SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ana Bogdan, descătușată după victoria din turul 1 de la Roland Garros: „Am avut multă presiune”

Ana Bogdan s-a calificat în turul 2 la Roland Garros // foto: Guliver/gettyimages
Ana Bogdan s-a calificat în turul 2 la Roland Garros // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2020 16:03 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 16:34

Ana Bogdan (27 de ani, 93 WTA) s-a calificat în turul 2 de la Roland Garros, după victoria cu Timea Babos (27 de ani, 100 WTA) din runda inaugurală. La final, românca a vorbit într-o videoconferință pe seama prestației sale.

„La început am avut ceva emoții, fiind primul meci după o pauză atât de lungă pentru mine și mai ales venind după o accidentare destul de gravă. Singurul lucru de care mi-a fost teamă au fost mingile scurte la care trebuia să împing foarte mult în picior și să plec de pe loc. 

În primul rând am încercat să mut jocul în dreapta ei, știam cu nu e atât de solidă pe partea aceea și pot eu să controlez jocul mult mai bine, la un moment dat am simțit că mut jocul prea mult în partea dreaptă și uit de rever și atunci am încercat să o deplasez. La serviciile ei stăteam mai în spate pentru că știam că e puternic, ca să-mi iau un pic de timp”, a spus jucătoarea noastră. 

Primul meci după accidentarea suferită la Praga

Pentru Ana, duelul de pe zgura pariziană a fost primul meci după o lună și jumătate, aceasta suferind o accidentare la ultima partidă disputată, cu Kristyna Pliskova, în sferturile turneului de la Praga. Accidentarea a forțat-o să se retragă de la Praga, iar de atunci s-a aflat într-o cursă contra cronometru pentru a se reface în timp util astfel încât să evolueze la Roland Garros. 

„Am făcut tot ce mi-a stat în putință să mă pregătesc pentru acest turneu pentru că mi-am dorit foarte mult să fiu aptă de joc și de meciuri și iată că am reușit. A fost un meci cu multă presiune pentru că venind după o accidentare am încercat să stau acolo și să-mi regăsesc ritmul și să-mi recapăt încrederea în mine și în forțele mele. 

Iată că am reușit la final, am fost foarte bucuroasă după meci din multe puncte de vedere. În primul rând e important că am reușit să mă recuperez după o ruptură partială de aproape 3 cm de biceps femural cu ajutorul unor oameni minunați care mi-au fost alături în această perioadă și cu multă credință în Dumnezeu”, a declarat Ana. 

Condițiile de bulă sanitară sunt grele și sunt dificile pentru toată lumea atât pentru jucători, cât și pentru antrenori, am încercat să mă adaptez cât mai repede la noile condiții și să nu mă gândesc prea mult la acest lucru, să mă bucur de joc, că sunt aici, pe teren, să mă bucur că s-a reluat activitatea și că putem să jucăm și să facem ce ne place. Am încercat să las la o parte lucrurile din exterior și să fiu concentrată la antrenamente și să lucrurile cât mai bine cu putință și în meci - Ana Bogdan

Citește mai multe știri de la Roland Garros:

VIDEO Momente stupefiante la Roland Garros! O jucătoare a izbucnit în plâns, Wilander a rămas mirat în studio: „Așa ceva n-am pățit în toată cariera”

Încă o româncă în turul 2 la Roland Garros! Patricia Țig, victorie în runda inaugurală » Câți bani a obținut

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
johanisoaia
johanisoaia  •  30 Septembrie 2020, 18:56
Postat de iri_ pe 29 Septembrie 2020, 17:26

0 comentarii la articolul asta, din pacate asta ne este nivelul cu sportul si mai ales cultura din Romania. La Halep scriem numai ineptii si jigniri la adresa ei si/sau familiei/neamului/catel/etc... In schimb daca e vre-un articol despre nustiu ce a mai partuit Sumudica, sau Becali sau chiar si Lutu, e dezbatere in toata regula. Iar la alte articole care chiar noteaza o performanta sau o realizare importanta in viata unui sportiv, 0 comentarii... Cred ca ne meritam soarta!

Nu uita de Prodanca. Aia e linsa sportiv, in toata regula, de presa ... normal sportiva.

347655969058390
Ion Popescu  •  29 Septembrie 2020, 21:49

Un brat de felicitari pentru cele 5 sportive romance invingatoare ! Succes mai departe !

1ianuarie
1ianuarie  •  29 Septembrie 2020, 21:01

Felicitări Ana. Mult succes mai departe!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close