal independent. 

Din cauza asta le cer celor de la ITIA să oprească această hărțuire și să nu mai amâne constant judecarea cazului. Ar fi trebuie să aibă loc în februarie, acum e plănuită pentru finalul lunii mai”, a scris Patrick Mouratoglou pe Twitter.

VIDEO. Ion Țiriac, despre cazul Simona Halep: „Mi se pare obscenă perioadă de când a fost depistată pozitiv”

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Cum s-au apărat doi sportivi din Kenya acuzați de același lucru ca Simona Halep
DOPAJ
Cum s-au apărat doi sportivi din Kenya acuzați de același lucru ca Simona Halep
A fost în staff-ul Simonei Halep și afirmă: „E o teorie tentantă, dar greu de demonstrat”
SIMONA HALEP
A fost în staff-ul Simonei Halep și afirmă: „E o teorie tentantă, dar greu de demonstrat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (53)
orgasmolog
orgasmolog  •  21 Mai 2023, 15:05
Postat de Aliluia pe 21 Mai 2023, 08:46

Really? Atat de incompetenti sunt ca le trebuie 10 ani sa stabileasca ….ce? Prezumtia de nevinovatie pana la proba contrarie. Tu i ai pus propriul verdict din ura pt si fata de ea. Pb ta. Eu prefer sa astept nu decizia oficiala care logic ca va fi impotriva lu Halep , pt ca altfel va fi dezastru pt ei , ci motivarea deciziei. Pe mine nu ma intereseaza Halep, ci ITIA astia. Hai ca intelegi tu, ca esti “ baiet” istet.

gresit ... a fost gasita .... dar avea scutire .... ca asa-i la americani ... au sportivi de top care sufera de boli care ... ce sa vezi ... se trateaza cu medicamente care contin substante interzise sportivilor ... nu-i decat convenabil pt ei .

corectorul
corectorul  •  21 Mai 2023, 12:38
Postat de Freyya pe 21 Mai 2023, 00:05

noroc ca tu ai iesit din anonimat semnand "corectorul" si esti sigur-sigur de cat castiga fiecare din noi astia anonimii frustrati. esti demn de jale

Eu nu sunt hater si frustrat, ca tine. Ne diferentiaza un univers.

ando89
ando89  •  21 Mai 2023, 10:28

Pentru Mouratoglou a doua acuzație cu pasaportul biologic vine perfect. În acest fel el si noul staff scapa de orice bănuieli că i-ar fi dat ceva Simonei. Doar pasaportul biologic arată dubios demult...

Vezi toate comentariile (53)
Comentează