SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

OFICIAL Echipa României pentru duelul cu Italia: cele 5 „tricolore” convocate » Adversarele, fără cea mai bună jucătoare

România vs. Italia în Billie Jean King: echipa „tricolorelor”
România vs. Italia în Billie Jean King: echipa „tricolorelor”

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021 18:33 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 18:33

Monica Niculescu (33 de ani, 147 WTA), căpitanul-jucător al României la Billie Jean King Cup, fosta FED Cup, a selectat jucătoarele care vor reprezenta echipa noastră în confruntarea cu Italia.

Pe 16 aprilie, de la 15:30, și pe 17 aprilie, de la 15:00, la Cluj, România va înfrunta Italia în barajul de menținere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup. Meciurile se joacă fără spectatori.

România - Italia în Billie Jean King: componența „tricolorelor”

Celelalte 4 jucătoare care o vor acompania pe Niculescu în duelul contra italiencelor sunt: Simona Halep (29 de ani, 3 WTA), Irina Bara (26, 132 WTA), Patricia Țig (26, 63 WTA) și Mihaela Buzărnescu (23, 136 WTA). Federația Română de Tenis a confirmat convocările.

De remarcat că naționala noastră nu se va baza pe două jucătoare obișnuite să îmbrace tricoul României în special în meciurile de dublu: Irina Begu și Raluca Olaru. Prima a făcut echipa de multe ori chiar cu Monica Niculescu.

România a ratat calificarea în finalele Billie Jean King Cup

România și Italia s-au înfruntat până acum de 3 ori, peninsularele conducând cu 2-1 în meciurile directe. „Tricolorele” au pierdut calificarea în finalele Billie Jean King Cup după înfrângerea cu Rusia, 2-3, la capătul unor meciuri jucate anul trecut la Cluj-Napoca.

13 jucătoareau fost convocate, în Cupa Fed, din 2014 până acum pentru România: Halep, Begu, Niculescu, Cîrstea, Dulgheru, Olaru, Mitu, Țig, Bogdan, Buzărnescu, Cristian, Ruse și Bara

România - Italia, fără Camila Giorgi

Italia vine la Cluj fără cea mai bună jucătoare. Camila Giorgi (80 WTA) a fost testată pozitiv cu noul coronavirus: „Îmi pare foarte rău că nu pot participa la meciul din România alături de coechipierele mele, îmi doream foarte mult să joc cu echipa naţională şi să-mi aduc contribuţia la echipă”. 

Pe cine a convocat Tathiana Garbin, căpitanul nejucător al italiencelor: 

  • Martina Trevisan - 99 WTA 
  • Jasmine Paolini - 103 WTA 
  • Elisabetta Cocciaretto - 111 WTA 
  • Giulia Gatto-Monticone - 177 WTA 
  • Bianca Turati - 281 WTA

Simona Halep, jonglerii cu mingea de fotbal la Miami

Citește mai multe știri din tenis:

Andreea Prisăcariu, al doilea titlu al anului! Victorie în două seturi în finala din Antalya

Se amână iar Roland Garros? Ministrul Roxana Mărăcineanu, anunț trist: „Am discutat asta cu organizatorii turneului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
argus
argus  •  07 Aprilie 2021, 04:17

Ce criterii o indreptatesc Mihaela Buzarnescu sa faca parte din lot? Pozitia in 136 din clasamentul WTA? NU, pentru ca sunt jucatoare mai bine clasate, precum Sorana Cristea (65 WTA)Irina Begu (74 WTA), Ana Bogdan (100 WTA; Bara Irina (132 WTA). Sa-inteleg ca Sorana Cristea nu "se-ntelege" cu...celelalte jucatoare? Ultimul meci din turenulde la Bogota (pierdut la Tan Harmony (190 WTA) cu 6-3; 6-3, sa nu dea de gandit? Ce rezultate a avut in ultimul timp Buzarneascu, se regasesc in pozitia din clasamentul WTA si totusi Federația Română de Tenis a confirmat convocările! Mai are timp Monica Niculescu sa modifice lista? Daca "da" inseamna ca o o va face?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează