SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PALERMO

O jucătoare a fost testată pozitiv cu COVID-19 la Palermo » Turneul va merge mai departe

O jucătoare a fost testată pozitiv cu COVID-19 la Palermo
O jucătoare a fost testată pozitiv cu COVID-19 la Palermo

Articol de - Publicat sambata, 01 august 2020 17:12 / Actualizat sambata, 01 august 2020 19:54

WTA a anunțat că o jucătoare a fost testată pozitiv cu noul coronavirus la turneul de la Palermo, care începe mâine.

„Sportiva a ieșit pozitivă și s-a retras din turneu. Este asimptomatică. WTA și specialiștii în boli infecțioase vor pune în aplicare planul de răspuns. 

Orice persoană testată pozitivă va rămâne în izolare, în camera de hotel, până când va ieșit negativă. Cei care au fost în contact cu ea vor fi testați conform protocoalelor WTA. Turneul va continua cum a fost planificat”, anunță forul internațional.

Jurnalistul Mike Dickinson, de la Daily Mail, spune că este vorba despre Viktoriya Tomova, din Bulgaria.

Simona Halep s-a retras de la Palermo

Simona Halep a anunțat că nu va participa până la urmă la turneu, luându-și măsuri de precauție. Detalii despre condițiile din insulă, publicate ieri de Marca, susțin decizia sportivei noastre. 

„Sportivele conviețuiesc cu turiști fără măști. Hotelul oficial al evenimentului nu e rezervat exclusiv jucătoarelor. Ele se amestecă în locație cu populația venită în vacanță. Neavând obligația de a purta măști, mulți turiști nu o fac. Zonele comune sunt astfel riscante și există pericolul de contagiere chiar la micul dejun. Jucătoarele sunt luate de la aeroport cu o mașină oficială, cu plexiglas care protejează locurile din spate. Li se dă o pungă cu dezinfectat și termometru. Când intră în hotel li se ia sânge pentru testul PCR. Nu pot ieși din cameră 24h, până nu primesc rezultatul negativ al testului de coronavirus. Asta după ce au făcut testul și în țara din care au sosit. Alarma a fost dată joi, când o sportivă de dublu a apărut cu anticorpi la test. A ieșit totuși negativ și poate juca”, scrie cotidianul spaniol. 

Zilele acestea au renunțat să mai participe la turneu jucătoare precum Simona Halep, Johanna Konta, Karolina Muchova, Iga Swiatek și Anastasija Sevastova.

VIDEO Simona Halep și-a schimbat look-ul! Cum arată jucătoarea din Constanța acum

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează