SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Rafael Nadal, victorie convingătoare în primul tur la Roland Garros » Start în campania pentru titlul #14 la Paris

Rafael Nadal a debutat în forță la Roland Garros / Sursă foto: Imago Images
Rafael Nadal a debutat în forță la Roland Garros / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2022 20:14 / Actualizat luni, 23 mai 2022 20:47

Rafael Nadal (5 ATP) a debutat cu victorie la ediția din 2022 de la Roland Garros. Ibericul l-a învins în minimum de seturi pe australianul Jordan Thompson (28 de ani, 82 ATP), scor 6-2, 6-2, 6-2, într-un meci încheiat după două ore și patru minute.

Fostul lider mondial n-a avut deloc emoții în fața lui Thompson, pe care l-a dominat la cele mai importante capitole. „Regele Zgurii” s-a impus cu un triplu 6-2, o victorie convingătoare și un bun antrenament pentru duelul din turul următor, împotriva imprevizibilului francez Corentin Moutet (23 de ani, 139 ATP), care azi l-a eliminat pe Stan Wawrinka, campionul de la Roland Garros din 2015, scor 2-6, 6-3, 7-6 (2), 6-3.

Nadal, fără trofeu pe zgură în 2022

Spre deosebire de alți ani, Rafael Nadal ajunge la Roland Garros fără să fi câștigat vreun turneu pe zgură. Ibericul a ratat turneele de la Monte Carlo și Barcelona din cauza unei accidentări la coastă, în timp ce la Roma și Madrid a fost eliminat devreme. De altfel, Rafa a acuzat din nou probleme medicale la Roma, punându-se  sub semnul întrebării inclusiv prezența sa la Paris.

Nadal suferă, încă din adolescență, de o boală congenitală la scafoidul tarsian, sindromul Muller-Weiss. Această boală rară presupune displazia scafoidului, adică deformarea unuia dintre cele șapte oase ale labei piciorului. Îndepărtarea problemei ar presupune o intervenție chirurgicală, care nu i-ar mai permite însă să joace sport la nivel înalt.

Nadal, 106 victorii la Roland Garros

În urma victoriei din meciul cu Thompson, Nadal a ajuns la 106 victorii la Roland Garros. Spaniolul devine astfel jucătorul cu cele mai multe victorii într-un turneu de Mare Șlem, devansându-l pe Roger Federer, care are 105 victorii la Wimbledon.

36 de aniva împlini Nadal pe 3 iunie

Nadal, de 13 ori campion la Paris, record absolut, încearcă să-și adjudece anul acesta cel de-al 14-lea titlu la Roland Garros, însă are parte de un tablou complicat. Novak Djokovic îl așteaptă în sferturi, în timp ce posibilul adversar din semifinale e nimeni altul decât Carlos Alcaraz, cel care l-a învins pe Rafa la Madrid, în urmă cu trei săptămâni.

Rafael Nadal, victorie convingătoare în primul tur la Roland Garros » Start în campania pentru titlul #14 la Paris
Rafael Nadal a debutat în forță la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Dacă s-ar impune pe zgura de la Paris, Nadal ar mai atinge o bornă de excepție, 22 de turnee de Mare Șlem câștigate. Anul acesta, la Australian Open, Nadal a devenit primul care ajunge la 21 de succese în turneele majore. 

Citește și alte știri din tenis:

Știm ora la care debutează Simona Halep la Roland Garros 2022 » Duel în premieră pentru campioana din 2018

VIDEO Ici c'est Parry! Surpriza zilei la Roland Garros: campioana en-titre, eliminată de noua favorită a francezilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează