SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

Omul care a lucrat 7 cu Serena Williams povestește ce l-a surprins: „A fost ceva neașteptat, deși am lucrat cu o echipă masculină”

Serena Williams // FOTO: Imago +40   FOTO
Serena Williams // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 01 octombrie 2022 12:00 / Actualizat sambata, 01 octombrie 2022 12:20

La scurt timp după retragerea Serenei Williams, fizioterapeutul americancei din ultimii 7 ani povestește cum e să lucrezi cu un asemenea star și dezvăluie ce l-a impresionat cel mai mult.

Cea care are în palmares 23 de titluri de Mare Șlem a împlinit zilele trecute, pe 26 septembrie, 41 de ani. Și abia a trecut o lună de când a disputat ultimul ei meci profesionist, la US Open, acolo unde a și cucerit întâiul trofeu major, în 1999. 

Încheierea carierei a însemnat pentru Serena și despărțirea de cei din echipă, care i-au fost alături în toate momentele, bune sau rele, ale traseului din ultima perioadă. Unul dintre ei este fizioterapetul spaniol Ruben Mateo, care a început să lucreze cu Williams din 2016, după ce înainte petrecuse 8 sezoane la echipa franceză de handbal Tremblay.

Cât de bun e CTP la tenis? Dezvăluiri despre turneele la care participă: „Mi-au cam luat frica. Eu alerg mai bine decât merg”
PROFU' DE SPORT
Cât de bun e CTP la tenis? Dezvăluiri despre turneele la care participă: „Mi-au cam luat frica. Eu alerg mai bine decât merg”

„Serena Williams știe să asculte"

„Este o persoană foarte plăcută și apropiată. La început am avut fost un pic rezervat, am avut grijă, însă ea a fost cea care s-a apropiat și asta mi-a facilitat integrarea în grup", a relatat Mateo într-un interviu pentru postul național de radio din Spania. 

„Se poate vorbi cu ea despre orice subiect, în plus îi poți povesti propriile întâmplări sau probleme. Știe să-i asculte pe ceilalți și este, până la urmă, o persoană absolut normală. Singura diferență ar fi contul ei bancar", a adăugat râzând fizioterapetul.

Să o acompanieze pe Serena de-a lungul anilor nu a fost ușor. 

„Multe călătorii, destinații, multe ore de zbor și toate acestea fără a-mi avea familia alături. Partea bună e că am văzut lucruri pe care nu mi le-aș fi imaginat niciodată, am cunoscut oameni foarte importanți ai acestei lumi. Am văzut cum pentru ea tensiunea este un factor inevitabil, nu există sportiv care să nu o simtă înaintea unui turneu sau a unei partide, așa că uneori am fost un pic și psiholog", a adăugat Mateu.

Cea mai mare exigență

De asemenea, a vorbit despre ceea ce l-a impresionant cel mai mult la multipla campioană. 

„Corpul ei este capabil să absoarbă efortul și munca într-o manieră absolut spectaculoasă. Are un nivel fizic incredibil, cu niște date genetice de invidiat. Acest corp al ei a fixat cele mai mari exigențe, a fost ceva neașteptat pentru mine, după ce am lucrat cu o echipă masculină pe primă divizie. Este o superdotată din acest punct de vedere", a încheiat fizioterapeutul.

33 de finale de Grand Slamla simplu a disputat Serena Williams, câștigând 23 dintre ele

73 de titluri WTAa adunat americanca în carieră dintr-un total de 98 de finale disputate

VIDEO Cele mai spectaculoase momente ale Serenei Williams la US Open

Citește și: 

Daria Kasatkina, atacată în Rusia: „Nu vrem să mai auzim de ea! Vom depune o cerere la Procuratură”

Final cu scântei la un turneu de tenis din Franța » Doi jucători au fost la un pas de bătaie și a fost nevoie de intervenția arbitrului pentru a-i despărți!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează