SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

ROMÂNIA - CEHIA LA FED CUP // Scandal în echipa de Fed Cup: Kristina Mladenovic, supărată după decizia noului căpitan-nejucător » Tensiuni între ea și Garcia: „Nu a avut curaj și caracter să facă asta”

Caroline Garcia // FOTO: Reuters
Caroline Garcia // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 11 februarie 2019 10:45

Deși Franța a câștigat duelul cu Belgia, 3-1, atmosfera de la echipă nu este cea mai bună.

  • România și Franța se vor întâlni în semifinala Fed Cup în weekend-ul 20-21 aprilie, în Hexagon

Meciul cu Belgia a reprezentat debutul în postura de căpitan-nejucător al lui Julien Benneteau, 37 de ani, care a readus-o în echipă pe Caroline Garcia, locul 25 WTA, după o pauză de doi ani. 

Revenirea Carolinei Garcia a făcut o victimă colaterală, anunță presa din Franța. Pe Kristina Mladenovic, locul 64 la simplu și 3 la dublu. Mladenovic nu a jucat în meciul cu Belgia, deși ea a fost cea care a condus echipa în ultimul timp, după ce Garcia a decis să nu mai vină la Fed Cup.

Mladenovic a fost atât de supărată, încât sâmbătă dimineață a preferat să stea la hotel și nu a venit să își încurajeze colegele, Caroline Garcia și Alize Cornet, care se pregăteau pentru meciurile de simplu.

victorii și 7 înfrângeri are Mladenovic la simplu, în Fed Cup

De unde a pornit totul

Kristina Mladenovic, 25 de ani, și Caroline Garcia, 25 de ani, au făcut pereche de dublu câștigând Roland Garros în 2016 și fiind a doua pereche a lumii. Cele două s-au despărțit în martie 2017, la cererea lui Garcia. Modul în care Caroline a încetat colaborarea, printr-un mesaj, a nemulțumit-o pe Mladenovic.

„A fost foarte trist că s-a terminat așa din partea ei. Ea a decis că nu vrea să mai joace la dublu. Doar mi-a trimis un amărât de mesaj pe telefon. Aș fi înțeles orice motiv pentru care ar fi renunțat la a mai juca împreună, aș fi fost de acord cu orice. Dar nu a avut curaj și caracter să vină și să îmi spună în față «Kiki, am aceste obiective, așa văd eu lucrurile și din acest motiv vreau să ne oprim». Nu s-a întâmplat asta.

Am fost extrem de supărată. Ne-am întâlnit la Indian Wells, la baia cu gheață, și era surprinsă că eram distantă față de ea. A vrut să știe de ce și i-am zis: «Mă întrebi asta pe mine? Știu că nu eram neapărat prietene în afara terenului, dar, având în vedere ce am trăit, puteam să îmi spui față în față. Sunt foarte dezamăgită»”, a declarat Kristina Mladenovic potrivit Sports Illustrated, în iunie 2017.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
115320352927238
Bogdan Zaharia  •  12 Februarie 2019, 07:52
Postat de ceaiuri pe 11 Februarie 2019, 15:56

f bine,inseamna ca la meciul cu noi una dintre ele o sa fie ..turista(banuiesc si la cehi a fost ceva asemanator...strycova o buna jucatoare de dublu a mers la doha)

Pai si in locul cui s-o bage pe strycova daca alea 2 sunt nr 1 mondial la dublu ?

10154976492293690
Szasz Andrei  •  11 Februarie 2019, 19:20

Problemele din echipa Frantei ajuta pe cea a Romaniei, in sensul ca le vom bate cu atat mai usor indiferent pe ce teren. Oricum Romania devine prima favorita la castigarea competitiei dupa eliminarea Cehiei si a S.U.A. in alt sfert de finala. Franta si apoi Belarus sau Australia nu ne pot pune mai multe probleme decat am avut cu Cehia, doar Simona, Monica si Irina sa repete evolutiile foarte bune si in meciurile cu Franta ! Pe ele ne bazam la castigarea trofeului !

ceaiuri
ceaiuri  •  11 Februarie 2019, 15:56

f bine,inseamna ca la meciul cu noi una dintre ele o sa fie ..turista(banuiesc si la cehi a fost ceva asemanator...strycova o buna jucatoare de dublu a mers la doha)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează