SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO + FOTO Serena Williams a fost eliminată în primul tur la Wimbledon, după un set decisiv antologic + de ce a jucat cu un bandaj pe față

Serena Williams (40 de ani, 1204 WTA) debutează astăzi la Wimbledon 2022, împotriva franțuzoaicei Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA. Meciul e live pe GSP.ro și televizat pe Eurosport, după ora 20:00. +16   FOTO
Serena Williams (40 de ani, 1204 WTA) debutează astăzi la Wimbledon 2022, împotriva franțuzoaicei Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA. Meciul e live pe GSP.ro și televizat pe Eurosport, după ora 20:00.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 00:38 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 01:26

Serena Williams (40 de ani, 1204 WTA) a fost învinsă de Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-7(7) în primul tur de la Wimbledon.

  • Tan va juca în turul secund împotriva ibericei Sara Sorribes Tormo (45 WTA).

Serena jucase ultimul meci de simplu în urmă cu exact un an, tot la Wimbledon. Se retrăgea atunci în primul tur, în fața bielorusei Sasnovich.

Simona Halep pictează pe iarba de la Wimbledon » Prestație magnifică în fața cehoaicei Muchova + cine e adversara din turul II
WIMBLEDON 2022
Simona Halep pictează pe iarba de la Wimbledon » Prestație magnifică în fața cehoaicei Muchova + cine e adversara din turul II

Americanca nu a arătat bine nici astăzi. S-a deplasat cu greutate, dar a beneficiat de replica modestă a adversarei. Harmony Tan, parcă marcată de moment, primii pași pe Arena Centrală, în fața unei legende a sportului alb, nu a fost suficient de activă.

Serena Williams, eliminată în primul tur la Wimbledon

Primul set a fost unul maraton, adjudecat de franțuzoaică la capătul a 65 de minute de joc. Deși scorul indică altceva, 6-1 pentru Serena, nici actul secund nu a fost chiar dezechilibrat. Ajutată de serviciu, sora mai mică a familiei Williams a salvat toate cele 4 oportunități de break ale adversarei.

+12 FOTO

Decisivul a fost palpitant, dar nu prin nivelul jocului, ci prin răsturnările de situație. Serena a condus cu 3-1, Harmony a revenit și a avut avantaj, 4-3. Debutanta pe iarba londoneză „s-a tăiat”, Williams a reușit o „scurtă” de moral la 4-4, dar n-a fructificat game-ul în care a servit pentru meci.

Prima minge pentru a închide disputa i-a aparținut sportivei din Franța. Serena a pus toată grandoarea carierei în acel punct, a lovit cât de tare a putut cu un forehand în lung de linie, apoi a atacat dezlănțuită la fileu și a dus decisivul în super tie-break.

365 de victoriiare Serena Williams în turneele de Grand Slam. În istoria tenisului este depășită doar de Roger Federer, cu 369

Decisiv antologic între Serena Williams și Harmony Tan

Dacă desfășurarea de până acum putea fi caracterizată drept palpitantă, ce a urmat a fost de-a dreptul dramatic. Serena a condus 4-0 și părea desprinsă în câștigătoare. A urmat o serie de 5 puncte consecutive ale lui Tan. 

Americanca a răspuns cu două execuții de o grație ieșită din comun, din preajma fileului, apoi a cedat alte trei raliuri consecutive. Vlăguită, Serena nu a mai găsit forța să lovească peste fileu și s-a recunoscut învinsă.

Harmony Tan câștigă primul meci din carieră pe tabloul principal de la Wimbledon, în timp ce Serena, de 7 ori câștigătoare aici, a jucat, probabil, pentru ultima dată în fața fanilor britanici.

De ce joacă Serena Williams cu bandaj pe față

Serena Williams a revenit pe teren după o pauză de un, jucând în proba de dublu a probei de la Eastbourne, alături de tunisianca Ons Jabeur. Americanca a purtat un bandaj negru pe obrazul drept, iar presa din țara natală explică scopul acestui accesoriu.

Potrivit americanilor de la The Times, bandajul este purtat din cauza unor probleme mai vechi cu sinusurile. Banda are rolul de a ușura presiunea și durerea pe care afecțiunea o provoacă. 

Sunt o persoană care suferă din cauza sinusurilor. Să joci tenis sau să faci cam orice în fiecare zi nu este ușor atunci când ai astfel de probleme. Simți multă presiune, congestie și durere, iar antrenamentele pentru Grand Slam-uri nu sunt ușoare
- Serena Williams, în 2007

VIDEO Rezumatul ultimei finale jucate de Serena Williams la Wimbledon, pierdută contra lui Halep în 2019

Citește și alte știri din tenis:

Încă o retragere de la Wimbledon » A fost depistat cu COVID-19: „Nu există cuvinte pentru a descrie dezamăgirea pe care o simt”

VIDEO Emma Răducanu, adulată la Wimbledon! Discursul ei a făcut furori pe Terenul Central

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
MaxiP
MaxiP  •  01 Iulie 2022, 00:24
Postat de bajescu pe 29 Iunie 2022, 10:18

A avut o adversara modesta, care nu a prea stiut cum sa o contracareze. Daca o alerga putin, o obosea atat de mult incat, in finalul meciului, ar fi fost prada sigura. Talentul exista, loviturile sunt acolo, insa ca sa lovesti mingea trebuie sa ai conditie fizica, lucru la care Serena sta din ce in ce mai rau. E laudabil ca, la aceasta varsta, inca mai vrea sa joace, insa cred ca ar trebui sa inteleaga ca nu mai are sanse sa depaseasca recordul care, se zice, o motiveaza sa joace. Poate castiga 1-2 meciuri, cu adversare modeste, in primele tururi ale turneelor, insa in niciun caz nu va mai invinge jucatoare de top. Cum ar fi, de exemplu, sa joace cu Halep? Sau cu Swiatek? Ar invinge-o fara probleme. Chiar jucatoare mai modeste, pe care altadata le-ar fi spulberat, ar invinge-o clar. E pacat de ea, pentru ca risca sa afecteze imaginea extraordinara pe care si-a creat-o in lunga ei cariera. Ultima impresie conteaza, iar aceasta nu este deosebita. Este imaginea unei foste mari campioane, care incearca, insa nu mai poate. Varsta nu iarta pe nimeni.

Acum, eu nu mai bag mana în foc pentru nimic, adică nici după ultima revenire n-aș fi crezut ca mai poate prinde 4 finale de grand șlam. Dar altfel, pare cum zici tu, depășită fizic. Chit ca nivelul circuitului ar ajuta-o, dar totuși pare sa aibă niște limite. Sigur, imaginea e greu de șters, nu-i ia nimeni ce a fost.

enigmaticul
enigmaticul  •  29 Iunie 2022, 14:27

Eu nu înțeleg ce mai caută pe teren tipa asta ***?? Dacă la 40 de ani vrei să mai joci tenis, din plăcere, joacă în curtea casei, nicidecum la turnee!! A devenit ridicolă!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tictictic
tictictic  •  29 Iunie 2022, 11:23

Am urmarit meciul de ieri al Serenei si am ramas cu un gust amar. Din campioana absoluta a tenisului feminin ai ultimilor 20 de ani a ramas doar o replica trista, penibila si umilitoare. Iesita complet din forma sportiva, agabaritica si hilara pe alocuri, cu o prezenta scenica si estetica jenanta, singura calitate care i-a mai ramas este forta bruta, mai ales la serviciu si la retur. Altfel, s-a chinuit efectiv sa faca fata unei jucatoare modeste de pe locul 120 mondial in ierarhia WTA. Serena va implini 41 de ani in septembrie anul asta si alegerea decenta ar fi sa-si agate racheta in cui, asta ca sa nu-si compromita intreaga cariera fabuloasa, mai ales ca este implinita atat la capitolul performantelor sportive cat si la cel financiar. Sa ne intelegem; exista inca jucatori de tenis de top inca in activitate, Federer va implini in august anul asta tot 41 de ani, insa din punct de vededere fizic si sportiv, exceptand accidentarile de moment, este la fel de fit ca si in urma cu 20 de ani. La finalul meciului de ieri a urmat analiza cuplului de comentatori Eurosport, Mats Vilander si Barbara Schett. Vazand-o pe Barbara Schet (46 de ani, fost nr 6 mondial) cat de bine se mentine ca forma fizica, mi-a trecut prin minte ca as paria oricand ca, dupa o luna de antrenament, ar bate-o pe Serena intr-un meci direct fara discutie, nelasandu-i mai mult de 4 ghemuri in 2 seturi...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează